Tην GNX-4 μπορείς να τη βρεις καινούργια αρκετά φτηνότερα από 490 Ευρώ στο
DV247. Πάντως για 200 Ευρώ νομίζω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία, αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση
Είχα παλιότερα την GNX-1 η οποία νομίζω ότι ήταν πολύ καλή για τα λεφτά της. Ακόμα και αυτό το μοντέλο όμως ήταν αρκετά πολύπλοκο στις διάφορες λειτουργίες του και όχι ιδιαίτερα εύχρηστο, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα. Η GNX-4 είναι ουσιαστικά ένα recording station, αφού έχει το ενσωματωμένο οκτακάναλο digital recorder, looper, drum machine με midi compatibility, προενίσχυση για μικρόφωνο, stereo line inputs, και δυνατότητα αποθήκευσης σε Compact Flash memory card, δηλαδή όλα όσα χρειάζεσαι για ένα home recording κλπ. Όσο για τα εφφέ και τις προσομοιώσεις, δεν νομίζω ότι είναι άσχημα, αν και φυσικά την ψηφιακή χροιά δεν θα την αποφύγεις. Το μεγάλο της πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα είναι η δυνατότητα για amp warping, δηλαδή συνδυασμού δύο οποιωνδήποτε προσομοιώσεων σε οποιαδήποτε αναλογία προκειμένου να φτιάξεις ένα hypermodel, δηλαδή ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο ενισχυτή. Aυτό ουσιαστικά σού δίνει άπειρες δυνατότητες για να φτιάξεις καινούργιους ήχους. Είχα περάσει αρκετές ώρες με τη GNX-1 εξερευνώντας αυτό το χαρακτηριστικό και μπορώ να πω ότι ορισμένες φορές οι ήχοι που έπαιρνα από το μηχάνημα ήταν πολύ ενδιαφέροντες και πρωτότυποι.
Εν κατακλείδι, αν θέλεις κάτι για ηχογραφήσεις, πιστεύω ότι θα το βρεις πολύ χρήσιμο ειδικά αν μπορείς να το πάρεις με 200 Ευρώ. Αν πάλι έχεις όρεξη να πειραματιστείς φτιάχνοντας hypermodels, η GNX-4 θα σού χαρίσει πολλές ώρες δημιουργικής απασχόλησης. Αν όμως θέλεις απλά ένα ευέλικτο πολυεφφέ, τότε η γνώμη μου είναι ότι μπορείς να βρεις στην αγορά κάτι καλύτερο από πλευράς ποιότητας ήχου και απείρως πιο εύχρηστο, αν και ομολογουμένως ίσως πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω από 200 Ευρώ.