Μήπως θα ήταν προτιμότερο να μην είχες πειράξει καθόλου το preamp gain και μετά να έκανες κάποιο editing στα wav αρχεία? (ερώτηση κάνω, δεν προτείνω...)
(Να μείωνες πχ όσο χρειαζόταν μετά την ένταση στα αρχεία των δύο πυκνωτικών ώστε να ακούγονται πάνω κάτω στα ίδια level με το 57)
Μήπως δλδ η μεγάλη αύξηση του gain απο το preamp στην περίπτωση του 57 μας έχει αλλοιώσει κατά κάποιον τρόπο την σύγκριση?
καλή η ιδέα σου αλλά δεν μου πέρασε καν απο το μυαλό καθώς δεν νομίζω ότι θα δουλέψω τα πυκνωτικά σε περισσότερο gain όπως ενος δυναμικού (καθώς θα πικάρουν άμεσα εκτός αν ηχογραφώ κάτι απίστευτα χαμηλό σε ένταση) και το 57' σε gain αντίστοιχα ενος πυκνωτικού (όπου μου τυχαίνει αλλά και πάλι οχι να το ρυθμίσω με πολύ χαμηλό gain ,ειδικα σε μικροφώνιση μιας μπότας ή μιας καμπίνας που λιώνει ).
Εν συντομία, θέλω να συγκρίνω πράγματα για πραγματικές καταστάσεις όπου αφουγκραζόμαστε τον ήχο και όχι για την αριθμολαγνεία, με αποτέλεσμα να κοιτάμε πάλι τον ήχο.
Με ακόμα πιο χοντρική και τετράγωνη παρομοίωση για εμένα το gain στάδιο είναι ότι τα ελαστικά για τον τάδε τύπο αυτοκινήτου .Σίγουρα επιρρεάζεται η μέτρηση αλλά έτσι και αλλιώς στην πραγματικότητα με το αντίστοιχο gain που αρμόζει στο κάθε μικρόφωνο δεν θα δουλέψεις?
Αν έκανα normalize μετά στο DAW θα είχα θέμα Τουλάχιστον με τα transients του κάθε μικροφώνου που αυτά θα μου όριζαν το ποσοστό της αύξησης της έντασης του κάθε αρχείου.
όποιος έχει διαφωνία σχετικά με τη μέτρηση διαθέτω τον χώρο με τον ίδιο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει ξανά το τυφλο τεστ. καλοπροαίρετα πάντα και για το καλό όλων μας.