Hello again
Τις τελευταίες μέρες ψάχνω λίγο παραπάνω την επιλογή κονσόλας και θα ήθελα μια γνώμη. Καταρχάς το οικονομικό μου ταβάνι είναι τα 100€ περίπου. Οι εφαρμογές για τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί είναι κατά σειρά σημαντικότητας:
1. Να συνδέει 2-3 μικρόφωνα φωνής σε ενισχυτή hi-fi που διαθέτω, στα πλαίσια home πρόβας, με χαμηλές-μέτριες απαιτήσεις ώς προς την ποιότητα του ήχου (ξέρω ότι για να πετύχω κάτι καλό χρειάζομαι εξοπλισμό πολλαπλάσιας αξίας)
2. Να υποστηρίζει προσωπικές μου ηχογραφήσεις. Οι τελευταίες προς το παρόν γίνονται με χρήση onboard κάρτας ήχου του υπολογιστή. Το ελάχιστο που ζητώ από την κονσόλα είναι να ενισχύει το σήμα που στέλνω στην onboard κάρτα, ιδανικά να παίζει εξ ολοκλήρου το ρόλο κάρτας ήχου.
3. Να μπορώ να ηχογραφήσω τις πρόβες μας. Μια μονοκάναλη ηχογράφηση θα ήταν το minimum, μια πολυκάναλη καλοδεχούμενη.
Οι λύσεις που σκέφτομαι είναι οι εξής:
Α.
http://www.thomann.de/gr/peavey_pv_6_usb.htmΠλεονεκτήματα της είναι η θύρα usb, οπότε μπορεί να παίξει το ρόλο της κάρτας ήχου, επομένως καλύπτει απόλυτα της εφαρμογές 1 και 2. Μειονέκτημα της οι λίγες είσοδοι, κάτι που λογικά αποκλείει την ηχογράφηση ντράμς.
Β. Κονσόλα με περισσότερες εισόδους, χωρίς θύρα usb. Μέσα στο μπάτζετ μου έχω βρεί μεταχειρισμένη αυτή:
http://www.zzounds.com/item--PHOMM1805XΣίγουρα καλύπτει την εφαρμογή 1. Η εφαρμογή 2 καλύπτεται μερικώς (μπορώ μόνο να ενισχύω το σήμα που θα φτάσει στη onboard) και επίσης αποκλείει την πολυκάναλη ηχογράφηση, εκτός αν περνάω μόνο ένα κανάλι τη φορά. Η εφαρμογή 3 τώρα καλύπτεται ως προς το πλήθος των εισόδων, όμως η ποιότητα της ηχογράφησης θα είναι ψιλοχάλια με την onboard, και όπως και στην εφαρμογή 2, μπορώ να ηχογραφήσω μόνο σε ένα κανάλι. Σημειώνω βέβαια και την ύπαρξη εφέ εδώ.
Βάσει των παραπάνω μάλλον κλίνω προς την πρώτη λύση. Θα ήθελα όμως να ακούσω τη γνώμη σας για το αν το σκεπτικό μου είναι σωστό, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Απολογούμαι αν έχω πετάξει καμμιά κοτσάνα, γιατί στο θέμα μίκτες και ηχογραφήσεις είμαι εντελώς αρχάριος. Ευχαριστώ και σόρυ για το ποστ-σεντόνι