Ο συγκεκριμένος όμως πρώην αθλητής είπε πως κάλλιστα θα μπορούσαν να τους κάνουν δερματολογική εξέταση,μία εξέταση από την οποία θα έπαιρναν σίγουρα αποτελέσματα.Για ποιό λόγο δεν έγινε κάτι τέτοιο?
Γιατί δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της εξέτασης. Ή αν θες, ξέρουνε ότι δεν είναι δυνατόν να τους πιάσουνε ντοπέ. Εάν οι Ομοσπονδίες ήθελαν να καταπολεμήσουν το ντόπινγκ
πραγματικά θα είχαν ήδη θεσμοθετήσει την μηνιαία εξέταση αίματος όλων των αθλητών παγκοσμίως, όσο κόστος και να έχει αυτό.
Εγώ πάλι εχθές άκουσα ότι και τον Μορίς Γκριν το έψαχναν ( και ακόμη τον ψάχνουν? ) όλο αυτό το διάστημα....
Τον ψάχνουν ακόμη. Η αμερικάνικη ομοσπονδία όμως προστάτεψε και προστατεύει τον αθλητή της.
Το πιο ωραίο ήταν με τον Καρλ Λιουις..Μιλούσε και αυτός για το ολυμπιακό ιδεώδες ενώ (αν δεν κάνω λάθος) είχε παραδεχτεί παλιότερα όταν είχε πάρει το χρυσό ότι και αυτός ήταν ντοπέ
Μάλλον κάνεις λάθος. Ο Μπεν Τζόνσον είχε κερδίσει τον Καρλ Λιούις και μετά του πήρανε το χρυσό.
Πάντως οι εφημερίδες γράφουν κάποια πολύ πετυχημένα όπως :
ΝΤΡΟΠΕ
ΚΑΤ η απάτη παν' οι αγώνες
Στο βάθρο και στο βόθρο

Δεν τα θεωρώ καθόλου πετυχημένα. Οι ίδιες εφημερίδες κορόιδευαν τον Κεντέρη και τον θεωρούσαν τελειωμένο όταν τραυματίστηκε, οι ίδιες εφημερίδες κατηγορούσαν όλους τους άλλους 'πλην εαυτόν' για την άδικη επίθεση και την υποτίμηση στο πρόσωπο του Κεντέρη, οι ίδιες ακριβώς τον κατηγορούνε τώρα. Η μαγκιά δεν είναι να πηγαίνεις μαζί με το ρεύμα, αλλά να λες το σωστό όταν όλοι οι άλλοι λένε το αντίθετο. Τότε σε θυμούνται όλοι σαν κάτι το ξεχωριστό. Διαφορετικά γίνεσαι αναξιόπιστος και 'όπου φυσάει ο άνεμος'.
Να συμπληρώσω και μερικά άλλα που αμέλησα να γράψω την πρώτη φορά.
Καταρχήν, tex_female, μπορείς να μας κάνεις πιο σαφή την φράση σου '
ήταν ντοπαρισμένοι και πίστεψέ με το ξέρω αρκετά καλά'; Πόσο καλά δηλαδή το ξέρεις που δεν έχεις πάει ως τώρα να καταθέσεις;
Ακούω όλους να ειρωνεύονται τον Κεντέρη για την φράση 'αποσύρομαι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες' αλλά και της Θάνου 'παρέδωσα την διαπίστευσή μου'. Λένε δηλαδή, ότι το κάνουν εκ των υστέρων, αφού πρώτα τους έχει αποκλείσει η ΔΟΕ. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι δύο αθλητές θα μπορούσαν να είχανε κινήσει αγωγή εις βάρος της ΔΟΕ και το θέμα να πάει στην IAAF. Τότε η ιστορία θα γινόταν μύλος και οι αγώνες θα τινάζονταν στον αέρα. Η ΔΟΕ έδωσε προθεσμία 48 ωρών στους αθλητές, και προφανώς κέρδισε την συγκατάθεσή τους. Όχι πως είχανε δυνατότητα να αγωνιστούνε, αλλά μπορούσαν να κινηθούν νομικά και να το τραβήξουν το θέμα με άγνωστες προεκτάσεις.
Να σημειωθεί επίσης ότι η ΔΟΕ (αντίθετα με όσα λέγονται) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τιμωρήσει με διετή αποκλεισμό τους δύο σπρίντερ. Η ΔΟΕ δεν είναι αρμόδια, οι εξουσίες της αρχίζουν και τελειώνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρμόδια για τιμωρία που εμπλέκεται υπόθεση ντόπινγκ, είναι μόνο η αντίστοιχη Ομοσπονδία (στην προκειμένη περίπτωση η IAAF).
Και κάτι τελευταίο. Δεν δέχομαι τις εκφράσεις 'μας έκαναν ρεζίλι' ή 'ντρεπόμαστε' για μένα, αντίστοιχα όπως δεν δέχομαι την φράση 'μας έκαναν υπερήφανους'. Υπερήφανος ή ρεζίλης νιώθω για όσα κάνω εγώ για μένα ή για άλλους, όχι όσα κάνουν άλλοι για μένα.
===
Να προσθέσω κάτι τελευταίο (συγνώμη..

)
Σήμερα έπεσε στα χέρια μου μια αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα και διάβαζα ένα άρθρο. Έκανε λοιπόν σύγκριση των ελλήνων οπαδών με των αργεντίνων (φαινομενικά, με το ίδιο "εκρηκτικό" ταμπεραμέντο). Οι έλληνες λοιπόν, έχοντας αποθεώσει τον Κεντέρη και την Θάνου, έβγαλαν τόση χολή εναντίον τους, υπό την σκιά μιας 'άρνησης' (;; εκφράζω την αμφιβολία μου γι' αυτό) σε έναν έλεγχο ντόπινγκ, και ενός ενδεχόμενου 'παραστρατήματος' των δύο αθλητών. Οι αργεντίνοι, αντίθετα, εξακολουθούν και έχουνε θεό τους τον Μαραντόνα, έναν ποδοσφαιριστή που έκανε και κάνει χρήση κοκαϊνης. Και σε κάθε όβερ-ντόουζ του Ντιέγκο, οι αργεντίνοι με ρίγη συγκίνησης ανάβουν λαμπάδες για να έχει ο θεός καλά το αγαπημένο τους είδωλο. Κάπως έτσι το έγραφε. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι το σωστό, πάντως και τα δύο είναι τελείως ακραία.