Παντως τα καθαρα της κιθαρας που ρωτησες αρχικα μια χαρα ειναι, οι Ντανκαν αυτοι μια χαρα θα παιξουν. Εγω εχω την εκλιπς καστομ, με EMG 60 & 81, ο 60 θα ελεγα οτι εχει καλα καθαρα, ολα καλα, ο 81 απο την αλλη δεν εχει και πολυ καθαρα... ειναι τσιμπημενα σε gain και πριμα.
Οσο αφορα τις βαριες κιθαρες, δεν ειναι το βαρος που κανει διαφορα, ειναι η κατασκευη... π.χ. εχω μια Κraken που ειναι απο 1 κομματι μαονι το σωμα, αρκετα πιο βαρυ απ'οτι μια παρομοια που ειναι απο 3 κομματια μαονι, και απο σαστειν απλα πεταει, η κιθαρα ειναι σε αλλο κοσμο. Αλλα απο την αλλη εχω παιξει κιθαρες (και μπασα κυριως) που ηταν λες και σηκωνες τσιμεντολιθο, και ηταν νεκρα τελειως ηχητικα, λες και το σωμα αποθηκευε ολη την ηχητικη ενεργεια... οποτα θα ελεγα πως η κατασκευη κανει ισως τη διαφορα (με οτι συνεπαγεται αυτο, επιλογη κομματι ξυλου, συναρμολογιση κτλ), και οχι το βαρος. Παντως και κιθαρα που εχω που ζυγιζει ισως λιγοτερο απο 1 κιλο πραγματικα τα σπαει παρ'ολο το βαρος και τα υλικα της

Να προσθεσω οτι δεν ακουω κουρδισμενα ξυλα κτλ, απλα βαζωντας 2-3 κιθαρες διπλα-διπλα και συγκρινωντας τες μπορει καποιος να βρει τρελες διαφορες, οποτε ουτε στην αλλη ομαδα ανοικω που τις βρισκει ολες ιδιες