Αποστολέας Θέμα: Επαναφορα θανατικής ποινής  (Αναγνώστηκε 82855 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
Απ: Επαναφορα θανατικής ποινής
« Απάντηση #225 στις: 31/03/07, 19:18 »
Και ποιός είναι ο σωστός σωφρονισμός?
Πως μπορεί κάποιος να αποδείξει οτι σωφρονίστηκε? Ωραία αυτά, σίγουρα η παιδεία, και ο "σωστός" σωφρονισμός, αλλα η σωστή εφαρμογή τους, είναι μεγάλη ιστορία.

Πρόσεξε λίγο αυτά που γράφεις:
Και αποδεδειγμενα η θανατικη ποινη δεν εξαλιφει τετοια φαινομενα. Και αποδεδειγμενα η σωστη παιδεια και ο σωστος σωφρονισμος τα μειωνει.
Το ζήτημα είναι να μειωθούν, ή να εξαλειφθούν? Μην παίζουμε με τις λέξεις, γιατι με αυτή τη λογική, ούτε η παιδεία και ο σωφρονισμός εξαλείφουν αυτά τα φαινόμενα.

Εμμένω στη πρόταση μου:
Μια παραδειγματική τιμωρία, θα ήταν να σημαδεύαν το φονιά στο πρόσωπο, ή στο χέρι... Να ξέρουν όλοι τι έκανε... Αυτό είναι τιμωρία.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: 31/03/07, 20:34 »
ΤΟ ζητημα ειναι να φτασουμε σε αυτη τη σωστη λειτουργια αφου και οι 2 δεχομαστε οτι ειναι εν τελει το ιδανικοτερο.

Τωρα για την προταση σου αυτο θα τους εκανε δακτυλοδεικτουμενους και ΑΜΕΣΑ θα τους εδιωχνε απο το κοινωνικο συνολο. Μολις εσυ εβλεπες αυτον τον ανθρωπο θα αλλαζες πεζοδρομι. Τι κινητρο λοιπον του δινεις να μην το ξανακανει?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος pinelopi

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • κι όμως δεν είναι μακριά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: 31/03/07, 22:39 »

Μια παραδειγματική τιμωρία, θα ήταν να σημαδεύαν το φονιά στο πρόσωπο, ή στο χέρι... Να ξέρουν όλοι τι έκανε... Αυτό είναι τιμωρία.

Αυτό μου θυμίζει ένα βιβλίο Το Άλικο Γράμμα του Ν. Χόθορν...όπου μια γυναίκα καταδικάστηκε από το δικαστήριο της εποχής εκείνης να φορά για πάντα στο στήθος της ένα άλικο κεντημένο γράμμα επειδή υπήρξε άπιστη στο σύζυγό της.

Πιστεύεις ότι ο στιγματισμός και η συνεκδοχική περιθωριοποίηση βοηθάει στο σωφρονισμό;
Η τιμωρία υποδηλώνει εκδικητική διάθεση την οποία δε νοείται να έχει το κράτος. Ο σωφρονισμός θα πρέπει να είναι το ζητούμενο και  το επιθυμητό .
όνειρο είναι να ουρλιάζουν χιλιάδες ναι απ' το λαρύγγι του όχι  (Κ.Δ.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: 01/04/07, 16:12 »
Είναι εύκολο να μιλάμε για το σωφρονισμό, αλλα να τον εφαρμόσουμε?

ΤΟ ζητημα ειναι να φτασουμε σε αυτη τη σωστη λειτουργια αφου και οι 2 δεχομαστε οτι ειναι εν τελει το ιδανικοτερο.
Τωρα για την προταση σου αυτο θα τους εκανε δακτυλοδεικτουμενους και ΑΜΕΣΑ θα τους εδιωχνε απο το κοινωνικο συνολο. Μολις εσυ εβλεπες αυτον τον ανθρωπο θα αλλαζες πεζοδρομι. Τι κινητρο λοιπον του δινεις να μην το ξανακανει?

Για αυτό το λόγο, είπα στο χέρι, για να είναι λιγότερο ακραίο. Ρε, συ, είναι ωραίο να μιλάμε για τα ιδανικά αλλα ας γίνουμε και λίγο ρεαλιστές. Όσο κίνητρα και να δώσεις να μην το ξανακάνει, δεν υπάρχει κάτι βέβαιο.Και το ιδανικόταρο είναι να μήν υπάρχει ανάγκη για σωφρονιστικό σύστημα

Όσον αφορά τη σωστή λειτουργία, βάση της παιδείας, και του σωφρονιστικού συστήματος, αυτά ξεκινάνε απο τότε που είμαστε μικρά παιδιά, και βλέπουμε ΡΑΜΠΟ. Με τη λέξη "παιδεία" δεν μιλάμε απαραίτητα για το σχολείο, ή τις ηλικίες 5-18.. Μιλάμε ,σε αυτή τη περίπτωση, για όλη τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης απο την αρχή μέχρι το τέλος. Όταν λοιπόν, το άτομο παίρνει συνέχεια μηνύματα για τη βία είτε αυτά είναι ταινίες είτε ειδήσεις, που παραέχουν γίνει splatter, ενσωματώνει τη βια μέσα του. Αρα ωραία τα ιδανικά, αλλα μη ρεαλιστικά.

Η τιμωρία υποδηλώνει εκδικητική διάθεση την οποία δε νοείται να έχει το κράτος. Ο σωφρονισμός θα πρέπει να είναι το ζητούμενο και  το επιθυμητό .

"Η τιμωρία υποδηλώνει εκδικητική διάθεση την οποία δε νοείται να έχει το κράτος." Δηλαδή, το κράτος δεν πρέπει να τιμωρεί? Τί πρέπει να κάνει, να τους δίνει βίλες στην Εκάλη? Η τιμωρία έχει το ρόλο του παραδειγματισμού, καταρχάς για τους υπόλοιπους "υποψήφιους". Απο κει και πέρα σκοπός, είναι να υπάρξει και ο περίφημος σωφρονισμός. Ασχετο απο το αν τελικά αυτό γίνεται...

Ζητούμενο και επιθυμητό είναι.Πραγματικό όμως, είναι μεγάλη κουβέντα.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #229 στις: 01/04/07, 17:09 »

Όσο κίνητρα και να δώσεις να μην το ξανακάνει, δεν υπάρχει κάτι βέβαιο.Και το ιδανικόταρο είναι να μήν υπάρχει ανάγκη για σωφρονιστικό σύστημα
με την ιδια λογικη να μπουμε ολοι φυλακη γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι δε θα εγκληματησουμε στο μελλον...το ιδανικο ειναι να μην υπαρχει σωφρονιστικο συστημα??σε ποια κοινωνια μεταβαρονε?

"Η τιμωρία υποδηλώνει εκδικητική διάθεση την οποία δε νοείται να έχει το κράτος." Δηλαδή, το κράτος δεν πρέπει να τιμωρεί? Τί πρέπει να κάνει, να τους δίνει βίλες στην Εκάλη? Η τιμωρία έχει το ρόλο του παραδειγματισμού, καταρχάς για τους υπόλοιπους "υποψήφιους". Απο κει και πέρα σκοπός, είναι να υπάρξει και ο περίφημος σωφρονισμός. Ασχετο απο το αν τελικά αυτό γίνεται...

επειδη τα χω και προσφατα περσι απο το σχολειο σας παραθετω λιγο πρωταγορα γιατι εχετε μπερδευτει με τις εννοιες:ο δε μετα λογου επιχειρων κολαζειν ου του παραλεληλυθοτος ενεκα αδικηματος τιμωρειται-ου γαρ αν το γε πραχθεν ααγενητον θειη-αλλα του μελλοντος χαριν,ινα μη αυθις αδικηση μητε αυτος ουτος μητε αλλος ο τουτον ιδων κολασθεντα
οι αρχαιοι ειχαν για το τιμωρω δυο λεξεις:το κολαζω και το τιμωρω
το δευτερο σημαινει εκδικηση ενω το πρωτο ειναι αυτο που χρησιμοποιει ο πλατων εδω για την τιμωρια και εννοει τιμωρια με στοχο τον σωφρονισμο
με λιγα λογια η κοινωνια τιμωρει εχοντας στο μυαλο της το σωφρονισμο του δραστη και τον παραδειγματισμο των αλλων που βλεπουν τι παθαινει ο δραστης...
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: 02/04/07, 00:26 »
με την ιδια λογικη να μπουμε ολοι φυλακη γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι δε θα εγκληματησουμε στο μελλον...το ιδανικο ειναι να μην υπαρχει σωφρονιστικο συστημα??σε ποια κοινωνια μεταβαρονε?
Στην κοινωνία που δεν θα υπάρχει ανάγκη για σωφρονιστικό σύστημα.Μιας και αρχίσαμε να μιλάμε για ιδανικές καταστάσεις.Και ,όχι δεν είναι η ίδια λογική αυτό.Αυτό που λέω εγώ είναι οτι ο σωφρονισμός, δεν είναι μια διαδικασία, που μπορεί με κάποιο τρόπο να θεωρηθεί επιτυχημένη. Αυτό που λες εσύ, είναι μια άτοπη υπερβολή.
επειδη τα χω και προσφατα περσι απο το σχολειο σας παραθετω λιγο πρωταγορα γιατι εχετε μπερδευτει με τις εννοιες:ο δε μετα λογου επιχειρων κολαζειν ου του παραλεληλυθοτος ενεκα αδικηματος τιμωρειται-ου γαρ αν το γε πραχθεν ααγενητον θειη-αλλα του μελλοντος χαριν,ινα μη αυθις αδικηση μητε αυτος ουτος μητε αλλος ο τουτον ιδων κολασθεντα
οι αρχαιοι ειχαν για το τιμωρω δυο λεξεις:το κολαζω και το τιμωρω
το δευτερο σημαινει εκδικηση ενω το πρωτο ειναι αυτο που χρησιμοποιει ο πλατων εδω για την τιμωρια και εννοει τιμωρια με στοχο τον σωφρονισμο
με λιγα λογια η κοινωνια τιμωρει εχοντας στο μυαλο της το σωφρονισμο του δραστη και τον παραδειγματισμο των αλλων που βλεπουν τι παθαινει ο δραστης...

Επειδή εγώ δεν τα έχω φρέσκα 4,5 χρόνια τώρα, καλό θα ήταν να δίνεις και μια μετάφραση.Και απο αυτά που κατάλαβα, δεν κατάλαβα γιατί το έκανες παράθεση...
« Τελευταία τροποποίηση: 02/04/07, 04:32 από Μεταβαρόνος Isnogood »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #231 στις: 02/04/07, 03:28 »
ο ιδιος ο ανθρωπος δεν ειναι κατι το τελειο
μη ψαχνεις επομενως την τελεια κοινωνια ανθρωπων
μεταφραση:αυτος που τιμωρει με βαση το νου δεν τιμωρει εξ αιτιας του εγκληματος που διεπραχθη-αλλωστε δε θα μπορουσε να κανει κατι ωστε να αποφευχθει αυτο που ηδη εγινε-
αλλα τιμωρει για το μελλον,για να μη αδικησει ξανα ουτε αυτος ο ιδιος ουτε και αλλος που ειδε να τιμωρειται αυτος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: 02/04/07, 04:33 »
Δεν το ψάχνω, το επισημαίνω.
Εφόσον, στο 2ο θέμα λέμε τα ίδια, γιατί η παράθεση?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #233 στις: 02/04/07, 14:04 »
γιατι δεν εχει το ρολο του παραδειγματισμου κατ'αρχας,οπως εγραψες,και κανει και ενα σωφρονισμο που αμφιβαλλεις οτι γινεται

η αποψη μου ταυτιζεται με του πλατωνα που λεει οτι ειναι διττος ο ρολος της ποινης:παραδειγματισμος και σωφρονισμος
μπορει και εσυ να το πιστευεις αλλα ετσι οπως το διατυπωσες παραπανω δινεις την εντυπωση οτι ο παραδειγματισμος προηγειται και ο σωφρονισμος γινεται και δε γινεται

σ'αυτο ειναι που διαφωνω και σου παραθετω το αποσπασμα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: 02/04/07, 15:05 »
Η σειρά που τα έγραψα δεν έχει να κάνει με το τί πιστεύω οτι προηγείται. Λάθος μου αν έδωσα τέτοια εντύπωση.
Συμφωνώ απόλυτα με το απόσμπασμα που αναφέρεις, απλά λέω οτι ο τρόπος σωφρονισμού που ισχύει στις μέρες μας δεν έχει πάντα τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Δλδ:
Παραδειγματισμός:Υπάρχει ο φόβος οτι άμα κάνω κάτι παράνομο, θα πάω φυλακή, άρα δεν το κάνω
Σωφρονισμός: Το οτι θα είμαι φυλακή 5-10 χρόνια, δεν θα με κάνει καλύτερο άνθρωπο.Σίγουρα θα μετανιώσω, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα αλλάξει η άποψή μου για το έγκλημα.

ΟΚ? ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: 02/04/07, 21:54 »
Ναι βεβαια εμεις μιλαμε για σωστο σωφρονισμο οχι φυλακη 5-10 χρονια.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος jacksonas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: 02/04/07, 23:12 »
Παραδειγματισμός
σωφρονισμός
αλλά και αν σωφρονιστεί ο #@$3#%@&^%^@ δε μου αρκεί!!!
Να καεί στην κόλαση ο παλιο@^&@%$$%!!! :-X

Γιατί??Επειδή τώρα είναι αγγελούδι?Επιμένω...όποιος σκοτώνει αγγελούδια ΔΕ θα πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία!Εξορία!!Δηλαδή φυλακή ή θανατική ποινή!!

Αποσυνδεδεμένος Ορφεας

• Επισκέπτης
  • **
  • Ρομπεν των Χαζων
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: 02/04/07, 23:31 »
Να πω και εγω την γνωμη μου...
Ο ρολος της παιδειας οπως ειναι κατανοητο και ευνοητο αφορα την αποφυγη εγκληματων οσον αφορα τις επομενες γενιες.

Ο σωφρονισμος δεν ειναι δυνατος στην χωρα μας υπο της παρουσες συνθηκες με μοναδικη εξεραιση αν καποιος ψυχολογος ενδιαφερθει ιδιαιτερα για το θεμα.Μετρα οπως η φυλακη παρουσιαζονται ως τιμωρια και οχι ως ιδρυματα που θα επρεπε να ασχολουνται με τον σωφρονισμο για δηθεν παραδειγματισμο ο οποιος οπως εχει αποδειχθει πρακτικα δεν "περναει".

Ο μονος τροπος που μου ερχεται στο μυαλο αυτην την στιγμη για να εχουμε πιθανοτητες να σωφρονιστουν οι κρατουμενοι ειναι να δοθουν κινητρα απο το κρατος στους ψυχολογους ωστε οι τελευταιοι να ασχοληθουν.Οταν οι ειδικοι στο θεμα δεν ασχολουνται σοβαρα(υπαρχει ψυχολογος σε καθε φυλακη? δεν νομιζω) δεν υπαρχει αυτοματα και η πιθανοτητα να πετυχουμε κατι.

Τωρα να αναλυσω λιγο το θεμα της παιδειας...Μιλαμε για μια παιδεια που θα μεταλαμπαδευει ανθρωπιστικες αξιες και δημοκρατικα ηθη.Θα προωθει την κριτικη σκεψη καθως και την ηθικοπνευματικη καλλιεργεια.Ενα εναυσμα στο θεμα μπορουν να δωσουν οι λεγομενοι πνευματικοι ανθρωποι με πρωτοστατες τους καλλιτεχνες και πανεπιστιμιακους καθηγιτες της ψυχιατρικης και ψυχολογιας.Ξερετε τι θα γινει αν βγει ο Σαββοπουλος πχ και μιλησει για το θεμα μαζι με ενα καθηγητη?Να σας πω...το πρωτο βημα.Το αποτελεσμα εαν ακολουθηθει μια προγραμματισμενη(οχι με την αρνητικη εννοια) πορεια θα ειναι η αναδιοργανωση της παιδειας (που με την σειρα της θα λυσει ενα καρο αλλα προβληματα αλλα ξεφευγω..) και την σωστη στελεχωση απο κοινωνικους λειτουργους κλπ.Ετσι οι επομενες γενιες δεν θα διαπρατουν τετοιου ειδους εγκληματα ενω θα επιτευχθει και ο σωφρονισμος των υπαρχοντων εγκληματιων.

Τελος jacksonas απλα θα σε παραπεμψω σε οτι εχω ειδη πει συν το οτι ειναι θεμιτο να δινονται δευτερες ευκαιριες και εαν δεν μπορεις να το κατανοησεις αυτο τοτε αποδεξου οτι μπορει( ευτυχως δηλαδη) η πλειοψηφια(απο την στιγμη βεβαια που γινει μια συζητηση με επιχειριματολογια.Προς θεου δεν αναφερομαι σε αυτην εδω την συζητηση αλλα σε καταστασεις απο απο αλλες εμπειριες μου).Δημοκρατια εχουμε...
"Η υποληψη!Τι νομιζετε κυριε,ειναι απλο πραγμα?Ειναι ο σεβασμος των ηλιθιων,το σαστισμα των παιδιων,ο φθονος των πλουσιων και η περιφρονηση του συνετου..."

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #238 στις: 03/04/07, 00:09 »
σε αυτους που ισχυριζονται οτι ο σωφρονισμος στο συστημα μας δεν επιτυγχανεται θελω να ρωτησω κατα ποσον ειναι γνωστες η απλως ετσι πιθανολογουν...και οταν λεω γνωστες εννοω να το χουν ψαξει το θεμα και εμπεριστατωμενα να πουν:ναι ρε παιδια δεν ειναι εφικτος υπο τετοιες συνθηκες σωφρονισμος...σεβομαι την αποψη τους και δε λεω οτι εχουν λαθος απλως αυτο,κατα ποσον ειναι ειδημονες

στον τζακσονα περα οτι η αποψη του ειναι ακρως φασιστικη θα ηθελα να πω το εξης:αγαπητε τζακσονα εσυ απο οτι φαινεται εισαι ενας πολιτης που διαφερεις απο τα αποβρασματα της κοινωνιας που θελουν σκοτωμα κατ'εσε,οκ?καποια στιγμη τυχαινει(οταν λεω τυχαινει εννοω μες στα νευρα σου,χωρις να το χεις σκοπο) και θυμωνεις για κατι παρα πολυ και η κακια στιγμη σε κανει να σκοτωσεις ενα γειτονα,ενα γνωστο σου εναν αγνωστο σου...τοτε να εισαι σιγουρος οτι θα ειμαι ο πρωτος που θα ζητησει την θανατικη ποινη(η εστω τα ισοβια) να εφαρμοστει σε σενα...πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω...

Αποσυνδεδεμένος Joef - Über Alles

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φυλακισμενος στην πραγματικοτητα των ξενων κοσμων
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: 03/04/07, 00:30 »
θα χωθω και εγω στην συζητηση μεσα απο το πουθενα
και θα πω την γνωμη μου!
λοιπον πιστευω σε αρκετες περιπτώσεις που υπηρξε πολυ βια
η κατι τραγικο οπως ομαδικη δολοφονία
serial killer, serial rapist και λοιπα καλα της κοινωνιας μας
και εφόσον αποδειγθει ψυχολογικά οτι ο ανθρωπος οντως
ειναι αρρωστος τοτε μονο η στα κάτεργα να δουλεuει η να τον εκτελέσουν!
αλλα αν καποιος τα ειδε ολα κόκκινα νευρίασε η ειχε λογο
οπως πχ η δασκαλα που εκοψε την γλωσα του παιδιου
κ καποιος σκότωσε καποιον αλλον για μια γυναικα η ενα αυτοκινητο(οπως το σιριαλ ;) )
τοτε πιστευω ο πρεπει να υπορχει φυλακη και σωφρονισμός
επειδη δεν ειναι βασικη ηδέα να κυκλοφορει και να σκοτωνει!
οποτε εξαρτατε την περιπτωση πιστευω!
κανω εκπομπη στο activeradio.gr καθε τεταρτη 12-2"fragile dreams" θα την ακουσετε χοντρα :D
ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ...ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ!!!!
Life's a B!tch 'till You Die, So Fuck The World and Let's Get High!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: 03/04/07, 00:40 »
σε αυτους που ισχυριζονται οτι ο σωφρονισμος στο συστημα μας δεν επιτυγχανεται θελω να ρωτησω κατα ποσον ειναι γνωστες η απλως ετσι πιθανολογουν...και οταν λεω γνωστες εννοω να το χουν ψαξει το θεμα και εμπεριστατωμενα να πουν:ναι ρε παιδια δεν ειναι εφικτος υπο τετοιες συνθηκες σωφρονισμος...σεβομαι την αποψη τους και δε λεω οτι εχουν λαθος απλως αυτο,κατα ποσον ειναι ειδημονες

Οι κάποιοι έχουν όνομα, ή έστω nickname... Όπως και να 'χει, Γιάννης... Πιστεύεις οτι αν σε μαντρώνανε σε μια φυλακή, θα σε έκανε αυτό καλύτερο άνθρωπο? Θα σε έκανε να μετανιώσεις για κάτι που έκανες? Δεν ισχυρίστηκα οτι είμαι ειδήμονας, απλά παραθέτω μια άποψη, και τη στηρίζω όσο καλύτερα μπορώ. Αν εσύ μπορείς να δώσεις κάποια αντεπιχειρήματα, ευχαρίστως. Αν όμως τα επιχειρήματα σου είναι της φύσης, οτι δεν ξέρω τι λέω, ε, τί να πω... ::) ::)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #241 στις: 03/04/07, 01:17 »

Οι κάποιοι έχουν όνομα, ή έστω nickname... Όπως και να 'χει, Γιάννης... Πιστεύεις οτι αν σε μαντρώνανε σε μια φυλακή, θα σε έκανε αυτό καλύτερο άνθρωπο? Θα σε έκανε να μετανιώσεις για κάτι που έκανες? Δεν ισχυρίστηκα οτι είμαι ειδήμονας, απλά παραθέτω μια άποψη, και τη στηρίζω όσο καλύτερα μπορώ. Αν εσύ μπορείς να δώσεις κάποια αντεπιχειρήματα, ευχαρίστως. Αν όμως τα επιχειρήματα σου είναι της φύσης, οτι δεν ξέρω τι λέω, ε, τί να πω... ::) ::)
οχι ρε γιαννη με παρεξηγησες δε λεω οτι λες οτι σου κατεβαινει δε μιλησα ειρωνικα,λεω αν πιθανοτατα εχεις καποια εμπειρια η ξερεις κατι παραπανω στο θεμα...η δικια μ αποψη ειναι οτι δε θα σε κανει καλυτερο ανθρωπο αν θα πας φυλακη αλλα θα συνειδητοποιησεις τι εκανες για να μπεις εκει
αυτος που παραστρατει απο την κοινωνια θελει βοηθεια για να ξαναμπει σε αυτη και οχι σπρωξιμο προς τα κατω...κανενας δε γεννιεται εγκληματιας,μην ακουω χαζα για ανθρωπους τερατα και μαλακιες,η κοινωνια μας κανει οτι ειμαστε και τα βιωματα του καθενος...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: 03/04/07, 01:42 »
Τότε τα επιχειρήματά μου στηρίζονται στη κοινή (ελπίζω) λογική και όχι σε κάποια περαιτέρω γνώση, και οτι στις φυλακές δεν υπάρχει (όχι απόλυτα) σωφρονισμός, ακριβώς επειδή τους έχουν στοιβαγμένους.
Συμφωνώ μαζί σου, αλλα ξαναλέω, οτι η ένστασή μου βρίσκεται στη ποιότητα του σωφρονισμού, όχι στο άν πρέπει να υπάρχει.

Ρημάδι Internet! Κανείς δν με καταλαβαίνει..(Να ξερα να τα γράφω σωστά, αυτά που θέλω... ::) ::) )

Αποσυνδεδεμένος pinelopi

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • κι όμως δεν είναι μακριά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: 03/04/07, 07:05 »

Η τιμωρία αυτή υποδηλώνει εκδικητική διάθεση την οποία δε νοείται να έχει το κράτος.

Έλειπε μια λέξη από την πρότασή μου από παραδρομή,  τη συμπλήρωσα τώρα. Αναφερόμουν στην τιμωρία που πρότεινες και όχι γενικά.

Σκοπός μιας οποιαδήποτε  τιμωρίας πρέπει να είναι ο παραδειγματισμός και ο σωφρονισμός.
Αλλιώς μιλάμε για εκδίκηση.
Όσο για το αν το ζητούμενο και το επιθυμητό επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα είναι ένα άλλο θέμα πονεμένο και δεν είναι και το μόνο εξάλλου στο οποίο η πραγματικότητα απέχει μίλια από το ευκταίο.

όνειρο είναι να ουρλιάζουν χιλιάδες ναι απ' το λαρύγγι του όχι  (Κ.Δ.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: 03/04/07, 16:16 »
Δηλαδή, πότε είναι πιθανότερο να σωφρονιστεί κάποιος? Όταν τον βάζουν με άλλους μέσα σε μια φυλακή, ή όταν έχει να αντιμετωπίσει στη πραγματικότητα αυτό που έκανε?

Το οτι είναι θέμα πονεμένο (το άν επιτυγχάνεται) το ξέρω. Και νομίζω το θίγω... Αυτό που γράφω, το γράφω επειδή σε αυτό το θέμα βλέπω συνέχεια επιχειρήματα του στύλ: "ο σωφρονισμός πρέπει να έχει νόημα","το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος","Όλοι πρέεπι να αγαπιόμαστε." κτλ,κτλ... Όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τη μορφή που πρέπει να έχει ο σωφρονισμός. Το ουσιαστικό είναι το πώς θα αποκτήσει αυτή τη μορφή.. Αυτό θα είναι επιχείρημα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #245 στις: 03/04/07, 16:25 »
Δηλαδή, πότε είναι πιθανότερο να σωφρονιστεί κάποιος? Όταν τον βάζουν με άλλους μέσα σε μια φυλακή, ή όταν έχει να αντιμετωπίσει στη πραγματικότητα αυτό που έκανε?
οταν του αφαιρειται το υψιστο αγαθο της ελευθεριας και διαπιστωνει οτι η κοινωνια τον εχει αφησει στο περιθωριο σαν τιμωρια παραδειγματισμο για αυτο που εκανε
τοτε ναι σωφρονειται
τωρα βεβαια αν εχει ψυχολογικα προβληματα πρεπει να του χορηγειται και καταλληλη ψυχολογικη στηριξη για να επανενταχθει στην κοινωνια,και αυτος ειναι ο σκοπος ολων οσων κανει η κοινωνια η επανενταξη και οχι ο καιαδας...
« Τελευταία τροποποίηση: 03/04/07, 16:33 από leytonstone »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: 03/04/07, 16:36 »
Σιγουρα το σημαδεμα δεν σωφρονιζει καποιον.

Ουσιαστικα με τον σωφρονισμο ο ανθρωπος πρεπει να επανενταχτει στην κοινωνια, αυτο ειναι και το ζητουμενο, η επανετναξη ενος μελους που για τον χ ψ λογο παρεκλινε προς το κακο απο το κοινωνικο συνολο και πρεπει να τον βοηθησουμε να επανελθει σε αυτο(εαν βεβαια και το κοινωικο συνολο ειναι σωστο :P)

Για να επανενταχτει λοιπον αυτος ο ανθρωπος στην κοινωνια πρεπει και η κοινωνια να τον δεχτει. Να δεχτει το γεγονος οτι σωφρονιστηκε και να τον ενταξη στη δυναμικοτητα της.

Με τον να σημαδεψεις καποιος, αυτοματα μεσα σε μια κοινωνια αυτος γινετια δακτυλοδικτουμενος. Κοινως περπαταει στο δρομο, και η γιαγια που θα δει το σημαδι στο χερι του θα φοβηθει και θα αλλαξει πεζοδρομιο. Ο πελατης του μαγαζιου οταν δει το σημαδι στο χερι δεν θα ξαναπαει σε αυτο το μαγαζι, ο μαγαζατορας δε θα τον προσλαβει κοκ. Ετσι λοιπον αυτος ο ανθρωπος δεν θα κααφερει να επανενταχτει στο κοινωνικο γιγνεσθαι, θα περιθοριοποιηθει απο την κοινωνια και θα επιστρεψει στον υποκοσμο απο οπου πιθανα ξεκινησε. Αρα λοιπον δεν επιτυγχανεται αυτο που θελουμε. Η επανενταξη του ανθρωπου στην κοινωνια.

Αφου λοιπον σου ειπα πως δεν σωφρονιζει ο τροπος ο οποιος λες παμε στο ζητουμενο. Πως θα σωφρονιστει ο ανθρωπος.

Η πραξη η οποια εκανε, π.χ. δολοφονια+ληστεια για να εχουμε ενα καλο παραδειγμα, εγινε για καποιον σκοπο. Θεωρησε αυτος οτι ο μονος τροπος να βγαλει λεφτα ειναι να ληστεψει, πανω στη ληστεια αντισταθηκε ο περιπτερας και μπαμ τον καθαρισε. Πηρε τα λεφτα και εφυγε. Προφανως εχει γνωση οτι δεν πρεπει να κλεβουμε, ολοι την εχουμε απο την κοινωνια, γιατι αλλιως δεν θα πυροβολουσε τον περιπτερα για να μην φωναξει την αστυνομια.

Παρ' ολα αυτα αυτος ο ανθρωπος εκανε την ληστεια και την δολοφονια, και δεν εχει μετανιωσει ιδιαιτερα. Θεωρησε οτι αυτος ηταν ο καλτυερος τροπος για να βγαλει λεφτα για να γινει πλουσιος κοκ.

Αυτος ο ανθρωπος λοιπον εχει αγνοια πραγματων. Ειναι απαιδευτος σε παρα πολλα ζητημα. Οπως για παραδειγμα το ζητημα των αξιων, το ζητημα της ηθικης, το ζητημα των δικαιωματων, το ζητημα της εργασιας κα.

Οι λογοι που εχει καποιες ελλειψεις μπορει να ειναι επειδη η ο πατερας του ηταν μεθυσος και πηρε παραδειγμα απο αυτον(λογικο+συνηθισμενο), ειχε χωρισμενους γονεις και κανενας δεν ενδιαφερθηκε για τη σωστη παιδεια του, χιλια 2 παρομοια παραδειγματα.

Η τιμωρια που θα παρει απο την κοινωνια πρεπει να ειναι αναλογη της πραξης που εκανε, αλλα και αναλογη του ανθρωπου. Εαν κλειστη σε μια φυλακη οπυ ειναι 4 τοιχη+φαι+αυλη+1 καταδικος στο κελι με ενα πραμα 25 εκατοστα ε το πιθανοτερο ειναι να θελει να δραπετευσει και φυσικα σε καμια περιπτωση δνε θα σωφρονιστει.

Εαν ομως σε αυτη τη φυλακη, οπου δεν θα ειναι φυλακη γιατι δεν θα φυλαει τον κοσμο απο τα απολβητα αλλα θα ειναι σωφρονιστικο ιδρυμα γιατι ανθρωποι εκει μεσα προσπαθουν να επανενταχτουν θα γινει δουλεια.

ΜΕσα σε αυτα τα ιδρυματα πρεπει να υπαρχουν ψυχολογοι, ειδικευμενοι καθηγητες, ειδικα καταρτισμενοι φυλακες κτλ, που θα μπορουν να φερουν σε περας το εργο της επανενταξης των ατομων στην κοινωνια.

Αρχικα αυτα  αν θες μπορουμε να αναλυσουμε και τι πρεπει να υπαρχει στις φυλακες

Steel Dragon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #247 στις: 16/09/07, 09:22 »
Αν το ζητούμενο είναι ο παραδειγματισμός κι η αποτρεπτική διάθεση, τότε προτείνω το εξής σετ μαρτυρίου (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά):

* Ανασκολοπισμό
* Ευνουχισμό-μουνουχισμό
* Αφαίρεση νυχιών με τανάλια
* Κοπή γλώσσας με αλυσοπρίονο
* Αφαίρεση δεξιού οφθαλμού με οδοντογλυφίδα
* Διαμελισμό με τη χρήση τρακτέρ
* Σούβλισμα
* Υποχρεωτική ακρόαση του Ταμπάκη
* Σταύρωση
* Λιμοκτονία
* Ρίψη από την Ακρόπολη
* Ηλεκτροσόκ
* Σπάσιμο δοντιών με τσεκούρι
* Θανάτωση όλης της οικογένειας του θύτη μαζί με το δικηγόρο του...στους ορφανούς, θα αφαιρούμε τη ζωή των φίλων τους...στους δε άφιλους, θα αφαιρούμε τις κάλτσες

Μετά από αυτά, θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι μια και θα έχουμε εξαλείψει το κακό επί της Γης.
Εχεις παρει μερος σε βασανιστηρια ρε μεγαλε ?
Τωρα το ξερουμε πως εισαι σαδιστακιας μαζι με ολα τα φιλαρακια σου που υποτιμουν τη ζωη και
νομιζουν τωρα οτι και καλα να σκοτωνεις εναν ανθρωπο τον τιμωρεις .
Απλα  οπου και οποτε μπορειτε προσπαθειτε να εκφρασετε τα πρωτογονα ενστικτα σας ...
ευτυχως που δεν κυβερνατε εσεις , γιατι εσεις ναι μπορω να πω οτι θα τα σκατωνατε κυριολεκτικα .
βρε ουστ απο δω , το πρωτο πραγμα που χαρακτηριζει μια ανθρωπινη κοινωνια ειναι η ανθρωπια .
Αμα θετε να σκοτωσετε , να πατε να παιξετε line age , αντε...

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: 16/09/07, 09:32 »
Προσωπικά είμαι κατά της θανατικής ποινής για οποιοδήποτε αδίκημα. Πιστεύω οτι το καλύτερη είναι η ισόβια φυλάκιση και γενικώς η απομόνωση του ανθρώπου ανάλογα με το πόσο σοβαρό είναι το αδίκημα που διέπραξε. Καλό είναι να δίνουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να μετανοιώσουν για το/τα λάθος/λάθη τους...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #249 στις: 16/09/07, 09:33 »
Εχω την εντυπωση πως ο schizm εκανε ειρωνικα το σχολιο αυτο. Οποτε αν το εκλαβουμε ετσι, Steel dragon, δεν νομιζω πως αξιζει μια τετοια απαντηση :/
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher