.. για να το συνεχίσω..
Αυτό και πολλά άλλα θέματα μετατροπών θα λύνονταν βέλτιστα με ένα εσωτερικό Relay. Αντί για A/B box, βάζεις ένα εσωτερικό relay που κάνει την αλλαγή μεταξύ των δύο εισόδων, εκ του μακρόθεν, με ποδοδιακόπτη. Χωρίς περιτά καλώδια και κουτιά.
Η συνδεσμολογίες των ρελέδων δεν είναι διαδεδομμένες στο internet και υπάρχουν ελάχιστα και αποσπασματικά κυκλώματα για την υλοποίηση τους. Και όμως ένα απλό κύκλωμα εσωτερικής τροφοδοσίας (ξεχωριστής από του ενισχυτή για τέλεια απομόνωση του ρελέ και παντελή έλλειψη θορύβων) και ένα κύκλωμα switching με relay έχει απίστευτες εφαρμογές.
Πρόσφατα βάλθηκα να βρω τις απαραίτητες πληροφορίες για να βάλω έναν ρελέ μέσα στον Cornford, να φτιάξω ένα Dual Master Volume. Έχω παραλλάβει τα απαραίτητα υλικά, έχω φτιάξει το κύκλωμα του τροφοδοτικού και είμαι σίγουρος ότι έχω το γενικό θέμα αρκετά καλά.
Εάν υπάρχει ενδιαφέρον, όταν είναι έτοιμο θα το ποστάρω στο DIY, διότι με την ίδια πατέντα μπορεί κανείς να ελέγξει σχεδόν τα πάντα μέσα σε ένα ενισχυτή, όλα από ποδοδιακόπτες, όπως στάδια Gain, αλλαγές στο Distortion, να κάνει On/Off το Effects Loop, κυκλώματα Boost, και πρωτίστως Dual Master Volumes για Solo Boost. Και όλα αυτά, χωρίς θορύβους, και χωρίς καμία αλλοίωση της ποιότητας της χροιάς, που είναι και το ζητούμενο.