Αν θεωρείς οτι η Θύελλα Ανω Ασσου ή ο Καβαλάρης Κατω Άσσου ειναι το ιδιο πράγμα με τις ομάδες της πρωτης εθνικής ή για να το πω καλυτερα,αν θεωρεις οτι οι μπορουμε να μιλάμε με τους ιδιους όρους για τις ομαδες α'εθνικής και στ'εθνικής τοτε ειναι ανωφελο να συνεχιστεί και η κουβέντα γιατί καλπάζουμε πολύ μακριά απο την πραγματικότητα.
Είναι ανώφελο να συζητάμε, ακριβώς γιατί επικεντρώθηκες στον Ατσαλένιο, όταν εγώ δε δίστασα να αναφέρω και τους ΟΣΦΠ/ΠΑΟ. Να επαναλάβω πως ποσώς με ενδιαφέρει αν μιλάμε για μια ομάδα με ιστορία, με 2 δις κόσμο, με 98% τηλεθέαση και τρελές πωλήσεις σε μπλουζάκια και ρολόγια χειρός. Προτιμώ την επικράτηση κράτους δικαίου (όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται), παρά την ικανοποίηση μιας μικρής ή μεγάλης μερίδας κόσμου.
Απορώ πως εφτασες ως εκει..Νομίζεις οτι αυτά αντιπροσωπευει η ΑΕΚ για εναν οπαδό της;Διαβαζοντάς το απλώς χαμογέλασα ...
Το ίδιο το site της
Original21 αναφέρει εκτενώς πως:
"Απρίλιος του 1924. Πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη, έχουν έλθει στην Αθήνα μερικοί αθλητές και ποδοσφαιριστές, που πριν δύο χρόνια ακόμη, αποτελούσαν ένα μέρος της πιο εκλεκτής νεολαίας της «νεράϊδας του Βοσπόρου»...
...Τρεις απ’ αυτούς, οι αδελφοί Αιμίλιος και Μενέλαος Ιωνάς και ο Κώστας Δημόπουλος είχαν ήδη ανοίξει ένα μαγαζάκι αθλητικών ειδών στην οδό Βερανζέρου. Εκεί, στο μαγαζάκι αυτό, βρίσκονταν τα βράδυα όσοι αθλητές και ποδοσφαιριστές ζούσαν στην Αθήνα και ήταν πρόσφυγες από την Κων/πολη. Στο μαγαζάκι αυτό ρίχτηκε η ιδέα της ίδρυσης της Α.Ε.Κ., ενός σωματείου αποτελούμενου από Κων/λίτες...
...Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και οραματισμών, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως ο νέος σύλλογος ονομασθεί Αθλητική Ένωση Κων/πόλεως, με έμβλημα του τον Βυζαντινό (κι όχι αυτόν που έχει σήμερα η διοίκηση της Ερασιτεχνικής στη σφραγίδα του σωματείου) «Δικέφαλο Αετό» και χρώματα το μαύρο και το κίτρινο."
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν ποιος ο λόγος που χαμογέλασες, επειδή σύνδεσα την ΑΕΚ με το Βυζάντιο και την Πόλη. Μήπως επειδή δεν ανέφερα το προσφυγικό ζήτημα, που ούτως ή άλλως θέλω να πιστεύω πως αφήνω να εννοηθεί από αυτήν την αναφορά?
Aς φέρω και εγω ενα ''αναλογικό'' παραδειγμα μηπως και ερθουμε πιο κοντά ετσι στον τροπο σκέψης μας...Ωραιος κόσμος,αγγελικά πλασμένος ,αλλα να ειναι για ολους αγγελικά πλασμένος οχι μονο για τον Αργυρη..."
Μόνο που κάτι ξέχασες. Τοποθετήθηκα όχι ως θιγμένος, ούτε ως θύτης ή συμμετέχων άμεσα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ως τρίτος λοιπόν φυσικά και αξιώνω ισονομία, όπως πολύ εύκολα θα μπορούσα, αν ήμουν εγώ στη θέση του Αργύρη, να έχω ακόμα χειρότερη συμπεριφορά από αυτή που περιέγραψες. Αναφέρεσαι σε απλές ανθρώπινες συμπεριφορές. Αν μου είχαν σκοτώσει το παιδί, το πιθανότερο θα ήταν να επιθυμούσα ακόμα και το θάνατο του δολοφόνου...η επιθυμία/κρίση μου όμως θα ήταν προϊόν συναισθηματικής παρόρμησης κι όχι αντικειμενική θέση που θα ελάμβανα ως τρίτος σε διαφορετική θέση. Αυτό δε θα σήμαινε πως καλώς πράττω στη συνείδηση κάποιου άλλου.
Νομίζω πως στο αρχικό post ζητήθηκε η άποψή μας σχετικά με την κατάσταση της ΑΕΚ. Ως ψυχρός παρατηρητής λοιπόν, που δεν έχει κανένα όφελος από αυτήν την ιστορία, το μόνο που επιθυμώ είναι την τήρηση των κανονισμών από και προς όλους ανεξαιρέτως. Αν ήμουν ο Αργύρης, ένας ΑΕΚτζής ή και αντι-ΑΕΚτζής μπορεί και να ήθελα κάτι άλλο...δεν είμαι όμως. Σόρυ!
Αλλά για ο,τι και να μιλάς,ειτε για το ενα ,ειτε για το άλλο,εγω προσωπικά θα προσπαθούσα να τον σβησω..Συνήθως δεν κυκλοφορω με μπουκάλια οινοπνευμα στις τσέπες μου και τωρα που το σκεφτομαι(!)δεν εχω δει και κανέναν να το κάνει..Περιεργο ε;;
Μα ήδη έχεις δηλώσει πως δεν είσαι δα και ο πλέον αντιπροσωπευτικός οπαδός. Για ρώτησε εκείνους που ευχόντουσαν τη διάλυση του Ολυμπιακού, μετά τα χρέη της διοίκησης Κοσκωτά και δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα από την ευνοϊκή μεταχείριση της πολιτείας. Ή για τους άλλους που ευχαρίστως ευχόντουσαν το ίδιο για τον ΠΑΟΚ ή για τον Άρη (πόσοι και πόσοι δεν το καταχάρηκαν που έπεσε Β' Εθνική) ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα?
Με τη λογική που ακολουθήθηκε, καλώς τη γλύτωσε ο Ολυμπιακός λοιπόν μια και έφταιγε ο Κοσκωτάς κι όχι η ομάδα. Γιατί λοιπόν να έπεφτε κατηγορία ή να διαλυόταν, από τη στιγμή που ο αρμόδιος συνελήφθη? Το ίδιο και για τον ΠΑΟΚ πχ που χαρίστηκαν τα χρέη. Σε αυτές τις περιπτώσεις αλλουνού γούνα καιγόταν, αλλά φυσικά ουδείς πρόστρεξε για να τη σβήσει (χαριτωμένη η ειρωνία, αλλά δυσκολεύομαι να πιστεύσω πως δε γνωρίζεις τη φράση). Και δε μιλάω για την πολιτεία, αλλά για όσους εκφέρουν γνώμη τώρα. Όχι απαραίτητα μεμπτό, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε λοιπόν να απολογούμαι εγώ ή κάποιος άλλος που επιδεικνύουμε πλήρη αδιαφορία για το μέλλον της ΑΕΚ (και της κάθε ΑΕΚ), μια και η συζήτηση μαζί σου CHCOME βασίστηκε ακριβώς εκεί.