Εγώ στο μυαλό μου είχα τους roland k vox ,που ανέφερες Jezus, αλλά ρώτησα εναν φίλο κ μου είπε ενισχυτή μόνο Marshall. Απόλλων εγώ μπορώ να ανεβάσω αρκετά τα χρήματα που θα βάλω (καθώς αγοράζω από thomann) αν έχεις να μου κάνεις κάποιες καλές προτάσεις όπως αυτή που έκανες...
Φιλική συμβουλή: όποιος σού πει ότι υπάρχει μόνο μια μάρκα κιθάρας, ενισχυτή, εφφέ κλπ να τον κρατάς σε απόσταση. Σήμερα μπορείς να βρεις με 100-150 Ευρώ ενισχυτές που ντροπιάζουν οποιονδήποτε entry level Marshall, ακόμα και πολύ ακριβότερο. Και όσο πιο ανοιχτό μυαλό έχεις, τόσο πιο μπροστά θα πας στο χώρο της κιθάρας (και όχι μόνο).
Στο θέμα μας λοιπόν, ο Roland Cube που ανέφερε ο Jezus είναι μια χαρά ενισχυτής και υπάρχει και σε μοντέλο των 20 Watt που είναι πιο οικονομικό. Εκτός από αυτόν εγώ θα σού πρότεινα τον
Vox VT15, ο οποίος είναι κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος ενισχυτής που μπορείς να βρεις σε αυτά τα λεφτά, ή τον
Peavey Vypyr 15 που είναι πιο φτηνός και αρκετά καλός, αν και όχι τόσο όσο ο Vox. Τώρα αν υπάρχουν κάποιοι που τούς χαλάει αν ο ενισχυτής τους δεν γράφει Marshall ή Fender ή οτιδήποτε άλλο επάνω, εμένα με αφήνει αδιάφορο. Τον ενισχυτή τον κρίνεις με το αυτί, όχι με το μάτι. Και το σίγουρο είναι ότι ένας modelling ενισχυτής όπως οι παραπάνω θα σε καλύψει για οποιοδήποτε είδος μουσικής θέλεις να παίξεις, ανεξάρτητα από την κιθάρα που θα χρησιμοποιήσεις. Mε έναν (οποιοδήποτε) Marshall, αυτό είναι πολύ αμφίβολο.
Όσον αφορά την κιθάρας, ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις υπάρχουν αρκετές καλές επιλογές. Αν π.χ. μπορείς να διαθέσεις μόνο για την κιθάρα μέχρι 300 Ευρώ, η Classic Vibe που σού έλεγα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις τα 200 Ευρώ υπάρχει η
Vintage V6, ένα όργανο με ποιότητα κατασκευής και ήχο πολύ ανώτερο απ' ό,τι θα περίμενε κανείς με βάση την τιμή. Δες και το μοντέλο
V6M με ταστιέρα από maple, αν το προτιμάς. Ακόμα και με λιγότερο από 100 Ευρώ βρίσκεις την
Kramer Focus VT211S, που σίγουρα δεν είναι τόσο ποιοτική όσο οι προηγούμενες, είναι όμως μια καθ' όλα αξιοπρεπής κιθάρα για έναν αρχάριο. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι είναι απαραίτητα προτιμότερο να πάρεις μια φτηνή κιθάρα. Απλά επειδή λες ότι μπορείς να ανέβεις κι άλλο, σού επισημαίνω ότι μπορείς να βρεις καλές κιθαρες ακόμα και αν κινηθείς στο επίπεδο τιμής της Squier Fat Strat (γύρω στα 250 Ευρώ) και δεν χρειάζεται απαραίτητα να ψάχνεις για κάτι πολύ πιο ακριβό όπως η ESP LTD EC-401 που κοστίζει πάνω από 600 Ευρώ. Αν μη τι άλλο ως αρχάριος δεν θα είσαι σε θέση θα εκτιμήσεις τα πλεονεκτήματα ενός τόσο ακριβού οργάνου και δεν σημαίνει καν ότι θα είναι καλύτερο για σένα, αφού όπως σού είπα μια κιθάρα όπως η Fat Strat είναι σαφώς πιο ευέλικτη.
Τέλος δες αυτή τη συζήτηση για περισσότερες επιλογές.
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=77554