Φυσικα μαζι με καφαλη θα χρειαστεις και ηχειο , κατα προτιμηση καμπινα 4x12" , που σημαινει αλλα 600-700€ για μια ποιοτικη λυση..
Τωρα στο ερωτημα σου ...
Αν εισαι αρχαριος, παρε τη την κεφαλη που λες ...
Αν οχι , μην την παρεις ... Δεν λεει πολλα απο ηχο και γενικα οι ενισχυτες τρανζιστορ και ειδικα αυτοι που εχουν ενσωματωμενα εφφε, δεν εχουν καλο ηχο , ειδικα στα βρωμικα ...
Δυστυχως , για να βγαλεις τον ηχο που θες , χρειαζεσαι ενα λαμπατο μηχανημα, κατα προτιμηση high gain κεφαλη και καμπινα 4x12".
Πχ ο Petrucci , μεταξυ αλλων χρησιμοποιει για τον ηχο του Mesa Boogie ενισχυτες (Dual Rectifier και ΜarkIIc+) και καμπινες 4x12" παλι απο Mesa Boogie.
Βεβαια , τα χρηματα αυτα ειναι μαλλον απαγορευτικα ...
Οποτε πρεπει να δεις κατι πιο φτηνο ...
Ψαξε αν μπορεσεις να βρεις κατι σε λαμπα , εστω και μεταχειρισμενο ... Θα εχει σιγουρα καλυτερο ηχο ...
Εκτος κι αν παρεις κανεναν ενισχυτη Line6 που κανει digital modelling ενισχυτων-θρυλων , οπως Mesa Boogie, Soldano , Fender , Marshall κτλ.
Οι ηχοι που βγαζουν οι ενισχυτες της Line6 ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ και ακομη και τα φτηνοτερα μοντελα της εχουν πολυ πειστικους ηχους λαμπας και ποιοτικους !!! Δεν ειναι οπως οι αλλοι ενισχυτες που προσπαθουν να μιμηθουν με hybrid κυκλωματα τις λαμπες , αλλα με τεχολογια digital modelling ... Εγω εχω ενα Pod Pro και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ...
Μπορεις να βρεις καποιον τετοιο ενισχυτη (ακομα και κεφαλη) με τιμες που ξεκινουν απο 300€ και ειναι κλασεις ανωτεροι απο αυτον που προτεινεις ...
Πηγαινε να τους ακουσεις στον Νακα και να τους δεις απο κοντα ... Πιστεψε με , δεν θα χασεις ... Ειναι πραγματικα καλα μηχανηματα ...