Zeromancer, σίγουρα αν θελήσει κάποιος μπορεί να σου το φτιάξει, βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτό γίνεται μόνο τοπικά. Κάποτε είχα πάει μπουζούκι εγώ με σπάσιμο σε συγκεκριμένο σημείο, και αφού το έφτιαξε το λούστραρε και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Είμαι σίγουρος, ότι δεν λούστραρε ολόκληρο το ηχείο.
AlexisOnFire, πρόσφατα, έκανα παρόμοια δουλειά σε ένα παλιό μπουζούκι που είχα βγάλει τα τάστα.
Επειδή υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο λαιμό, κόλλησα με εποξική, έτριψα και με mask από χαροταινίες, έβαψα αυτό και το υπόλοιπο μανίκι, ύστερα από μπόλικο τρίψιμο, ολόκληρου του οργάνου, με μαύρο γυαλιστερό ακρυλικό σπρέυ, αρκετά χέρια, ελαφριές στρώσεις χρώματος από απόσταση, περιμένωντας, αρκετές φορές να στεγνώσει η μία στρώση για να περάσω την επόμενη, 2ωρα και βάλε.
Τέλος πέρασα όλο το όργανο με γυαλιστερό λούστρο σπρέυ.
Και τέλος μόλις στέγνωσε, έκοψα από καλώδιο καινούρια τάστα, πέρασα τάστα,τα τρόχισα, τα έτριψα, έβαλα καβαλάρη, nut, μαγνήτη, χορδές και ρύθμισα όσο μπορούσα τον καβαλάρη για να μην τρίζουνε οι χορδές, γιατί είχε χρόνια το όργανο να φορέσει χορδές.
Μπορώ να πω σαν πρώτη μου εμπειρία, σε όργανο, ήτανε πολύ καλή φάση!
Βεβαίως δεν ήξερα για primer και τέτοιες ιστορίες, παρόλο που είχα διαβάσει αρκετά στο ίντερνετ.
6-7 μέρες μετά το project μου, βρήκα κάτι ωραία PDF για βάψιμο κιθάρας, που έλεγε διάφορα αλλά και για πρίμερ!
Μπορώ να πω ότι το project σου από όσο φαίνεται από τις φότος είναι πάρα πολύ πετυχημένο και έχει αρκετή γυαλάδα η κιθάρα σου!
Εγώ το μπουζούκι δεν το έξυσα μέχρι να φύγει εντελώς η παλιά μπογιά.
Αυτό που πρόσεξα όμως είναι, ότι σε κάποια σημεία το χρώμα γυάλιζε πολύ περισσότερο από ότι σε άλλα, που ενώ γυάλιζε δεν είχανε καλυφθεί εντελώς οι πόροι του ξύλου, παρόλο που ήδη υπήρχε το παλιό χρώμα.
Με λίγα λόγια, αν και εγώ δεν είχα όρεξη να δώσω παραπάνω φράγκα από ένα μαύρο σπρέυ και ένα σπρέυ λούστρου, όποιος δώσει παραπάνω φράγκα για χρώμα και ψεκάσει το όργανο, μέχρι τη κατάσταση που αρχίσει και γυαλίζει μόνο του το χρώμα, αν το περάσει μετά μερικά χέρια λούστρο, όχι απλώς θα γυαλίζει, αλλά θα πετύχει και εργοστασιακό γυάλισμα.
Απλά θέλει κάποιον χώρο με πολύ καλό φωτισμό ώστε, να βλέπεις πότε το χρώμα φτάνει στη φάση αυτή που από μόνο του γυαλίζει σαν λουστραρισμένο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το λούστρο, ένα σπρέυ δεν φτάνει μόνο. Σε κάποια σημεία που έχει ψεκαστεί πιο πολύ και από ποιο κοντινή απόσταση, αποκτά πολύ πιο πολύ γυαλάδα. Πάντως όταν έστω και μικρή ποσότητα λούστρου πέσει πάνω σε σωστά ψεκασμένο γυαλιστερό χρώμα, το όργανο καθρεφτίζει πραγματικά σαν εργοστασιακό.
Με λίγα λόγια η τέχνη είναι στο ψέκασμα και όχι σε τίποτα μηχανήματα.
Σκέψου δε ότι εγώ το όργανο το έτριψα μόνο μια φορά.
Έαν ήμουν πάντως στη θέση σου, αφού έφτασες μέχρι εκεί, θα έκανα και τίποτα σχεδιάκια επάνω, εκτός οκ αν έχεις τρέλα με το λευκό χρώμα!
Μπράβο πάντος φίλε μου σου έυχομαι καλή συνέχεια και στο επόμενο Project σου!!
Για τα υπόλοιπα παιδιά, αν έχετε μεράκι και κανάκι είναι πολύ εύκολο να ομορφύνεται ένα παλιό όργανό σας. έαν δε, θέλετε να καταφέρετε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, pειραματιστείτε με το σπρέυ και το λούστρο σε κάνα δοκάρι ξύλο, όσον αφορά το ψέκασμα για τη γυαλάδα και μετά προχωρήστε στη κιθάρα σας.