Φίλε Maestros, θα μού επιτρέψεις μερικά σχόλια...
Εγώ θα σου πρότεινα την IBANEZ γιατί καλά τα καθαρά και τα με λιγα gain της squire άλλα όταν θα φτάσεις στο επιπεδο "γκαζια" τι θα κάνεις? θα πάρεις καινούργια κιθάρα? άσε που θα καταλάβεις τι θα πει να έχεις όργανο με 24 ταστα!!!!
Τι ακριβώς εννοείς όταν μιλάς για
το επίπεδο "γκάζια"; Είναι κάποιο απατηλό σημείο τεχνικής ικανότητας ή επίγνωσης το οποίο οφείλει να κατακτήσει κάθε κιθαρίστας; Εξάλλου ο άνθρωπος μίλησε για blues, rock, hard rock. Ιδιώματα που αν μη τι άλλο δεν χρειάζονται τρελλά γκάζια και μπορεί άνετα να παίξει κανείς με σχεδόν οποιαδήποτε κιθάρα. Όσο για το περίφημο πλεονέκτημα των 24 τάστων, το έχουμε ξανασυζητήσει σε μεγάλη έκταση και είναι φανερό ότι για πολλούς δεν αποτελεί απαραίτητο (ούτε καν επιθυμητό) χαρακτηριστικό σε μια κιθάρα.
Είμαι Ibanezakias τι να κάνουμε.........έχω ibanez(την RG 550, καλό όργανο) όμως 23 χρόνια και πιστεψέ με δεν το εχω μετανοιώσει και ουτε θα την αλλαζα......all around οργανο...έχει παιξει απο blues μέχρι πανηγύρι!!!
Είσαι τυχερός που βρήκες ένα όργανο που σού ταιριάζει, σε καλύπτει, το έχεις όλα αυτά τα χρόνια και έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο κομμάτι του εαυτού σου. Όλοι θα θέλαμε το ίδιο και μακάρι να βρω κι εγώ μια κιθάρα που θα την έχω για όλη μου τη ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ψάχνουμε όλοι τα ίδια πράγματα από τις κιθάρες μας. Και αυτό που βρήκες εσύ σε μια Ibanez και σε κέρδισε μπορεί για κάποιον άλλον να αποτελεί μειονέκτημα, όπως τα τάστα που ανέφερα πριν. Αυτό που αρέσει σε εσένα δεν είναι δυνατόν να αρέσει σε όλους.
Επίσης, κάποιοι μαθητές μου άκουσαν την συμβουλή μου και δεν το μετάνοιωσαν...........
Αυτόι δεν το σχολιάζω καν. Ας μιλήσουν άτομα που έχουν αρκετή εμπειρία ώστε να αξιολογήσουν επαρκώς μια κιθάρα.
ΔΕΝ συγκρινετε ακόμα και η πιο ακριβή squire με καμία ibanez (ούτε με την πιο φθηνή της σειρά)......
Όλα σχετικά είναι. Σε τελική ανάλυση, καλύτερο είναι αυτό που αρέσει στον καθένα. Αλλιώς θα παίρναμε όλοι την ίδια κιθάρα και θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Αλλά αυτή η δήλωση που εκφραστηκε με τρόπο τόσο απόλυτο είναι τουλάχιστον συζητήσιμη. Γιατί αν επιχειρήσουμε μια σύγκριση με όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικά κριτήρια, είσαι σε θέση να μού πεις ότι μια Squire Classic Vibe Strat δεν είναι τουλάχιστον συγκρίσιμη ποιοτικά με την GRG170; Γιατί εγώ θα έλεγα ότι είναι σαφώς καλύτερη κιθάρα από πολλές απόψεις. Αλλά αυτή είναι απλά η δική μου γνώμη...