Έχω το DSL5 και τον SL5, οπότε θα σου πω το εξής. Τον silver jubille δεν τον έχω ακούσω ούτε έχω παίξει για να ξέρω τι είναι αυτό που ψάχνεις. Από ότι ακούω, μοιάζει πολύ με τον πρώτο signature του Slash τον JCM2555 τον οποίο έχω επίσης και μπορώ να κάνω άμεσα μία σύγκριση μεταξύ αυτών των τριών. Παραλείπω τα feutures του καθένα (μεγάφωνα, επιπλέον επιλογές ήχων μέσω διακοπτών, fx loop κτλ) Και πάω στον ήχο αυτό καθ' αυτό. Ο SL5 είναι πιο κοντά στον JCM2555 με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι πολλά παραπάνω από "τον ήχο του Slash" και όσοι πέφτουν σε αυτή τη λούπα δυστυχώς χάνουν έναν εξαιρετικό μικρό ενισχυτή. Πολύ καλό καθαρό και βρώμικο, το (shared) eq του ακούει πολύ καλά και έχει μεγάλη ωφέλιμη περιοχή κάτι που δεν ισχύει με τον αντίστοιχο DSL5c, το ψηφιακό reverb κάνει μια χαρά τη δουλειά του, είναι εξαιρετικά δυνατός για τα κυβικά του και η όψη και το βάρος του δεν προμηνύουν ότι έχεις να κάνει με έναν 5άρι ενισχυτή. Μπορείς να πάρεις πολύ εύκολα hard rock και rock ήχους, παίζει καλά σε εντάσεις ψιθύρου (ειδικά αν τον ρίξεις στα watt με την επιλογή που έχει) αλλά αν μπορείς να παίξεις με το volume τουλάχιστον στο 3-4 και το gain to your taste θα πάρεις σχεδόν όλη τη γκάμα ήχων από blues έως hard rock. Είναι ένας great little Marshall, ο οποίος ακούει καλά στις αλλαγές των ποτενσιομέτρων σου, με καλό ηχείο, αλλά ένα τεράστιο μειονέκτημα... ΔΕΝ ΕΧΕΙ FX LOOP! Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, go for it, ειδικά τώρα που τον βρίσκεις και μεταχειρισμένο σε καλές τιμές. Αν πάλι θες delay, modulations κτλ στο βρώμικο κανάλι, ξέχνα το. Είναι straight up rock ενισχυτής. Μην σε ξεγελάνε τα 5watt παίζεις άνετα με drummer και είναι αντικοινωνικά δυνατός για διαμέρισμα.
Το ίδιο ισχύει και για τον DSL5c, ο οποίος έχει fx loop και καλό μάλιστα, έχει καθαρό που σπάει με τον volume από νωρίς, μπόλικο gain αλλά είναι πιο μονοδιάστατος στους ήχους του καθώς το eq δεν ακούει τόσο καλά όσο του SL5. (edit: Μπορείς να πάρεις αρκετούς ήχους λόγο του tone shift και του deep αλλά οι ωφέλιμοι ήχοι, αυτοί με τους οποίους μπορείς να παίξεις είναι συγκεκριμένοι αν μπορώ να το αποδώσω κατά μία έννοια.) Μικρότερος σε βάρος και όγκο, αν ψάχνεις κάτι να σε ακολουθεί παντού, πάρτον με κλειστά τα μάτια! Στην τιμή του φαίνεται και είναι πιο fair deal από τον SL5, παίζει εξαιρετικά καλά επίσης, έχει πολλά extra καλούδια που δεν έχει ο SL5 (emulated output, fx loop, deep switch, tone swift switch) δεν έχει stand by που θα ήθελα (είναι direct on/off με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στις λυχνίες του).
Αν τους δεις ψυχρά ο DSL5 είναι μεγαλύτερο value for money από τον SL5. Έχουν αισθητή διαφορά στον ήχο, οπότε από εκεί και πέρα πάμε στο τι σου κάνει περισσότερο. Το 10άρι ηχείο αρκετούς τους ξινίζει, εμένα όχι. Το vintage 30's του SL5 από την άλλη είναι σταθερή αξία. Ο SL5 είναι πιο καλοκατασκευασμένος και φαίνεται από κοντά αυτό, όχι ότι μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα ο DSL5 αλλά ποιοτικά ο SL5 είναι ένα σκαλί επάνω. Θεωρώ ότι αν θες ήχο Jubille ο SL5 είναι πιο κοντά (πάντα χωρίς να έχω ακούσει τον Jubille ζωντανά αλλά μόνο utube κτλ, και κυρίως χωρίς να έχω παίξει μαζί του.
Και οι δύο είναι τρομακτικά δυνατοί για σπίτι, στέκονται μια χαρά για πρόβα, και live αν βάλεις ένα μικρόφωνο (όπως όλοι πλέον) βγαίνεις άριστα (έχω βγει live με τον SL5 έτσι[size=78%]).[/size]
[size=78%]*Έχω ξεκινήσει μία παρουσίαση [/size]συγκριτικό[size=78%] μεταξύ των δύο, πρόλαβα το ένα μέρος του DLS5, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχω το χρόνο να ετοιμάσω το υλικό. Ελπίζω μέσα στις γιορτές να μπορέσω να το τελειώσω. [/size]