Φιλε atav, δεν με κατάλαβες μάλλον.
Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι οι τέσσερις ενισχυτές που πόσταρε, είναι μηχανήματα που με την πρώτη ευκαιρία (ιδίως μόλις ακούσει καναν άλλον ενισχυτή) θα τους πετάξει. Είναι κρίμα να δώσεις έστω και λίγα λεφτά για τέτοιον ενισχυτή. Δεν τον πήγα σε κατηγορίες Slo. Δεν υπάρχει και λόγος. Υπάρχουν και ενδιάμεσα στάδια. Αντί να βλέπει ενισχυτές της τάξης των 60-70 ευρώ, να κάνει υπομονή και να μαζέψει μια 100άρα ακόμη και να περάσει σε άλλο επίπεδο, μιας και εκεί θα βρεί κάτι αξιοπρεπές και θα του μείνει και για πάντα (έστω και σαν δεύτερος). Το ίδιο ισχύει και για τις κιθάρες βέβαια... Μιλάμε για τέτοια χρηματική απόκλιση, δεκάδων ευρώ, όχι χιλιάδων. Δεν τον παρότρυνα να ψωνίσει από custom shop. Αλλο το φτηνό και άλλο το φτηνιάρικο. Το είπα και παραπάνω.
Τώρα, για τον συνδυασμό κιθάρας/ενισχυτή και τούμπα, που θεωρώ ότι το απότελεσμα είναι εξίσου κακό.
Οταν εννοώ κακή/καλή κιθάρα ή κακό/καλό ενισχυτή, δεν εννοώ απαραίτητα ακριβό ή φτηνό. Απλά στα φτηνά πολλές φορές έχεις θέματα.
Εξηγούμαι: Μια κακή κιθάρα μπορεί να έχει πχ. ψεύτικα κλειδιά (κουρδίσματα κλπ πάνε περίπατο), κακό nut, κακή γέφυρα, αποτέλεσμα με ένα σωρό νεκρές νότες στην ταστιέρα, ίσως κακά βαλμένα τάστα, ηλεκτρικά της κακιάς ώρας που να πιάνουν τις συχνότητες των ταξί

και και και.... Μπορεί να έχει όλα τα παραπάνω ή κάποια από αυτά. Αντε και την αγόρασες, επειδή ήταν τόσο φτηνή. Θεωρείς ότι βγάζεις ωραίο ήχο σε καλό ενισχυτή? και δεν εννοώ συχνοτικά, εννοώ θα μπορείς να παίξεις και να ακουστείς ότι παίζεις κιθάρα? Και μην μου πείτε «με ένα καλό σετάρισμα όλα γίνονται». Ο άλλος υποτίθεται είναι αρχάριος...
Αυτό εννοούσα. Το 60-70 για ενισχυτή και μια 100άρα για κιθάρα, είναι για μένα πολύ λίγα. Βάζεις μια 100άρα επιπλέον στο καθένα και έχεις κάτι ποιοτικότερο.
Φαντάζομαι ότι ο ΟΡ δεν έχει κάποιον να του τα αναλύσει από κοντά, έτσι και μπαίνει σε ένα φόρουμ να πάρει γνώμες. Το εύκολο είναι να του πεις «πάρε αυτό, μια χαρά είναι για τα λεφτά που δίνεις». Ετσι θα έκανε και ένα μαγαζάτορας όταν θα του «λέγανε τόσα έχω, τι παίρνω?». Εμείς εδώ (και σε κάθε φόρουμ) πρέπει να του πούμε και το παράπερα όμως. Ετσι δεν είναι? Οτι «φίλε, είναι πολύ λίγα τα λεφτά. Κάνε υπομονή και μάζεψε λίγα ακόμη να κάνεις την δουλειά σου σωστά».
Αυτό.
EDIT: Σημειωτέον ότι σπίτι μου για να παίζω έχω έναν bugera v22, τον οποίο πρέπει να είμαι από τους πρώτους που τον αγόρασαν όταν βγήκε (αν θυμάμαι καλά 270 ευρώ) και τον έχω ακόμα με τις μαμά λάμπες και έχει απο τα καλύτερα καθαρά που έχω ακούσει. Μιλάμε για ενισχυτή που κοστίζει λιγότερα απο κάποια πετάλια. Εχω παίξει (και παίζω στο στούντιο) με πολύ ακριβότερους ενισχυτές. Τον bugera δεν τον αλλάζω με τίποτα. Σαν πρόχειρη λύση τον αγόρασα, μετά απο προτροπή φίλου ηχολήπτη που μόλις τον είχε ακούσει και αποδείχτηκε ότι με λίγα παραπάνω πήρα κάτι πιο μόνιμο...