@djkostas
Δεν τοποθετούμαι ως εκπρόσωπος του fatses asteies, αλλά θα ήθελα να σχολιάσω κάποια ζητήματα που θέτεις γιατί κι ο ίδιος έχω καταφερθεί ενάντια σε τέτοιες περιπτώσεις...2-3 πραγματάκια:
* To Kithara.gr, αν δε με απατά η μνήμη μου, ξεκίνησε με στόχο να προωθήσει και να αναδείξει την ελληνική μουσική μέσα από τους στίχους και τα ακόρντα των κομματιών. Βιβλιοθήκη δηλαδή για κιθαριστές πρωτίστως, αλλά και για όσους αγαπάνε την ελληνική μουσική εν γένει. Η ύπαρξη του forum είχε ως σκοπό να διευκολύνει αυτούς ακριβώς τους στόχους. Με τον καιρό η ανάγκη δημιουργίας θεματικών ενοτήτων που να αφορούν και μη μουσικά ζητήματα έγινε σχεδόν επιβεβλημένη, πάντα όμως με την αγωνία και την πρόθεση να μην καπελωθούν οι "αυθεντικές" επιδιώξεις του forum. Η ανταλλαγή μουσικών αρχείων (κι όχι μόνο ελληνικών) τείνει να μετατοπίσει το βάρος του ενδιαφέροντος σε ένα ζητούμενο που δεν ήταν ποτέ τέτοιο. Να το ξαναπώ...αν συνεχιστεί αυτό το βιολί, καλύτερα να μετονομαστεί σε mp3sharing.gr.
* Πέρα από αυτό, που είναι και σημαντικότατο, προσωπικά με ενοχλεί η νωθρότητα που επιδεικνύουν κάποια μέλη. Ενώ μπορούν κάλλιστα να βρουν κάτι με ελάχιστο κόπο ακολουθώντας οδηγούς (του dc++ πχ), για τη σύνταξη των οποίων κάποιοι κουράστηκαν και σπατάλησαν τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο, αντίθετα προτιμούν να κάνουν το πλέον εύκολο...να ανοίξουν ένα thread και να περιμένουν κάποιον να το στείλει στην πόρτα τους. Έχω γίνει μάρτυρας περιπτώσεων εντελώς αστείων...κάποιος/κάποια έψαχνε το Yesterday, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα το βρεις (πιθανότατα και κάτω από το χαλάκι της πόρτας σου). Δε μιλάω καν για p2p πρόγραμμα, αλλά για μια απλή, απλούστατη εύρεση στο Google που θα σου βγάλει μύρια όσα αποτελέσματα. Φυσικά ελάχιστοι δείχνουν προθυμία να αποκτήσουν τη γνώση ώστε να βρίσκουν μόνοι τους όσα χρειάζονται...οι περισσότεροι εναπόκεινται στις προσπάθειες των άλλων και τα περιμένουν έτοιμα. Φυσικά δεν απαγορεύεται η "επαιτεία" κι η οκνηρία (δεν αντιβαίνει κάποιους κανόνες του forum), αλλά δεν απαγορεύεται από την άλλη ούτε η δική μου όχληση που οδηγεί στην επίκριση και τη στηλίτευση τέτοιων στάσεων/συμπεριφορών.
* Κάτι πρόσθετο που πάλι υπόκειται σε ηθικά/υποκειμενικά κριτήρια. Σε μια κοινωνία, ακόμα και εικονική/διαδικτυακή, υπάρχουν κάποιοι που προσφέρουν και κάποιοι που παρασιτούν. Στο Internet μάλιστα τους δεύτερους τους αποκαλούμε και leechers. Έχουν την τάση να ζητούν, χωρίς να προσφέρουν τίποτα πίσω. Ως προσφορά δεν εννοώ την επιστροφή mp3, αλλά τη διάθεση συμμετοχής σε μια πλειάδα θεμάτων που αφορούν το forum. Μέλη κομήτες που έρχονται μονάχα για να πάρουν τα τραγουδάκια τους και δε δείχνουν την παραμικρή επιθυμία να συνυπάρξουν και να γνωμοδοτήσουν, όταν μάλιστα τα προς συζήτηση θέματα είναι ευρύτατης ποικιλίας κι ουδείς μπορεί να αισθανθεί ξένο σώμα. Η ξαφνική λοιπόν αύξηση του μεγέθους των μελών τελευταία, μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός πως μυρίστηκαν μέλι και γλυκάθηκαν...ήταν όμως ποτέ αυτός ο σκοπός του Kithara.gr?