Αν και η strat δε κανει για πολύ metal.
Ρε Γιώργο, δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί επιμένεις να διαχωρίζεις τις κιθάρες με αυτό τον τρόπο. Kάθε κιθάρα μπορεί να αποδώσει διάφορα μουσικά είδη, ανάλογα με το τι και πως θα παίξεις, τι μηχανήματα και εφφέ θα χρησιμοποιήσεις και πολλά άλλα. Άλλο θέμα άν προσπαθείς να αναπαράγεις τον ήχο ενός συγκεκριμένου συγκροτήματος (Metallica, Scorpions). Δεν διαφωνώ ότι οι διπλοί μαγνήτες δίνουν πολύ πιο γεμάτο και πλούσιο ήχο, αλλά όχι ότι μια κιθάρα με μονούς μαγνήτες δεν κάνει για metal. Eιδικά όταν μιλάμε για ένα όργανο της τάξεως της Stratocaster. Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλα όργανα που συνοδεύουν τις κιθάρες σε ένα τραγούδι, έτσι;
Kαι τέλος πάντων οι Iron Maiden που παίζουν με Stratocaster δεν είναι heavy metal; Ή μήπως δεν βρέθηκε κανείς να τους πεί ότι χρησιμοποιούν λάθος κιθάρες;
Φίλτατε Απόλλωνα,
Είναι γνωστό ότι η Strat παίξει απ' όλα τα είδη της μουσικής ακόμα και metal. ΕΕ εμένα η εμπειρία μου και το αυτί μου μου έχουν διδάξει ότι ο διπλός παίζει καλύτερο metal από το μονό!
Γι' αυτό υπάρχει η Les Paul και η stratocaster. Tώρα αν το γούστο σου σου λέει να πας να πάρεις strat για metal αντι για les paul αυτό είναι μαγκιά σου, αλλά δε θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα.
Υπάρχουν και εξαιρέσεις όμως.
Ένας φίλος μου έχει μια Fender Eric Clapton Stratocaster "Blackie", ξέρεις την αυθεντική. Αυτή έχει μονούς active μαγνήτες. Πάνω στη κιθάρα υπάρχουν 3 ποτενσιόμετρα. 1 volume, 1 tone, και ένα που ρυθμίζει τα dB. Aυτό το ποτενσιόμετρο κάνει τον ήχο του μονού, σαν αυτό ενός διπλού. Αν δε κάνω λάθος πάει μέχρι +25dB και όταν είναι στο τέρμα βγάζει τέλεια παραμόρφωση, καλύτερη και από αυτή ενός διπλού.
Η strat των Iron Maiden αν έχεις προσέξει έχει μονους Seymour Duncan μαγνήτες με διπλά πηνία που χωράνε σε ένα μονό (μοντέλα JB junior και hot rails). Οι μαγνήτες αυτοί είναι πραγματικά καταπληκτικοί, καθώς ενσωματώνουν τη δύναμη 2 πηνίων σε θέση μονού. Απ' ότι κατάλαβες η κιθάρα αυτή έφαγε τρελό πείραγμα για να παίξει αυτά που παίξει δηλαδή very hard rock. To λέω αυτό γιατί ο ήχος των Iron Maiden μου φαίνεται ίδιος με αυτόν των Scorpions και όχι τόσο metal.
Eγώ 1.000.000.000.000.000.000.000% άμα πάρω strat θα αλλάξω μαγνήτες, τουλάχιστον 1 για να τον κάνω διπλο.
Η Fender πουλάει και τη Fat Strat η οποία έχει ένα διπλό για να παίζει και πιό σκληρά πράγματα, έχει βγάλει ακόμα και strat με 2 διπλούς!!!!, αλλά τώρα δε λέει να πάρεις strat με 2 διπλούς είναι αντιαισθητικό και άσχημο, δεν ταιριάζει
Εμ..
αυτά.