Μετά από αρκετούς μήνες επανέρχομαι σε αυτή τη συζήτηση διότι κοιτώντας τα στατιστικά του φόρουμ έκανα κάποιες (γνωστές και παλιές ήδη όπως θα δείτε) σκέψεις.
Η κατηγορία "δικοί μας στίχοι και ποιήματα" είναι η δεύτερη κατηγορία του φόρουμ πίσω από το κάδο ανακύκλωσης, ΟΜΩΣ ο κάδος ανακύκλωσης έχει μόνο 5 σελίδες θεμάτων ενώ οι στίχοι
47!!!!!. Αν αφαιρέσουμε δηλαδή από το κάδο το θέμα "Πείτε κάτι για αυτόν που γράφει πάνω απο σας" που έχει 6619 απαντήσεις και 265 (!!!) σελίδες τότε η κατηγορία "στίχοι και ποιήματα" είναι η πρώτη κυρίως σε θέματα και όχι σε απαντήσεις (ο μέσος όρος απαντήσεων σε κάθε θέμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4-5 ποστ). Που σημαίνει (εκτός των άλλων) τα εξής:
1) Μπαίνουν συνεχώς νέα θέματα με καταιγιστικό ρυθμό με αποτέλεσμα και να θέλει κάποιος να τα παρακολουθεί αυτό να γίνεται πολύ δύσκολο αφού μια-δύο μέρες μετά ένα σχετικά νέο θέμα ήδη βρίσκεται στην τρίτη - τέταρτη σελίδα.
2)Το να ψάξει κάποιος κάποιος ποίημα του οποίου δε θυμάται στοιχεία (για να καταφύγει στην αναζήτηση) επειδή απλά θυμάται ότι κάτι διάβασε που του άρεσε αλλά δε θυμάται ούτε πως το έλεγαν ούτε ποιος το πόσταρε (επειδή μπορεί να του ήρθε να το μελωποιήσει μετά από καιρό για παράδειγμα) γίνεται λόγω των 47 σελίδων αυτομάτως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ.
3) Παρατηρώ (και αποδυκνείεται πανεύκολα) ότι κάθε ποίημα "ζει" λίγες μέρες (ή ώρες) ως προς την αναγνωσιμότητά του και -κυρίως- ως προς τις απαντήσεις του και μετά χάνεται στο βάθος των 47 σελίδων. Αυτό συμβαίνει και γιατί όπως είπα κανείς λόγω του όγκου δεν κοιτάει πολύ πίσω. "Φαύλος κύκλος" δηλαδή. Έτσι γεμίζουμε θέματα που έχουν μόνο μια, δύο άντε τρεις απαντήσεις. ΟΜΩΣ κατά κανόνα από τους ίδιους αποστολείς. Γεγονός που φέρνει τη λύση από μόνο του, όχι για οσους δεν ενδιαφέρονται και τόσο να παρακολουθούν αυτή την κατηγορία (που μπορούν άνετα να προσπεράσουν) αλλά τόσο για όσους
πραγματικά θέλουν να την παρακολουθούν. Αυτά που λέω δηλαδή (και γι αυτό το τονίζω) δεν είναι θέμα γκρίνιας ή υποβάθμισης της κατηγορίας (φροντίζουν κάποιοι "ποιητές" γι αυτό από μόνοι τους άλλωστε δε χρειάζονται τη βοήθειά μου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) αλλά διευκόλυνσης και - ουσιαστικά - αναβάθμισής της. Παραθέτω εδώ ένα απόσπασμα που προτείνει μια απλή και εύκολα υλοποιήσιμη λύση (από τις πολλές φορές που είχε αναφερθεί αυτή η ιδέα της ένωσης και όχι μόνο από μένα αλλά και από άλλους)
......3ον) Αφού ανέφερες τους στίχους (και το τι θα γίνει αν ο καθένας ανεβάζει 100 ποιήματα) το μέτρο και η λογική λέει πάλι αυτό που έχει ειπωθεί εδώ, στο ίδιο θέμα, στις αρχικές απαντήσεις (δε διάβασες όλο το θέμα πριν ξεκινήσεις να απαντάς; ) να έχει δηλαδή ο καθένας από ένα μόνο θέμα και εκεί να δημοσιεύει όλα του τα ποιήματα, να μην ανοίγει δηλαδή κάθε φορά νέο θέμα. Έχω την αίσθηση ότι αν παραγίνει και αυτή η κατηγορία κάποιος από τους συντονιστές θα αναγκαστεί (εκ των πραγμάτων) να συγχωνεύσει τα θέματα. Άσχετα αν συμφωνώ με όλα ή όχι, οι συντονιστές/διαχειριστές του κιθάρα έχουν δείξει ότι μπορούν και αντιδρούν με το τρόπο που χρειάζεται (όταν χρειάζεται) και κυρίως έχουν την αίσθηση του μέτρου.
Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να το ξανανοίξουμε αυτό το θέμα γιατί παραγέμισε η κατηγορία. Άλλωστε καλό είναι για κάποιον να τα έχει όλα μαζεμένα. Έτσι οι φίλοι του τα βρίσκουν πιο εύκολα. Έτσι τσεκάρουν πιο εύκολα αν ανέβασε κάτι νέο. Έτσι συζητάνε για τον ίδιο άνθρωπο έχοντας όλο το έργο του σε ένα θέμα και η κουβέντα μπορεί να απλωθεί περισσότερο. Έτσι έχω κάνει κι εγώ έχοντας όλα τα δικά μου σε ένα θέμα και δεν είδα ούτε να μειωθεί η επισκεψιμότητα στη σελίδα αυτή (το αντίθετο θα έλεγα, έχει 3.500 εμφανίσεις, αριθμός που ελάχιστα ποιήματα μπορούν να πιάσουν μόνα τους σε ένα θέμα, η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν), ούτε να μη μου απαντούν, ούτε τίποτε άλλο που μπορει να κέρδιζα αν τα είχα σκόρπια σε διαφορετικά θέματα. Έτσι κι αλλιώς κάθε φορά που δημοσιεύεται κάτι νέο (αφού ανεβαίνουν χρονολογικά) θα ξαναέρχεται στην επιφάνεια και έτσι θα βλέπουν και τα νέα μέλη όχι μόνο το τελευταίο αλλά όλα τα "ποιήματα".
Τα λέω όλα αυτά τόσο επεξηγηματικά (αν και αυτονόητα και αυταπόδεικτα) για να μην μου τη πέσουν ίσως κάποιοι ότι τα λέω έχοντας κάτι κακό στο μυαλό μου για την κατηγορία αυτή ή για τα μέλη που γράφουν μόνο εκεί.