Δεν πήρα τίποτα προσωπικά. Για ποιό λόγο άλλωστε; Δεν πρόκειται για δική μου έρευνα. Απλά διευκρινίζω ότι απ' ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο πείραμα που έστησε ένας οποιοσδήποτε κιθαρίστας στο σπίτι του με σκοπό να ανεβάσει ένα "άρθρο" σε κάποιο blog, αλλά για κάτι πιο σοβαρό, τουλάχιστον ως προσπάθεια.
Όσο για την εγκυρότητα του άρθρου, ομολογώ ότι κι εγώ αμφιβάλλω. Όμως αμφιβάλλω για την εγκυρότητα οποιουδήποτε άρθρου, ακόμα και αν πρόκειται για μια επιστημονική δημοσίευση από αυτές που διαβάζω συχνά λόγω επαγγέλματος. Γι αυτό ανέφερα και πριν ότι πρέπει να δούμε την ολοκληρωμένη αναφορά της έρευνας (αν υπάρξει κάτι τέτοιο) και μετά να κρίνουμε με βάση τη μεθοδολογία, το εύρος του δείγματος, την ανάλυση (ηχητική, στατιστική, κλπ), την ερμηνεία των αποτελεσμάτων και όλα τα υπόλοιπα. Εννοείται ότι από μια σύντομη και επιπολής αναφορά μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων δεν μπορεί κανείς να εκφέρει γνώμη σχετικά με το αν πρόκειται για σοβαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα και αν τα αποτελέσματά της είναι έγκυρα.
Απόλλων πιστεύω πως αν βγει κάποιο αποτέλεσμα θα το ποστάρεις ε?
Θα το βάλω στα "υπ' όψιν", γιατί λέει ότι η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου, οπότε σίγουρα δεν θα δούμε κάτι πριν το 2013. Βέβαια πολλές φορές τέτοιες έρευνες δεν ολοκληρώνονται ή ακόμα και αν φτάσουν στο τέλος, μπορεί να μην κριθούν κατάλληλες για δημοσίευση για ένα σωρό λόγους. Τέλος ακόμα και δημοσιευμένες έρευνες σοβαρών ερευνητικών μονάδων μπορεί να έχουν προβλήματα στο σχεδιασμό, τη μεθοδολογία ή την ανάλυση, τα οποία καθιστούν τα συμπεράσματά τους αμφίβολα. Όλα αυτά θα πρέπει να τα κρίνουμε εάν και εφόσον έχουμε κάποτε ένα πλήρες άρθρο πάνω σε αυτή την έρευνα.