200 Eυρώ δεν είναι καθόλου λίγα. Με αυτά τα λεφτά παίρνεις:
Βοss ME-50. Πολύ καλή πεταλιέρα από πλευράς ευκολίας χρήσης, με την ποιότητα της Boss. Δεν έχει πολλές προσομοιώσεις, αλλά αν είσαι ικανοποιημένος από το ηχόχρωμα του ενισχυτή σου αυτό μάλλον δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.
Digitech RP355. Ενδιαφέρουσα πρόταση από την Digitech, με σωρεία προσομοιώσεων, εφφέ και presets. Από την εμπειρία μου, θα έλεγα ότι τα πολυεφφέ της σειράς RP δεν είναι τόσο ποιοτικά σαν ηχητικό αποτέλεσμα όσο αυτά της σειράς GNX (τα οποία βέβαια είναι και πιο ακριβά), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζουν. Το συγκεκριμένο μοντέλο πάντως έχει και θύρα USB, ενσωματωμένο drum machine (πολύ καλό για εξάσκηση αν παίζεις μόνος σου), looper 20 δευτερολέπτων και συνοδεύεται από το Cubase LE, αν ενδιαφέρεσαι για ηχογραφήσεις μέσω υπολογιστή.
Ζοοm G2.1u. Ένα ιδιαίτερα ευέλικτο και μάλλον παρεξηγημένο πολυεφφέ, που εγώ προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά ποιοτικό και με πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης. Η ποιότητα των εφφέ ίσως να μην είναι εφάμιλλη της Boss (αν και αυτό είναι θέμα αυτιών), αλλά είναι επίσης ένα μηχάνημα εξαιρετικά απλό στη χρήση και ταυτόχρονα πολύ πιο παραμετροποιήσιμο από παρόμοια πολυεφφέ σε αυτή την κατηγορία χρημάτων. Έχει και αυτό θύρα USB και drums. Μικρό αλλά θαυματουργό, αξίζει τουλάχιστον μια δοκιμή.
Line 6 Floor Pod Plus. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν είμαι σε θέση να εκφέρω άποψη, αλλά ξέρω ότι τα pod είναι από τα πιο δημοφιλή πολυεφφέ και το συγκεκριμένο είναι πολύ προσιτό από πλευράς τιμής.
Αυτό που ανέφερε ο Argo σχετικά με το amp modelling (προσομειώσεις ενισχυτών) είναι σωστό μεν, αλλά στις περισσότερες πεταλιέρες (Ζοοm, Boss, νομίζω και Digitech) υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης των προσομοιώσεων ώστε να χρησιμοποιείς μόνο τα εφφέ. Εγώ π.χ. την Zoom πολλές φορές τη χρησιμοποιώ μόνο για το delay, το noise gate ή τα equaliser, χωρίς καμία προσομοίωση ή άλλο εφφέ...