Αποστολέας Θέμα: Ftanei pia...................  (Αναγνώστηκε 76040 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Candlemass

• Τα ξέρω ΟΛΑ
  • Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Έχουμε κάνει πλούσιο τον Γκαρούτσο...
    • Προφίλ
    • Kapsoura Club
Απ: Ftanei pia...................
« Απάντηση #100 στις: 13/10/05, 00:20 »
Η αντίδραση του φάτσες ήταν υπερβολική (κατά τη γνώμη μου πάντα), αλλά ξέχνα την για λίγο και διάβασε τα posts του schizm...
Κανένα δεν έχει σχέση με την πειρατεία, οπότε και μιλάμε σε λάθος βάση.

Η ανταλλαγή mp3 αν ήταν αντίθετη με τους "κανονισμούς" του site δεν θα προλάβαινε να δεί δεύτερη μέρα... Αλλά άλλο "ανταλλαγή" (πάρε και δώσε) και άλλο leeching ("θέλω, θέλω, θέλω... και για αλλαγή θέλω και το άλλο"). Ο τόπος έχει γεμίσει λαμέρια ρε πστ μου... :(

Αποσυνδεδεμένος djkostas

• Παλιός
  • Death Before Dishonor!
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: 13/10/05, 00:26 »
Ωραία ρε παιδιά αλλά πάλι κολάω στον σκοπό αυτής της συζήτησης.
Για μένα η μόνη λύση που προκύπτει είναι να απαγορευτεί τελείως η ανταλαγή mp3, εφόσον δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιός γράφτηκε μόνο για αυτόν τον σκοπό.
επίσης
Αλλά θέματα όπως πχ bonsai cats, σκυλιά δολώματα και χίλια δυο άλλα δεν αντιτίθενται στην φιλοσοφία λειτουργίας του forum?
Freedom is only a hallucination
That waits at the edge of the places you go when you dream....

Αποσυνδεδεμένος Candlemass

• Τα ξέρω ΟΛΑ
  • Παλιός
  • Έχουμε κάνει πλούσιο τον Γκαρούτσο...
    • Προφίλ
    • Kapsoura Club
« Απάντηση #102 στις: 13/10/05, 00:38 »
Μια λύση είναι να διαχωριστεί (και) ο πίνακας των αναζητήσεων σε στίχους, συγχορδίες κλπ και σε mp3. Και στον υποπίνακα με τα mp3 να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση χρήστες με κάτω από έναν ελάχιστο αριθμό posts. Οπότε οι καινούργιοι δεν θα μπορούν να τον δούν και να γραφτούν μόνο για να κατεβάζουν mp3z...
Ακόμα, ίσως να σκέφτονται παραπάνω μερικοί leechers πριν ποστάρουν στον ειδικό για mp3 πίνακα γιατί θα χτυπάει περισσότερο στο μάτι έτσι.

Και τέλος, έχω πει επανειλλημένα ότι όποιος θέλει μπορεί να μου φέρνει τον δίσκο του και να του τον γεμίζω με 250GB mp3 ΤΖΑΜΠΑ. Δηλαδή τι άλλο να πούμε; ???

Αποσυνδεδεμένος Witchking

• Μαθουσαλίξ
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Με τους αγγέλους άγγελος...σκυλί με τα σκυλιά
    • Προφίλ
    • Activeradio
« Απάντηση #103 στις: 13/10/05, 00:39 »
Αλλά θέματα όπως πχ bonsai cats, σκυλιά δολώματα και χίλια δυο άλλα δεν αντιτίθενται στην φιλοσοφία λειτουργίας του forum?

...και από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι και για παρόμοια φαινόμενα δεν έχουν γίνει συζητήσεις και δεν έχουν ληφθεί μέτρα?
Το ξαναγράφω , το πρόβλημα είναι η απώλεια του μέτρου...Για δες στις συγκεκριμένες κατηγορίες που αναφέρεις έχουμε πλέον τέτοιο οργασμό θεμάτων , όπως στις αναζητήσεις τραγουδιών?
Δυο είναι η προβληματικές κατηγορίες.Η αναζήτηση και τα δημοψηφίσματα. Ειδικά η δεύτερη βρίσκεται πλέον υπό αμφισβήτιση η συνέχεια υπαρξής της...
...κι΄όποιος θάνατο φοβάται , θα τον κουβαλάει στους ώμους....

Αποσυνδεδεμένος D@ve Murray

• Χορδοβασανιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Once a wolf.... always a wolf...
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: 13/10/05, 00:43 »
Μια λύση είναι να διαχωριστεί (και) ο πίνακας των αναζητήσεων σε στίχους, συγχορδίες κλπ και σε mp3. Και στον υποπίνακα με τα mp3 να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση χρήστες με κάτω από έναν ελάχιστο αριθμό posts. Οπότε οι καινούργιοι δεν θα μπορούν να τον δούν και να γραφτούν μόνο για να κατεβάζουν mp3z...

Αυτο εχει σαν κινδυνο το ανελεητο posting απο τους καινουριους με ποστ οπως +1,μπραβο,και εγω μαζι σου,το ματριξ.... αλλα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο σαν λυση...
Φάτε οτι προλάβετε...Ο Χονδροc γaρ Τaχυc...

Αποσυνδεδεμένος djkostas

• Παλιός
  • Death Before Dishonor!
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: 13/10/05, 00:53 »
Παράθεση
...και από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι και για παρόμοια φαινόμενα δεν έχουν γίνει συζητήσεις και δεν έχουν ληφθεί μέτρα?
Οφείλω να ομολογήσω ότι με έπιασες αδιάβαστο.

Οπότε τελικά πρέπει να σταματήσουμε εμείς να τρωγώμαστε και να κάνουμε επίθεση σε όποιον ζητά mp3 και να αφήσουμε τους administrators να βρουν την καταλληλότερη λύση.
Σωστα? ??? ???

Και μια ερώτηση απο καθαρή περιέργεια.
Αν πάω εγώ πχ στο Δικοί μας στίχοι και ποιήματα και βάζω 100 ποιήματα την ημέρα θα το σταματήσετε και αυτό?
Θα γίνει θέμα τόσο μεγάλης συζήτησης?
« Τελευταία τροποποίηση: 13/10/05, 01:06 από djkostas »

Αποσυνδεδεμένος fatses asteies

• μια εξ αυτών κι εγώ ο Αντώνης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: 13/10/05, 10:34 »
1ον)  Αν η απάντησή μου ήταν υπερβολική και (θεωρήθηκε) προσβλητική ζητώ συγγνώμη. Δεν αφορούσε συγκεκριμένα τη mirtoiro αλλά το φαινόμενο γενικότερα.
2ον)  Ο Witchking το εξήγησε όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν και νομίζω όλοι συμφωνούμε με αυτά που είπε. Το μέτρο είναι το σημαντικό και όχι η απαγόρευση και αυτό θα επιτευχθεί με τη συμβολή όλων μας.
3ον)  Αφού ανέφερες τους στίχους (και το τι θα γίνει αν ο καθένας ανεβάζει 100 ποιήματα) το μέτρο και η λογική λέει πάλι αυτό που έχει ειπωθεί εδώ, στο ίδιο θέμα, στις αρχικές απαντήσεις (δε διάβασες όλο το θέμα πριν ξεκινήσεις να απαντάς; ) να έχει δηλαδή ο καθένας από ένα μόνο θέμα και εκεί να δημοσιεύει όλα του τα ποιήματα, να μην ανοίγει δηλαδή κάθε φορά νέο θέμα. Έχω την αίσθηση ότι αν παραγίνει και αυτή η κατηγορία κάποιος από τους συντονιστές θα αναγκαστεί (εκ των πραγμάτων) να συγχωνεύσει τα θέματα. Άσχετα αν συμφωνώ με όλα ή όχι, οι συντονιστές/διαχειριστές του κιθάρα έχουν δείξει ότι μπορούν και αντιδρούν με το τρόπο που χρειάζεται (όταν χρειάζεται) και κυρίως έχουν την αίσθηση του μέτρου.
"....Μιλούν με τις ώρες για κρύες ανάγκες και μετά με το φόβο παλεύουν. Κι είναι τόσο καλοί όταν λένε βλακείες που καμιά φορά ...ΞΕΓΕΛΟΥΝ."   -    fatses asteies

Αποσυνδεδεμένος djkostas

• Παλιός
  • Death Before Dishonor!
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: 13/10/05, 14:12 »
Το μέτρο είναι το σημαντικό και όχι η απαγόρευση και αυτό θα επιτευχθεί με τη συμβολή όλων μας.

Δηλαδή είναι λύση (λογική) να κάθεσαι εσυ (ο καθένας δηλαδή) και να κάνεις τον κέρβερο στην αναζήτηση?
π.χ.
-Εσύ θα πάρεις σου αξίζει
-Εσύ ξεκουμπίδια ήδη έχεις ζητήσει πολλά

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: 13/10/05, 16:56 »
Το μέτρο είναι το σημαντικό και όχι η απαγόρευση και αυτό θα επιτευχθεί με τη συμβολή όλων μας.

Δηλαδή είναι λύση (λογική) να κάθεσαι εσυ (ο καθένας δηλαδή) και να κάνεις τον κέρβερο στην αναζήτηση?
π.χ.
-Εσύ θα πάρεις σου αξίζει
-Εσύ ξεκουμπίδια ήδη έχεις ζητήσει πολλά

Όχι βέβαια (αυτό κατάλαβες; ). Με τη στάση μας όμως μπορούμε να κρατήσουμε το χώρο αυτό όπως ήταν και θέλουμε να είναι, όχι απαγορεύοντας αλλά προσέχοντας τι λέμε, τι ζητάμε, πόσο συνεισφέρουμε και πόσο συμμετέχουμε.
Νομίζω ότι παρατράβηξε αυτό το θέμα, όλοι είπαμε την άποψή μας (και πολλές φορές μάλιστα). Όποιος θέλει βγάζει νόημα με όσα έχουμε πει μέχρι τώρα και μέχρι να τεθεί κάτι νεότερο δε χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Οπότε εγώ σταματώ εδώ μέχρι να υπάρξει κάτι ουσιαστικό για να πω.
"....Μιλούν με τις ώρες για κρύες ανάγκες και μετά με το φόβο παλεύουν. Κι είναι τόσο καλοί όταν λένε βλακείες που καμιά φορά ...ΞΕΓΕΛΟΥΝ."   -    fatses asteies

Αποσυνδεδεμένος Καρχαρίας

• Ψωνάρα!
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • γ**ώ τα παιδιά είμαι!
    • Προφίλ
    • Ζωτικό Ψεύδος
« Απάντηση #109 στις: 13/10/05, 17:40 »
Δεν βγαίνει άκρη..
Έχει συζητήθεί και συζητηθεί αρκετές φορές. Μόνο σε flames καταλήγει πάντα. Αντε και άλλαξε, τι θα γίνει? Η ιστορία επαναλαμβάνετε και θα συνεχίσει να επαναλαμβάνετε.
Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

Αποσυνδεδεμένος guitarlover

• Θαμώνας
  • Άμα σταματήσεις να χαμογελάς σταματάς και να ζεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: 13/10/05, 20:39 »
Ίσως οι συζητήσεις μερικές φορές να γίνονται για να εβεστιτοποιηθουν κάποιοι. Δηλαδή αν κάποιος διαβάσει αυτό το θέμα ίσως και να σταματήσει να ζηταει 200 τραγουδια ανα μερα. Δεν είναι κακό να μοιραζόμαστε κάποια τραγούδια αλλά αυτό που υποθικε πιο πάνω περι μέτρου είναι απόλυτα σωστό. Τώρα αν μπορεί να γινει κάτι δεν ξέρω αλλά αν ας πουμε διαγραφεί η ενότητα αυτή που θέλουν να ψάξουν στοιχους και ακκόρντα τι θα γίνουν; Απλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι λάθος το να ζητάμε μονίμως τραγούδια. Και το θέμα πιο είναι για μένα. Να σταματήσουν αυτοί που ανεβάζουν τα τραγούδια. Διότι άμα αυτοί σταματήσουν αυτοί που ζητάν θα καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα εδώ και θα στρώσουν το κόλο τους να μάθουν πως λειτουργούν διάφορα προγράμματα. Και μην τα παραλέμε κι όλας δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Δεν χριάζεται κάποιος να είναι γκουρού για να καταλάβει τι να κάνει. Γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν και 1 ή 2 θέματα με τέτοιο περιεχόμενο.
Things gonna change I heard
by the time I 'm gonna be dead

Αποσυνδεδεμένος guitarlover

• Θαμώνας
  • Άμα σταματήσεις να χαμογελάς σταματάς και να ζεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: 13/10/05, 20:41 »
Για να καταφανεί μάλιστα πόσο έχει αλλοτριωθεί ο χαρακτήρας της ενότητας, παραπέμπω στο thread του guitarlover που ο άνθρωπος το ονόμασε (κι εύλογα) "Πρώτη εποχή (όχι μπ3)", μην αρχίσουν και του στέλνουν τίποτα mp3. Το προφανές δηλαδή για κάποτε, έχει πλέον γίνει ανάγκη επισήμανσης.

Αυτό το έκανα για δύο λόγους. 1ον για να μην κάθονται να ανεβάζουν το τραγούδι κάποιοι τζάμπα και 2ον γιατί δεν ήθελα να νομίζω ότι κάποιος μου έδωσε αυτό που ζητούσα και να έβλεπα μόνο σελλιδες για μπ3.
Αυτα
Things gonna change I heard
by the time I 'm gonna be dead

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: 13/10/05, 23:03 »
Παντως ο διαχωρισμος ειναι μια πολυ καλη λυση. Και αυτο με τα ποστ του στυλ +1 κτλ δεν θα γινεται. Γιατι ενα μελλος που γραφεται αποκλειτικα και μονο για τα μπ3 δεν θα κατσει να ποσταρει ατελειωτα για να  τα παρει, θα βρει ποιο ευκολο τροπο σε αλλο φορουμ , αλλωστε για ευκολια ηρθε  στο κιθαρα, εφοσον δεν του δινει την ευκολια που εψαχνε τοτε θα παει αλλου αρα δεν θα εχουμε μελη μονο για τα πμ3
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: 14/10/05, 11:22 »
Ουφ! Ρε αδέρφια τα διάβασα όλα κι ακόμα δεν κατάλαβα γιατί είναι κακό να μπαίνει κάποιος στο site με αποκλειστικό σκοπό να αναζητήσει τραγούδια (mp3). Προσωπικά δεν έχω κάνει καμια τέτοια αναζήτηση (άλλωστε δεν σκαμπάζω γρι απ' αυτά  ;D ;D ;D), αλλά δεν με πειράζει κάποιοι να μπαίνουν στην αντίστοιχη σελίδα και να το κάνουν.
Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι ε; ??? ??? ???
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος porky

• Η κακιά γουρουνίτσα
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ήθελα να μαι η αφή στην άκρη των δακτύλων σου
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: 14/10/05, 12:36 »
Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι ε; ??? ??? ???

Μαλλον.....
Καλύτερα να μη μιλάς αν δε πολυκατέχεις..μα αν ξέρεις,μη κρατας κρυφό τον θησαυρό που έχεις....
καλύτερα να μη μιλάς κακές αν κάνεις σκέψεις..μα αν συλλογάσαι όμορφα ειναι χρυσές οι λέξεις....
να συλλογάσαι όμορφα....

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: 14/10/05, 15:05 »
Εγω βαρεθηκα αυτο το θεμα. Τα ειπαμε και τα ξεκαθαρισαμε. Οποιος δεν καταλαβε να το ξαναδιαβασει η να ζητησει να του το εξηγησει καποιος με πμ γιατι το χεσαμε. Μονο αν εχει να προτεινει λυσει
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #116 στις: 14/10/05, 21:27 »
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όσοι λέτε ότι χάθηκε το μέτρο έχετε απόλυτο δίκαιο. Φαίνεται ότι κάποιοι μπορεί και να εκμεταλλεύονται τη κατάσταση (εικάζω), και να ζητάνε όλο και περισσότερα mp3.

Αυτό βέβαια προκλήθηκε και από μένα που έστειλα αρκετά κομμάτια.  ;D

Μπορώ να σκεφτώ ως ελαφρυντικό ότι κάποιοι είναι παντελώς άσχετοι από p2p προγράμματα και τους είναι πιο εύκολο να κατεβάσουν ένα mp3 από ένα λινκ που τους παρέχεται.

Αν η κατάσταση είναι αλλιώτικη τότε ποια είναι η λύση βρε παιδιά? Μήπως να καταργηθεί η κατηγορία?  ???

Αποσυνδεδεμένος volcano

• Περαστικός
  • *
  • Fuego soy, aire compacto, no he de durar
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: 15/10/05, 07:05 »
Συμφωνώ οτι το μέτρο εχει χαθεί και ο χαρακτήρας του kithara.gr κινδυνεύει να αλλοιωθεί. Να παρατηρήσω όμως οτι το φαινόμενο παρουσίασε έξαρση όταν mp3's αρχισαν να ανεβαίνουν μαζικά, γρήγορα και απλόχερα. Αποψη μου είναι  οτι μέτρο θα πρέπει να υπάρξει τόσο στη ζήτηση όσο και στη προσφορά. 

Αποσυνδεδεμένος Witchking

• Μαθουσαλίξ
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Με τους αγγέλους άγγελος...σκυλί με τα σκυλιά
    • Προφίλ
    • Activeradio
« Απάντηση #118 στις: 15/10/05, 09:00 »
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όσοι λέτε ότι χάθηκε το μέτρο έχετε απόλυτο δίκαιο. Φαίνεται ότι κάποιοι μπορεί και να εκμεταλλεύονται τη κατάσταση (εικάζω), και να ζητάνε όλο και περισσότερα mp3.

Αυτό βέβαια προκλήθηκε και από μένα που έστειλα αρκετά κομμάτια. ;D

Μπορώ να σκεφτώ ως ελαφρυντικό ότι κάποιοι είναι παντελώς άσχετοι από p2p προγράμματα και τους είναι πιο εύκολο να κατεβάσουν ένα mp3 από ένα λινκ που τους παρέχεται.

Αν η κατάσταση είναι αλλιώτικη τότε ποια είναι η λύση βρε παιδιά? Μήπως να καταργηθεί η κατηγορία? ???

Νομίζω συνονόματε ότι κάποιας μορφής λύση υπάρχει στην τοποθέτησή σου. Όχι να μην καταργηθεί η κατηγορία , αλλά να φροντίζουμε να μην αλλοιωθεί εντελώς ο χαρακτήρας της. Ίσως να περιορίσουμε το απλόχερο ανέβασμα σε οποιονδήποτε ζητάει , ιδιαίτερα όταν διαπιστώνουμε ότι η συμμετοχή του μέλους συνίσταται μόνο στην αναζήτηση mp3.
Για αρχή πιστεύω ότι είναι μια καλή κίνηση και φυσικά το επανεξετάζουμε στην πορεία..
...κι΄όποιος θάνατο φοβάται , θα τον κουβαλάει στους ώμους....

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: 15/10/05, 16:31 »
Χρήσιμο θα ήταν να φτιαχτεί ένα thread στην παρούσα κατηγορία που θα είναι sticky και θα αναφέρει τρόπους downloading mp3 και θα περιλαμβάνει links και σε σχετικά thread στο παρόν forum, όπως ο οδηγός σύνδεσης για dc++ του candlemass.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #120 στις: 16/10/05, 03:49 »
Αν και θα είναι λιγάκι δύσκολο να κοιτάμε τα μηνύματα του καθένα που ζητάει ένα mp3 ας είναι.  ;D

Προς schizm

Πάντως το DC++ είναι αρκετά δύσκολο πρόγραμμα για αδαείς. Είχες αναφέρει ένα άλλο που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Αμα είναι δώσε οδηγίες χρήσης και γι'αυτό μήπως βοηθήσει στη κατάσταση. Καλά να περνάς  :)

Tini

• Επισκέπτης
« Απάντηση #121 στις: 16/10/05, 09:13 »
Πάντως το DC++ είναι αρκετά δύσκολο πρόγραμμα για αδαείς.

Κι εγώ αυτό νομίζω, έχει καναδυό μέρες που το ψάχνω, έκανα ότι είπε ο Candle αλλά θα μου πάρει λίγο χρόνο.Παρεπιπτόντως λύση αποτελεί και το mirc, αν και οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι κατεξοχήν πρόγραμμα για chat και μόνο.Στα κανάλια #mp3 και #mp3s μπορεί κάποιος να βρει σχεδόν ό,τι ζητάει, ελληνικά και ξένα, καινούριες κυκλοφορίες αλλά και παλιότερες, με απλές εντολές (cd.. και dir μόνο).Σκέφτομαι να ανεβάσω οδηγίες για τη χρήση του irc γι'αυτό το σκοπό αλλά δεν ξέρω αν είναι πολύ εύκολο να γίνω κατανοητή :)

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: 16/10/05, 10:29 »
ναι, ανέβασε. θα ηταν πολύ χρήσιμες. εμείς απλά θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ;)
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Tini

• Επισκέπτης
« Απάντηση #123 στις: 16/10/05, 16:39 »
Δημιούργησα σχετικό θέμα http://forum.kithara.gr/index.php?topic=21728.0

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: 14/07/06, 23:22 »
Μετά από αρκετούς μήνες επανέρχομαι σε αυτή τη συζήτηση διότι κοιτώντας τα στατιστικά του φόρουμ έκανα κάποιες (γνωστές και παλιές ήδη όπως θα δείτε) σκέψεις.
Η κατηγορία "δικοί μας στίχοι και ποιήματα" είναι η δεύτερη κατηγορία του φόρουμ πίσω από το κάδο ανακύκλωσης, ΟΜΩΣ ο κάδος ανακύκλωσης έχει μόνο 5 σελίδες θεμάτων ενώ οι στίχοι 47!!!!!. Αν αφαιρέσουμε δηλαδή από το κάδο το θέμα  "Πείτε κάτι για αυτόν που γράφει πάνω απο σας" που έχει 6619 απαντήσεις και 265 (!!!) σελίδες τότε η κατηγορία "στίχοι και ποιήματα" είναι η πρώτη κυρίως σε θέματα και όχι σε απαντήσεις (ο μέσος όρος απαντήσεων σε κάθε θέμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4-5 ποστ). Που σημαίνει (εκτός των άλλων) τα εξής:
1) Μπαίνουν συνεχώς νέα θέματα με καταιγιστικό ρυθμό με αποτέλεσμα και να θέλει κάποιος να τα παρακολουθεί αυτό να γίνεται πολύ δύσκολο αφού μια-δύο μέρες μετά ένα σχετικά νέο θέμα ήδη βρίσκεται στην τρίτη - τέταρτη σελίδα.
2)Το να ψάξει κάποιος κάποιος ποίημα του οποίου δε θυμάται στοιχεία (για να καταφύγει στην αναζήτηση) επειδή απλά θυμάται ότι κάτι διάβασε που του άρεσε αλλά δε θυμάται ούτε πως το έλεγαν ούτε ποιος το πόσταρε (επειδή μπορεί να του ήρθε να το μελωποιήσει μετά από καιρό για παράδειγμα) γίνεται λόγω των 47 σελίδων αυτομάτως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ.
3) Παρατηρώ (και αποδυκνείεται πανεύκολα) ότι κάθε ποίημα "ζει" λίγες μέρες (ή ώρες) ως προς την αναγνωσιμότητά του και -κυρίως- ως προς τις απαντήσεις του και μετά χάνεται στο βάθος των 47 σελίδων. Αυτό συμβαίνει και γιατί όπως είπα κανείς λόγω του όγκου δεν κοιτάει πολύ πίσω. "Φαύλος κύκλος" δηλαδή. Έτσι γεμίζουμε θέματα που έχουν μόνο μια, δύο άντε τρεις απαντήσεις. ΟΜΩΣ κατά κανόνα από τους ίδιους αποστολείς. Γεγονός που φέρνει τη λύση από μόνο του, όχι για οσους δεν ενδιαφέρονται και τόσο να παρακολουθούν αυτή την κατηγορία (που μπορούν άνετα να προσπεράσουν) αλλά τόσο για όσους πραγματικά θέλουν να την παρακολουθούν. Αυτά που λέω δηλαδή (και γι αυτό το τονίζω) δεν είναι θέμα γκρίνιας ή υποβάθμισης της κατηγορίας (φροντίζουν κάποιοι "ποιητές" γι αυτό από μόνοι τους άλλωστε δε χρειάζονται τη βοήθειά μου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) αλλά διευκόλυνσης και - ουσιαστικά - αναβάθμισής της. Παραθέτω εδώ ένα απόσπασμα που προτείνει μια απλή και εύκολα υλοποιήσιμη λύση (από τις πολλές φορές που είχε αναφερθεί αυτή η ιδέα της ένωσης και όχι μόνο από μένα αλλά και από άλλους)

......3ον)  Αφού ανέφερες τους στίχους (και το τι θα γίνει αν ο καθένας ανεβάζει 100 ποιήματα) το μέτρο και η λογική λέει πάλι αυτό που έχει ειπωθεί εδώ, στο ίδιο θέμα, στις αρχικές απαντήσεις (δε διάβασες όλο το θέμα πριν ξεκινήσεις να απαντάς; ) να έχει δηλαδή ο καθένας από ένα μόνο θέμα και εκεί να δημοσιεύει όλα του τα ποιήματα, να μην ανοίγει δηλαδή κάθε φορά νέο θέμα. Έχω την αίσθηση ότι αν παραγίνει και αυτή η κατηγορία κάποιος από τους συντονιστές θα αναγκαστεί (εκ των πραγμάτων) να συγχωνεύσει τα θέματα. Άσχετα αν συμφωνώ με όλα ή όχι, οι συντονιστές/διαχειριστές του κιθάρα έχουν δείξει ότι μπορούν και αντιδρούν με το τρόπο που χρειάζεται (όταν χρειάζεται) και κυρίως έχουν την αίσθηση του μέτρου.

Νομίζω ότι ήρθε  η στιγμή να το ξανανοίξουμε αυτό το θέμα γιατί παραγέμισε η κατηγορία. Άλλωστε καλό είναι για κάποιον να τα έχει όλα μαζεμένα. Έτσι οι φίλοι του τα βρίσκουν πιο εύκολα. Έτσι τσεκάρουν πιο εύκολα αν ανέβασε κάτι νέο. Έτσι συζητάνε για τον ίδιο άνθρωπο έχοντας όλο το έργο του σε ένα θέμα και η κουβέντα μπορεί να απλωθεί περισσότερο. Έτσι έχω κάνει κι εγώ έχοντας όλα τα δικά μου σε ένα θέμα και δεν είδα ούτε να μειωθεί η επισκεψιμότητα  στη σελίδα αυτή (το αντίθετο θα έλεγα, έχει 3.500 εμφανίσεις, αριθμός που ελάχιστα ποιήματα μπορούν να πιάσουν μόνα τους σε ένα θέμα, η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν), ούτε να μη μου απαντούν, ούτε τίποτε άλλο που μπορει να κέρδιζα αν τα είχα σκόρπια σε διαφορετικά θέματα. Έτσι κι αλλιώς κάθε φορά που δημοσιεύεται κάτι νέο (αφού ανεβαίνουν χρονολογικά) θα ξαναέρχεται στην επιφάνεια και έτσι θα βλέπουν και τα νέα μέλη όχι μόνο το τελευταίο αλλά όλα τα "ποιήματα". Τα λέω όλα αυτά τόσο επεξηγηματικά (αν και αυτονόητα και αυταπόδεικτα) για να μην μου τη πέσουν ίσως κάποιοι ότι τα λέω έχοντας κάτι κακό στο μυαλό μου για την κατηγορία αυτή ή για τα μέλη που γράφουν μόνο εκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 14/07/06, 23:30 από fatses asteies »