...φίλε Απόλλων κατανοώ (είμαι κι εγώ συντονιστής σε forum άλλης θεματολογίας) απολύτως την προσπάθεια να δώσεις έμφαση σε κάποια πράγματα όπως: η εξατομίκευση,η εμπειρία,το ακουστικό αφτί κλπ,κλπ...θα πρέπει να σου πώ πώς η σχέση μου με την κιθάρα είναι μια σχέση "πάθους" εδώ και 16-17 χρόνια τουλάχιστον!!!...όπως καταλαβαίνεις λοιπόν έχω αποκτήσει εμπειρία στον ήχο του κάθε σχήματος, του ξύλου, των χορδών,της πένας και φυσικά είμαι βαθιά κατασταλαγμένος στον τρόπο που θέλω να παίζω...
το θέμα του set-up με απασχολεί μόνο τα 2-3 τελευταία χρόνια κι αυτό γιατί η πρώτη καλούτσικη κιθάρα που είχα ,εκτός των δύο φτηνών, ήταν σεταρισμένη πολύ χαμηλά!!όπως καταλαβαίνεις μέσα στα 12-13 περίπου χρόνια δοκίμασα σχεδόν τα πάντα...ξέρω πιά πώς το χαμηλότερο action "μου πάει" στο παίξιμο απόλυτα.
Λόγω του οτι άλλαξα όλες τις παλιές μου κιθάρες με τις δύο που προανέφερα και οι οποίες είναι ασετάριστες,μου σφηνώθηκε η ιδέα του set-αρίσματος,πράγμα που κατάφερα στη Blueridge με όσες γνώσεις αποκόμισα χωρίς κανένα πρόβλημα!!στο ίδιο σημείο έχω φέρει και τη Breedlove...μιλάμε για tuss-rod,intonation,nut και saddle.Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν μπορώ να χαμηλώσω περισσότερο το saddle(είμαι στα 2.5mm στο 12ο τάστο στη mi μπάσα και Mi πρίμα).
θα ήθελα ,όπως ρώτησα και ξαναρώτησα, να μου πεί κάποιος έμπειρος στο θέμα: ρε Γιώργο,εγώ ή ο τεχνικός ας πούμε έχω χαμηλώσει την ακουστική μου ,γιατί παίζω πολύ χαμηλά, στα x mm στο 12ο ή κάτω απο x mm δεν πάει ή προτείνεται η x mm απόσταση στο 12ο για χαμηλό action... όπως μου έγραψε ο φίλος Αδριανός!!