Το Sao Paulo είναι ένα χάος. Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Έχει όλα τα προβλήματα που έχει μια μεγαλούπολη: κυκλοφοριακό, εγκληματικότητα, κλπ.
Η εγκληματικότητα στην Βραζιλία είναι (σχετικά) μεγάλη, ιδίως στις μεγάλες πόλεις. Στον νότο, δηλαδή Curitiba, Florianopolis, Porto Alegre, τα πράγματα είναι πιο ήσυχα, πιο "εξευρωπαϊσμένα". Αλλά στο Sao Paulo δεν θα έμενα πότε. Δεν έχει τίποτα αξιόλογο να δεις (από τουριστικής πλευράς). Ούτε θάλασσα... Γενικά, (και ιδίως όταν πέφτει η νύχτα) δεν είναι καλή ιδέα να γυρνάς στους δρόμους με τα πόδια, ούτε να έχεις ξεκλείδωτες πόρτες και ανοιχτά παράθυρα στο αυτοκίνητο σταματημένος στο φανάρι (μετά τα μεσάνυχτα πολλοί δεν σταματάνε καθόλου), και άλλα...
Είναι βέβαια το οικονομικό κέντρο της χώρας, υπάρχουν τα πάντα εκεί, από προϊόντα, από διασκέδαση, από επιλογές γενικά. Υπάρχουν και πλούσιες και ασφαλείς συνοικίες, αλλά και πάλι, κάποτε θα πρέπει να κυκλοφορήσεις...
Δεν θέλω να σε τρομάξω, προσωπικά δεν μου'χει τύχει τίποτα, αλλά ήμουν εκεί μόνο ως τουρίστας (και προσπαθούσα να μη δείχνω τέτοιος) έχω όμως ακούσει πολλές ιστορίες, από βραζιλιάνους αλλά και από έλληνα που ζούσε εκεί 5 χρόνια. Αν μπορείς να πας σε άλλη πόλη, πήγαινε. Η Βραζιλία έχει πολλές ομορφιές, κρίμα που έχουν πήξει όλοι στο Sao Paulo. Σαν την Αθήνα/Ελλάδα δηλαδή...