Λοιπον..
Σύμφωνα με τον ίδιο, άκουσε το κομματι κανα δυο φορές στο ραδιόφωνο και το λεγε στα Live των Υπόπτων. Χωρίς καν να ξέρει απαραίτητα ότι πρόκειται για κομμάτι του Ανδρέου.
Σύφωνα με τη συνέχεια της ιστορίας ο Ανδρέου έτυχε και πήγε σε ένα μαγαζί που έπαιζαν οι Ύποπτοι και πήγε να τους ακούσει γιατί κάποιος του χε πει οτι ‘ παιζουν τραγουδι σου είναι καλοί, πήγαινε να δεις τι παιζει‘. Ήταν η περίοδος που η Τσαλιγοπύλου θα τραγούδαγε με το Νταλάρα Ιερά Οδό.
Ο Ανδρέου πήρε το Θηβαίο και τους Υπόπτους και τους πρότεινε στην ουσία να πάνε στην Ιερά Οδό και έγινε το conne με τον Νταλάρα. Από κει βγήκαν και τα Live της Πατρίδας με τον Νταλάρα, της Βροχής με την Τσαλιγοπούλου, και απλά Live το Γορίλα και τις Μέρες Αδέσποτες. Δλδ ούτε πήρε συγκατάθεση ο Θηβαίος για να πει το κομμάτι με τους Υπόπτους αρχικά, και μετά, ο Ανδρέου, στην ουσία ‘τον έσυρε‘ στην Ιερά Οδό (δε νομίζω να μη γουσταραν τοσο πολυ

).
Απλά μου κάνει άκρως παράλογο αυτό που λες, γιατί με την ίδια λογική, δεν πρέπει εκατοντάδες κιθαρωδοί και μπάντες που υπάχουν, να μην παίρνουν κομματια άλλων για πρόβες, διασκευές, live, ή εμφανίσεις, ή cover ηχογραφήσεις γιατί τουλάχιστον στις περισότερες περιπτώσεις (ή τουλάχιστον σε αυτές που υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να κρατήσουν Super Cult και για λίγους εκλεκτούς κάποια τραγούδια για να μη γίνουν σούπα ή Hit ) τα μαγαρίζουν.
Έτσι γίνεται γνωστή η μουσική των τραγουδοποιών και ταξιδεύει ελεύθερα. Θα μου πεις, τι ανάγκη έχει ο Θεοχαρίδης αν ένα παλληκαράκι γκαρίξει τη Μικρή πατρίδα σε μια κιθάρα για να ρίξει κάποια γκόμενα σε μια παραλία. Απολύτως καμμία.
Το ότι η μουσική ταξιδεύει και μας συντροφεύει σε πολλές όμορφες στιγμές, δεν είναι συνδεδεμένο απαραίτητα με την fanοκεντρική προσέγγιση του "
έχω τo cd, το λιώνω στον player, δεν είναι θεος ο εμηνευτης? Δεν τρωνε όλοι οι άλλοι τη στάχτη του?(Μπαίνω και σε φόρουμ και κάνουμε όλοι μαζί ααααα λιώνοντας με την τελειότητα του)" . Άλλες φορές όταν ο ακροατής είναι και μουσικός ή τραγουδιστής, μπορεί να έχει μια διαφορετική μουσική ή ερμηνευτική άποψη πάνω στο κομμάτι. Ή να του άρεσε τόσο πολύ....που ...αν δεν το τραγουδήσει θα σκάσει!
Σα να νιώθει ότι θα απελευθερώσει κάτι από μέσα του αμα το πει το κομμάτι του (εν ολίγοις, θα δώσει και αυτός την ψυχή του ). Ποιος είσαι εσύ να του πεις Stop, ειδικά αν ο συνθετης θέλει να το ξαναηχογραφήσει κιόλας ? Σιγά το πράμα. Όσοι ξέρουν και ψάχνουν, βλέπουν και την άποψη του Θεοχαρίδη βλέπουν και αυτή του Θηβαίου και του Νταλάρα. Έχω ακούσει και την άποψη πχ της Τσαλιγοπούλου. Τώρα ο καθένας αποφασίζει ποια όψη της αλήθειας προτιμά.
Αυτό όμως που με κανει να αφήσω την κιθάρα από τα χέρια και να πατήσω το κουμπάκι reply και να πιάσω το πληκτρολόγιο μεσημεριάτικο, είναι ότι εκείνος που θέλει τις πρωτες μονο εκτελέσεις ως cult, εκείνος εκείνος που θεωρεί ότι οι επανεκτελέσεις και οι επανηχογραφήσεις είναι μαγαρίσματα, είναι εκείνος εκείνος εκείνος ο ίδιος που τώρα έρχεται μου λέει ότι αν επιλέξωι κάποια άλλη όψη της αλήθειας κάνω μαλακια, γιατί... ‘όλοι οι άλλοι να συγκριθούν με τον Θεοχαρίδη? ούτε για αστείο‘ .
Μιας και ο ισχυρισμός αυτός μου φαίνεται εξ’ορισμού του αστείος αυτός καθ’αυτος, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες περί ορθού δόγματος‘, ‘μοναδικής πίστης‘ ή έστω τυπικής ‘ανοχής της διαφορετικότητας (που είναι όμως κατώτερη by far)’
Ο καθένας επιλέγει αυτό που θέλει. Κάνει κριτική απο δω κι απο κει - αν τόσο το θέλει - αλλά σέβεται τις επιλογές των άλλων. Είτε αυτός είναι εμηνευτής, είτε τραγουδιστής, είτε ακροατής, είτε συνομιλητής, είτε συνθέτης, είτε Γούναρης στο FS, είτε οτιδήποτε, δεν γνωρίζουμε αν το σέβεται ή όχι το κομμάτι.. Εκτός και αν το εξύβρισε κάποιος ή το κορόιδεψε με τον τρόπο του. (πάντως καθε άλλο παρα για υβριστικα μου καναν τα famestorytikα Αχ Αγαπη, ή Κουράστηκα να Υποκρίνομαι )..
Δε λέω ότι δε δέχεσαι (τον κατώτερο of course) Θηβαίο, ούτε να απεξάγεις ότι εγώ δε δέχομαι τον Θεοχαρίδη. Τον συμπαθώ και θαυμάζω για ότι έχει κάνει..
Αυτά τα ολίγα. Περνάω στα υστερόγραφα γιατί άρχισα να θελω τσιγάρο ...
Κώστας