Αποστολέας Θέμα: Ibanez SAS36FM  (Αναγνώστηκε 2047 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GibSon LeS Paul

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Ibanez SAS36FM
« στις: 20/02/11, 14:35 »
Γεια σας αδερφια κιθαροβιοι :D Θα ήθελα εμπειρίες  απο ατομα που έχουν την Ibanez SAS36FM η τουλαχιστον αξιωθηκαν να ακουμπησουν αυτο το αριστουρημα ( για μενα τουλαχιστον ). Πως σας φάνηκε? (Εμφανιση ,ήχος , κατασκευή κ.λ.π )

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
Απ: Ibanez SAS36FM
« Απάντηση #1 στις: 20/02/11, 14:41 »
Την ειχα δοκιμασει στον Τριμη το καλοκαιρι του 2008, την ειχα σταμπαρει προτου αγορασω την LTD μου, γιατι εψαχνα μια μοντερνα στρατ με διπλο στη γεφυρα και αυτο το βαθυ κοκκινο χρωμα. Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη επιλογη για τα λεφτα της, ηχητικα δν πολυθυμαμαι τι ελεγε, αλλα κατασκευαστικα εδειχνε πολυ δεμενη και εννοειται, πολυ ομορφο οργανο.

Αποσυνδεδεμένος GibSon LeS Paul

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 20/02/11, 14:48 »
Υποκειμενικά παντα, το έχω λατρεψει το εργαλείο.. Τα pickups έχουν τρομερή διαταξη (True Duo) και φυσικά humbuckers.. Ο λαιμός γλιστραει τρομερά.. Για τα λεφτά της είναι τρομερή..

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 20/02/11, 15:20 »
Eίχα παλιότερα την Ibanez SAS32FM, ίδια ακριβώς με την SAS36FM εκτός από τους μαγνήτες που ήταν ΗΗ αντί για HSS. Γενικά μού είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, αν και συνολικά δεν ήταν αυτό που έψαχνα. Στα θετικά θα έβαζα την καλή ποιότητα κατασκευής, το εκπληκτικό φινίρισμα (ωραίο flame και χρώμα στο καπάκι, binding και inlays από abalone), το λεπτό, βολικό και ελαφρύ σώμα και την ευελιξία (είχε πενταθέσιο διακόπτη που σπλιτάριζε τον bridge μαγνήτη, ενώ οι τελευταίες δύο θέσεις έδιναν τον neck μαγνήτη σε σειρά και παράλληλα αντίστοιχα). Στα αρνητικά θα έλεγα ότι οι μαγνήτες δεν είχαν ιδιαίτερο χρώμα και χαρακτήρα, ενώ και από πλευράς έντασης ακούγονταν λίγο ξεψυχισμένοι, ίσως ακριβώς λόγω του λεπτού σώματος. Σε καμία περίπτωση δεν είχε την ένταση και το κλασσικό sustain μιας κιθάρας από μαόνι. Eπίσης ένα μικρό πρόβλημα ήταν με την υποδοχή του βύσματος, καθώς λόγω του μεγέθους του ανοίγματος βρήκα δύσκολο να κουμπώσω και κυρίως να ξεκουμπώσω κάποια από τα καλώδιά μου που έχουν μεγάλα και χοντρά βύσματα.

Αρκετά καλή κιθάρα συνολικά, αλλά για μένα όχι κάτι εξαιρετικό (πέρα από την εμφάνιση) και σίγουρα όχι αριστούργημα. Για 500 και πάνω Ευρώ που κοστίζουν τα αντίστοιχα σημερινά μοντέλα, νομίζω ότι μπορεί κανείς να βρει σαφώς καλύτερες κιθάρες. Και επειδή καταλαβαίνω ότι την έχεις αποκτήσει πρόσφατα, θα σε συμβούλευα να περιμένεις να περάσει o λεγόμενος "μήνας του μέλιτος" και μετά μάς λες τις εντυπώσεις σου πιο αντικειμενικά.
Διψάς και δεν το ξέρεις...