Παίδες ζητώ την γνώμη σας για ένα θέμα που μου έτυχε σε μια συναλλαγή μέσω e-bay.co.uk. Ξέρω οτι πολλοί απο εσάς έχετε μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες αγορές (εμένα είναι η 3η μου)
Έχω κάνει πριν λίγες μέρες μια παραγγελία, και σήμερα ο πωλητής μου στέλνει μήνυμα οτι δεν είχε υπολογίσει σωστά τα έξοδα αποστολής και μου ζητά να του καταθέσω extra 12 gbp στο paypal. Κανονικά δεν πρέπει να το δεχτώ, αφού μυρίζει scam, αλλά τον συγκεκριμένο πωλητή τον πιστεύω στο ότι όντως είχε υπολογίσει λάθος τα έξοδα αποστολής. Πριν 2 μήνες που δεν είχε το αντικείμενο διαθέσιμο για Ελλάδα, του είχα στείλει pm και τα έξοδα αποστολής που ζητούσε ταιριάζουν με το ποσό που ζητάει σήμερα. Και έχει καλό reputation (99.8%)
Ενώ λοιπόν δεν έχω πρόβλημα να του καταθέσω τα παραπάνω λεφτά, με απασχολεί οτι το νεο paypal transaction δεν είναι συνδεδεμάνο με το e-bay transaction. Υπάρχει τρόπος να κάνω την πληρωμή και να είμαι καλλυμένος ? Ή όλη συζήτηση με τα p.m γίνεται μέσω e-bay, και αυτό είναι καλό, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο με καλύπτει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να του ζητήσω να ακυρώσουμε την αγορά και να πραγματοποιήσουμε μια νέα με την σωστή τιμή. Αλλά
1) Δεν ξέρω αν αυτή η διαδικασία έχει καθυστερήσεις και κάποια απώλεια στο ποσό που θα μου επιστραφεί
2) Η επικοινωνία με τον τύπο είναι λίγο δύσκολη, πιθανότατα τα αγγλικά δεν είναι η γλώσσα του
Πως θα το χειριζόσασταν στην θέση μου ?