Δεν νομίζω πως η ερώτηση αυτή δεν είναι σχετική με το θέμα φωνή και τραγούδι κατά την ταπεινή μου άποψη, θα ήταν καλό να μάθουμε μερικά πράγματα σχετικά με αυτό το μπερδεμένο θέμα.
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.Απλά τέθηκαν τεχνικοί όροι λίγο άγνωστοι προς το "ευρύ κοινό" με αποτέλεσμα να αναρρωτηθούν "είναι;"Λοιπόν αυτό που θα πω αφορά και την "ερωτήσαντα" και σένα marcya.Τέθηκε ένα πραγματικά ενδιαφέρον και "φλέγον" θέμα, το θέμα των έξη "βασικών" φωνών για να το θέσω λίγο "μπακάλικα"(έκφραση που πρωτοδιάβασα εδώ και μου άρεσε πολύ και τη χρησιμοποιώ έκτοτε).....Και δω αρχίζουν τα "ουρλιαχτά"....

Γιατί είναι μάτσο οι θεωρίες, η θεωρία των δύο φωνών, των τριών και της...μίας. Καταλαβαίνετε πόσο κείμενο μπορώ να γράψω για να σας αναλύσω όλο αυτό,δεν ξέρω ποιος θα είχε την όρεξη να το διαβάσει (ελπίζω κάμποσοι) και σε πόσο γνώστες απευθύνομαι,δηλαδή τι ορολογίες είναι συνετό να χρησιμοποιήσω για να είναι απλό και κατανοητό το κείμενο κι όχι σαν μετάφραση εγκυκλοπαίδειας. Θα ήθελα λοιπόν πρώτα η "ενδιαφερόμενη" να μου δώσει κάποια στοιχεία των γνώσεων που έχει και κυρίως έχω απορία "πως άκουσε έτσι τους όρους αυτούς".Το ίδιο ισχύει και για το marcya, είναι καλό να ξέρω πως θα γίνω κατανοητή.Πιθανό να σας απαντήσω και με χωριστό "προσωπικό" μήνυμα αν καταλάβω ότι έτσι θα σας βοηθήσω καλύτερα. Απλά έχετε υπομονή, γιατί δουλεύουμε κιόλας και πρέπει πότε πότε να ξεκουραζόμαστε.Επίσης μερικά πράγματα όπως είναι η μουσική είναι δύσκολο να τα περιγράψεις σωστά με λόγια (μπορείς να τα περιγράψεις όλες τις ανατομικές και τεχνικές παραμέτρους αλλά τη διαφορά βασικά πρέπει να την ακούσεις...ζωντανά).Σκέψου πως είναι να θέλεις να περιγράψεις σ' έναν εκ γενετής τυφλό
"τι είναι το κόκκινο"....