Αποστολέας Θέμα: Ftanei pia...................  (Αναγνώστηκε 76061 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vert

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • ...τα ζάρια στον μάστορα.
    • Προφίλ
    • www.activeradio.gr
Απ: Ftanei pia...................
« Απάντηση #175 στις: 20/07/06, 01:15 »
   Δεν μιλάω για τέτοια σχόλια Τάσο. Μιλαώ για παρατηρήσεις όπως του nEwBiE ας `πούμε... Για ανάλυση-συζήτηση σχετικά με το νόημα που θέλει ο Ποιητής να περάσει κι αυτό που εισπράτουν οι αναγνώστες... Αν κοιτάξεις πολυ παλιότερα ποιήματα θα δεις ότι γινόταν πολλες φορές εποικοδομητικός διάλογος , που εμένα πολλές φορές τουλ. με βοήθησαν ή και με έκαναν να άλλαξω γνώμες-απόψεις. Και γιατί δε γίνεται να συζητάμε και να ασκούμε κριτική στην ποίηση? εδώ το κάνουμε για τα τραγούδια, για τους καλιτέχνες, για τα μουσικά όργανα κ.τ.λ.
Στην κοινωνία αυτή, σαπίσαμε στ` αλήθεια.
Απάνθρωποι θεσμοί,  μας γίνανε συνήθεια...

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: 20/07/06, 01:22 »
Φίλε, δεν λεω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική.
Ίσα ίσα που όταν κάποιος δημοσιεύει κάτι (κάτι, όχι μια σαχλαμάρα ;) ), το κείμενό του αποκτά αυθύπαρξη και δημιουργεί μια κειμενική πραγματικότητα, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετέχει με τον τρόπο του και να την διαμορφώσει ακόμη και σε κάτι άλλο απ' εκείνο που είχε φαντασθεί ο συγγραφέας.
Αλλά αυτού του είδους η κριτική και η συζήτηση προϋποθέτει σοβαρότητα, σκέψη και πάνω απ' όλα αυτοέλεγχο.
Γι' αυτό λέω ότι τα πμ είναι προσφορότερα για αποστολή σχολίων προς τους ποιητές.
Τέσπα, σαν πολλά είπα, μου φαίνεται, κι εγώ... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 20/07/06, 01:27 από Ιανός »
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος Μαργαρίτα Π.

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: 20/07/06, 01:31 »
Είπες πολλά αλλά σωστά! Keep speaking!  :)
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο
http://rapidshare.com/files/227510288/Ritsos.rar

Αποσυνδεδεμένος Fusalida

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πως ο πόνος και η συντριβή γίναν τεχνη στην tv?
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: 20/07/06, 01:32 »
Απ'την άλλη αν υπάρχουν τα προβλήματα που ανέφερες Νέε Κιθαρωδέ με το θέμα της ψηφοφορίας, θα προτείνω για δεύτερη φορά κάτι....
  Γιατί να μην συλλέγονται όλα τα ποιήματα σε μια συγκεντρωτική σελίδα κάθε ποιητού άφου πρώτα τους δοθεί η ευκαιρία να σχολιαστούν....; Δηλαδή: Να δημοσιεύονται κανονικά τα ποιήματα, να λαμβάνουν τα σχόλιά τους κι ύστερα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή αφού περάσουν την 3η ας πούμε σελίδα....να διαγράφονται από τους συντονιστές ενώ μόνο το ποιήμα να προστίθεται στο συγκεντρωτικό θέμα.
  Αν για κάποιον τώρα έχουν τόση μεγάλη σημασία τα σχόλια θα μπορούσε μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα  να αποθηκεύσει τα σχόλια στον υπολογιστή του.

Ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ...αν αυτό που περιγράφω εδώ θα ήταν εφικτό να γίνει....
Έστι θα λύνονταν και κατα ένα μεγάλο ποσοστο το πρόβλημα με τα σχόλια και την συζήτηση πάνω σ'ένα "ποιήμα".....νομίζω....
Ποιο θρόνο θέλουν να σου δώσουν, που η Άτροπος δε θα τον πάρει;
Φερνάντο Πεσσόα

www.arrwstherinys.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: 20/07/06, 01:34 »
Θα αναγκαστώ να επαναλάβω απόψεις που κάποιοι εδώ θεωρούν ακραίες, αλλά μερικά πράγματα που ακούω μού φαίνεται ότι στερούνται λογικής.

Αγαπητέ Κιθαρωδέ, προφανώς επικρατεί η αίσθηση ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει πρόβλημα (και το θέτω πολύ επιεικώς), τουλάχιστον με κάποιους αποστολείς ποιημάτων. Επίσης παρατηρώ ότι πολλοί συμφωνούν στο ότι χρειάζεται να ληφθούν κάποια μέτρα και να δοθεί λύση. Και λες ότι πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ζητήσουμε τη γνώμη και τη συγκατάθεση αυτών που δημιούργησαν την παρούσα κατάσταση; Να ζητήσουμε τη συνδρομή ορισμένων ατόμων που (άθελά τους ίσως) συνέτειναν στο να μετατραπεί η κατηγορία σε ξέφραγο αμπέλι και άλλων που με τη στενοκεφαλιά και την αδυναμία τους να αντιληφθούν τα αυτονόητα όξυναν την κατάσταση ακόμα περισσότερο;

Θα αρκεστώ να πώ ότι διαφωνώ κάθετα. Βέβαια πιστεύω ακράδαντα ότι αν υπάρχει ένα άτομο εδώ μέσα που θα έπρεπε να ακούγεται η φωνή του, αυτός είσαι εσύ. Γι αυτό θα δεχτώ όποια άποψη θελήσεις να υποστηρίξεις. Απλά θεωρώ ότι θα έκανες καλά να επιβάλεις πού και πού τη δική σου θέληση αντί να περιμένεις κάποια συναίνεση πού, εμφανώς, δεν πρόκειται να επέλθει.

Με αυτό που ειπώθηκε περί ανάγκης να δημοσιεύονται σχόλια και απόψεις επί των ποιημάτων επειδή «εδώ εδώ είναι forum» θα συμφωνούσα εν γένει. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση αυτοί που μιλάνε για «κατάθεση ψυχής» (πόσο εύκολο είναι τελικά να εξευτελίσουμε τελείως έναν όρο...) δεν θα έπρεπε να κόπτονται ιδιαίτερα αν οι απόψεις και οι κριτικές γίνονται δημόσια ή κατ’ ιδίαν.

Τέλος η ρήση του σοφού δασκάλου που παρέθεσε ο Ιανός όχι μόνο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά θα έλεγα ότι εμπεριέχει πλήρως το λόγο για τον οποίο έχει πάει τόσο στραβά αυτή η κατηγορία...
« Τελευταία τροποποίηση: 20/07/06, 01:36 από Απόλλων »
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: 20/07/06, 01:37 »
Είπες πολλά αλλά σωστά! Keep speaking!  :)
;D
Καλά.
Θα σου πω κι ένα ανέκδοτο (αλλά πραγματικό γεγονός), που καταδεικνύει ότι η κριτική μπορεί να είναι σκληρή ακόμη κι όταν προέρχεται από "συναδέλφους".
Κάποτε ο Σούτσος επισκέφτηκε τον Σολωμό στο σπίτι του τελευταίου στην Κέρκυρα.
Ο Σούτσος είπε στον υπηρέτη του Σολωμού να αναγγείλει στο αφεντικό του ότι τον γυρεύει ο ποιητής Σούτσος.
Μετά από λίγο ο υπηρέτης εμφανίστηκε και είπε στον Σούτσο:
"Ο Κόντες μου είπε να σας πω ότι Σούτσος ποιητής δεν υπάρχει" !
 ;D

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #181 στις: 20/07/06, 01:49 »
Γιώτα απαντήθηκε πιο πριν η ερώτηση σου και είναι πρόβλημα προγραμματιστικό. Δεν θα κάτσει ούτε ο Κιθαρωδός ούτε κανένας να φάει ώρες από τη ζωή του να προγραμματίσει το κιθάρα μόνο και μόνο για να βάζει φρένο στους ανελέητους πόστερς!

Αφού παιδιά ξεκίνησε μια τέτοια συζήτηση ας δώσω και γω κάποιες ιδέες:

1) Τα ποιήματα να μη δημοσιεύονται στην αρχική σελίδα γιατί κουράστηκε το μάτι μας
2) Τα σχόλια καλό είναι να αποστέλλονται με προσωπικό μήνυμα
3) Αν θέλει κάποιος να μελοποιήσει ένα ποίημα να μιλάει με τον "ποιητή" με πμ και μετά από συνεννοήση με ένα αντμιν θα μπαίνει    
    ως σχόλιο ότι το ποίημα μελοποιήθηκε (αυτός ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της κατηγορίας, η μελοποίηση στίχων)
4) Να μπει ένα γενικό "φίλτρο" ώστε να μη μπορεί ένας χρήστης να ποστάρει πάνω από 5 φορές κάθε μέρα σε οποιαδήποτε κατηγορία.  
    Ισως έτσι γλυτώσουμε από περιορισμό του Bandwidth (κάτι που μας ταλαιπωρεί συχνά) και ίσως έτσι περιορίσουμε τη ματαιοδοξία
    κάποιων να αποκτήσουν τα πολυπόθητα αστεράκια στο αβατάρ τους
5) Επιτέλους να χρησιμοποιείται η εντολή "αναφορά στο συντονιστή", για πιθανά ποστς εκτός κανόνων του φόρουμ και οτιδήποτε άλλο
    έρχεται αντίθετο με τη λειτουργία του σάιτ. Ετσι θα είναι και για τους συντονιστές εύκολο να συντονίσουν

Τάσο μου καλέ μου φίλε, τα ωραία ποιήματα και οι καλοί ποιητές είναι κάτι το καθαρά υποκειμενικό. Εμένα προσωπικά δεν με αγγίζουν ούτε οι βραβεύσεις, ούτε οι κομπασμοί ούτε η αλαζονεία που βλέπω από κάποιους εδώ μέσα. Αυτά τα στοιχεία είναι υποκριτικά και με εκνευρίζουν αφάνταστα! Παραδέχομαι ότι παραφέρθηκα αλλά ζητάω συγνώμη μόνο από τους χρήστες του κιθάρα και τους αντμινς όχι όμως σε αυτούς που αναφέρθηκα. Ας ζητήσουν οι ίδιοι συγνώμη που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως άβουλα πλάσματα, υποδεέστερα από αυτούς κλπ και τότε το συζητάμε.

Θοδωρή έχεις απόλυτο δίκαιο για το διάλογο. Ομως:

Ο διάλογος πρέπει να είναι διάλογος και όχι μονόλογος. Πρέπει να χρησιμοποιούνται επιχειρήματα για τη κάθε θέση και όχι "αυτή είναι η γνώμη μου γιατί έτσι γουστάρω και συ είσαι πολύ λίγος να με καταλάβεις"!!! Επίσης όπως είπε και ο Τάσος απαντήσεις όπως αυτές που έβλεπα τόσο καιρό στους στίχους από τα 5 αυτά άτομα, μου προκαλούσαν γέλιο και ενίοτε αναγούλα! Αν αυτά είναι σχόλια κριτικής προς ένα ποίημα τότε να σκίσω τα πτυχία μου και να πάω να γίνω τσοπάνης στη Βόρειο Εύβοια (δεν έχω να χωρίσω τπτ με τους τσοπάνηδες)

Κάποιος είπε ότι οι νέοι χρήστες ποστάρουν συνέχεια Τάσο νομίζω εσύ και ότι όποιος δεν το έκανε υπερβάλλει!!

Αμ δεν είναι έτσι φίλε μου. Προσωπικά εγώ δεν το έκανα και ξέρω και πολλά άλλα άτομα που δεν το έκαναν. Είμαι ενεργός στο φόρουμ πολλά χρόνια και τα ποστς μου είναι πολύ λίγα αν αναλογιστείς τον χρόνο. Εγώ μπήκα εδώ μέσα στα 23 μου. Μικρός και αδαής! Μπόρεσα όμως και αυτοσυγκρατήθηκα και προσπάθησα και προσπαθώ να βοηθήσω αυτό το σάιτ που το αισθάνομαι σαν 2ο μου σπίτι.

Γιατί δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό ένας 30ης, 40ης 50ης??? Πολύ απλά γιατί δε θέλει! Τότε να με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα του το επιτρέψουμε να μας γκρεμίσει κάτι που χτίζουμε χρόνια με μεράκι και αγάπη!!

Σόρι για το μακροσκελές ποστ αλλά ήθελα να τα πω!

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: 20/07/06, 01:52 »
Καλό, Τάσο (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα)  ;D

Και διαβάζοντας και τα όσα έγραψε ο Απόλλων θα μείνω σε κάτι που πολύ σωστά επισημαίνει. Δεν έχει καμία σημασία αν τα σχόλια γίνονται δημόσια ή με π.μ. Σημασία έχει τα σχόλια να είναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ. Εγώ αυτά που γράφω τα δείχνω και σε φίλους μου και ΑΠΑΙΤΩ να είναι ειλικρινείς και να μου λένε τι τους αρέσει και τι όχι. Εδώ τώρα τελευταία μια μερίδα δημιουργών θεωρεί τα πάντα "πανέμορφα". Άλλα επίθετα δεν έχει η γλώσσα μας? Ενδιαφέρον, πρωτότυπο, καλό, πολύ καλό, κλπ. Και τη στιγμή που κάποιος τα βρίσκει όλα ανεξαιρέτως "πανέμορφα", πώς μπορώ εγώ να ξέρω ότι του άρεσε το δικό μου? Αφού σε όλα το ίδιο γράφει. Και με βάζει σε υποψίες. Μήπως το κάνει για να του ανταποδώσουν τη φιλοφρόνηση? Και τι θα κερδίσει?
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: 20/07/06, 01:57 »
Ακριβώς αυτό που λέει η Μαργαρίτα εννοούσα. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι αν τα σχόλια ήταν μόνο προσωπικά θα έμπαινε στον κόπο ο γνωστός κύκλος των χαμένων ποιητών να γράφει όλες αυτές τις μελιστάλαχτες ανοησίες που διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό;

Δυστυχώς τα σύνδρομα ανωτερότητας είναι πεινασμένα θηρία και χρειάζονται πολλή τροφή...

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: 20/07/06, 02:03 »
Και σήμερα παρατήρησα το εξής. Κάποιο μέλος - διεγράφη αργότερα - μέσα σε 6 λεπτά είχε σχολιάσει 3 ποιήματα. Πότε πρόλαβε και τα διάβασε και τα έκρινε? Μετά γίνεσαι ή δε γίνεσαι καχύποπτος?
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο

Αποσυνδεδεμένος pimami

• Ανεμοσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Φωταγωγός
« Απάντηση #185 στις: 20/07/06, 02:32 »
Δεν μιλάω για τέτοια σχόλια Τάσο. Μιλαώ για παρατηρήσεις όπως του nEwBiE ας `πούμε... Για ανάλυση-συζήτηση σχετικά με το νόημα που θέλει ο Ποιητής να περάσει κι αυτό που εισπράτουν οι αναγνώστες... Αν κοιτάξεις πολυ παλιότερα ποιήματα θα δεις ότι γινόταν πολλες φορές εποικοδομητικός διάλογος , που εμένα πολλές φορές τουλ. με βοήθησαν ή και με έκαναν να άλλαξω γνώμες-απόψεις. Και γιατί δε γίνεται να συζητάμε και να ασκούμε κριτική στην ποίηση? εδώ το κάνουμε για τα τραγούδια, για τους καλιτέχνες, για τα μουσικά όργανα κ.τ.λ.

αυτό σκέφτομαι κι εγώ... είναι η μόνη αντίρρηση μου στις προτάσεις που έπεσαν... δηλαδή όχι ακριβώς αντίρρηση.. γιατί δεν θα χαθεί κι ο κόσμος αν δεν βλέπω τα σχόλια των άλλων... κουβέντα μπορώ να κάνω με τον σχολιάζοντα (σαν στιχουργός) και με τον στιχουργό (σαν σχολιαστής) με πμ.

δεν ξέρω.... :-\ εγώ θα συμφωνήσω με τις κεφαλές του φόρουμ σε ότι αποφασιστεί... τον προβληματισμό μου τον έθεσα! :)
"τα ελατήρια του στρώματος βουίζουν όνειρα"

Αποσυνδεδεμένος Fusalida

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πως ο πόνος και η συντριβή γίναν τεχνη στην tv?
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: 20/07/06, 03:21 »
Γιώτα απαντήθηκε πιο πριν η ερώτηση σου και είναι πρόβλημα προγραμματιστικό. Δεν θα κάτσει ούτε ο Κιθαρωδός ούτε κανένας να φάει ώρες από τη ζωή του να προγραμματίσει το κιθάρα μόνο και μόνο για να βάζει φρένο στους ανελέητους πόστερς!

...Kαλά ντε...μη βαράς!!
  (πλάκα κάνω....)

Αν κάθονταν ο κάθε "ποιητής" να τα φτιάξει μόνος του στο word ας πούμε και να το ανεβάσει μετά;;;
Ποιο θρόνο θέλουν να σου δώσουν, που η Άτροπος δε θα τον πάρει;
Φερνάντο Πεσσόα

www.arrwstherinys.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος Ο Νέος Κιθαρωδός

• Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ... και καλό τραγούδι!
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #187 στις: 20/07/06, 09:01 »
Αγαπητέ Κιθαρωδέ, προφανώς επικρατεί η αίσθηση ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει πρόβλημα (και το θέτω πολύ επιεικώς), τουλάχιστον με κάποιους αποστολείς ποιημάτων. Επίσης παρατηρώ ότι πολλοί συμφωνούν στο ότι χρειάζεται να ληφθούν κάποια μέτρα και να δοθεί λύση. Και λες ότι πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ζητήσουμε τη γνώμη και τη συγκατάθεση αυτών που δημιούργησαν την παρούσα κατάσταση; Να ζητήσουμε τη συνδρομή ορισμένων ατόμων που (άθελά τους ίσως) συνέτειναν στο να μετατραπεί η κατηγορία σε ξέφραγο αμπέλι και άλλων που με τη στενοκεφαλιά και την αδυναμία τους να αντιληφθούν τα αυτονόητα όξυναν την κατάσταση ακόμα περισσότερο;

Θα αρκεστώ να πώ ότι διαφωνώ κάθετα.

Μάλλον δεν το είπα καλά και διευκρινίζω: Εγώ ο ίδιος με την συγκεκριμένη κατηγορία δεν είχα και πολλές σχέσεις, και γι αυτό θα ήθελα και την γνώμη κάποιων που έχουν περισσότερη σχέση. Όχι βέβαια των "συγκεκριμένων ατόμων".

Και στο site, δεν είμαι, ούτε θέλω να είμαι, ο "απόλυτος άρχων". Ναι, θέλω και πρέπει να υπάρχει κάποια συναίνεση σε ό,τι γίνεται, αν όχι γενική, τουλάχιστο σε γενικές γραμμές, ώστε να αποφεύγονται σπασμωδικές κινήσεις. Και όχι αναγκαστικά να παίρνουμε την απόφαση που αρέσει στους περισσότερους, αλλά τουλάχιστο αυτή που βλέπουμε ότι θα βοηθήσει το site να προχωρήσει.

Από την άλλη πλευρά, παρόλο που δεν συμφωνώ με όσα έγιναν στην περιοχή των στίχων, βρίσκω ότι το φέρσιμό μας απέναντι σε όλα αυτά τα νέα μέλη δεν ήταν και το καλύτερο. Τα άτομα αυτά ΔΕΝ κατάλαβαν που είναι το πρόβλημα, ΔΕΝ βρέθηκε κανένας να τους το πει με ήρεμο και φιλικό τρόπο, παρά μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μπαράζ αρνητικών σχολίων και πιστεύουν ότι για κάποιο λόγο στο Κιθάρα δεν θέλουμε νέα  μέλη, υπάρχει κλίκα παλιών, κλπ. Πιστεύω ότι είχαν το δικαίωμα τουλάχιστον να τους πει κάποιος, ήρεμα και φιλικά, τι ακριβώς δεν βρίσκουμε σωστό, και να έχουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Και εγώ, και ο καθένας μας πιστεύω, έτσι θα ήθελε να του φερθούν...
Όσο πιο πολύ σου αρέσει η μουσική, τόσο πιο πολλή μουσική σου αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: 20/07/06, 09:21 »
Μάλλον δεν το είπα καλά και διευκρινίζω: Εγώ ο ίδιος με την συγκεκριμένη κατηγορία δεν είχα και πολλές σχέσεις, και γι αυτό θα ήθελα και την γνώμη κάποιων που έχουν περισσότερη σχέση. Όχι βέβαια των "συγκεκριμένων ατόμων".

Εντάξει τότε. Καμμία αντίρρηση.

Παράθεση
Και στο site, δεν είμαι, ούτε θέλω να είμαι, ο "απόλυτος άρχων".

Άλλο το να είσαι "απόλυτος άρχων", ότι και αν σημαίνει αυτό, και άλλο να παίρνεις κάποιες αποφάσεις και να λαμβάνεις μέτρα ώστε να προληφθούν ή να επιλυθούν αρνητικά φαινόμενα σε ένα στέκι που εσύ και δυό-τρεις άλλοι συμβάλατε τα μέγιστα για να δημιουργηθεί και να επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Παράθεση
Από την άλλη πλευρά, παρόλο που δεν συμφωνώ με όσα έγιναν στην περιοχή των στίχων, βρίσκω ότι το φέρσιμό μας απέναντι σε όλα αυτά τα νέα μέλη δεν ήταν και το καλύτερο. Τα άτομα αυτά ΔΕΝ κατάλαβαν που είναι το πρόβλημα, ΔΕΝ βρέθηκε κανένας να τους το πει με ήρεμο και φιλικό τρόπο, παρά μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μπαράζ αρνητικών σχολίων και πιστεύουν ότι για κάποιο λόγο στο Κιθάρα δεν θέλουμε νέα μέλη, υπάρχει κλίκα παλιών, κλπ. Πιστεύω ότι είχαν το δικαίωμα τουλάχιστον να τους πει κάποιος, ήρεμα και φιλικά, τι ακριβώς δεν βρίσκουμε σωστό, και να έχουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Και εγώ, και ο καθένας μας πιστεύω, έτσι θα ήθελε να του φερθούν...

Πιθανόν (και μακάρι) να είναι κι έτσι, γιατί τότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθεί κάποια λύση. Εγώ πάντως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Σε τελική ανάλυση αν όντως, ως καινούργιοι σε ένα site, δεν ήξεραν "τι παίζει" όπως είπες κι εσύ, το μόνο εύκολο θα ήταν να ρωτήσουν ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα και γιατί υπήρξε αυτή η αντίδραση, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Αντίθετα η όλη συμπεριφορά της παρέας και η αντίδρασή τους στα σχόλια που έγιναν (έστω και έντονα), μού φάνηκε μάλλον προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη. Ελπίζω ειλικρινά να αποδειχτεί λανθασμένη αυτή μου η εκτίμηση...
« Τελευταία τροποποίηση: 23/07/06, 10:26 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #189 στις: 20/07/06, 09:25 »
Δυστυχώς Γιώργο έχεις απόλυτο δίκαιο. Τα άτομα αυτά είχαν ειδοποιηθεί και είχαν μάθει τους κανόνες πριν μπουν στο κιθάρα. Οπότε, ό,τι έκαναν το έκαναν εν γνώσει τους.

Λεωνίδα, δεν κάναμε αναίτια επίθεση, επειδή ακριβώς είχαμε λόγους και αιτίες και μπόλικες αφορμές την κάναμε.

Αφού τα άτομα γνώριζαν τους κανόνες κλπ έπρεπε να είχαν πράξει αναλόγως. Οπως είπε και ο Απόλλων:

Σε τελική ανάλυση αν όντως, ως καινούργιοι σε ένα site, δεν ήξεραν "τι παίζει" όπως είπες κι εσύ, το μόνο εύκολο θα ήταν να ρωτήσουν ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα και γιατί υπήρξε αυτή η αντίδραση, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Αντίθετα η όλη συμπεριφορά της παρέας και η αντίδρασή τους στα σχόλια που έγιναν (έστω και έντονα), μού φάνηκε μάλλον προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη.

Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι δυστυχώς!!!

Αποσυνδεδεμένος fatses asteies

• μια εξ αυτών κι εγώ ο Αντώνης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: 20/07/06, 09:34 »
Από την άλλη πλευρά, παρόλο που δεν συμφωνώ με όσα έγιναν στην περιοχή των στίχων, βρίσκω ότι το φέρσιμό μας απέναντι σε όλα αυτά τα νέα μέλη δεν ήταν και το καλύτερο. Τα άτομα αυτά ΔΕΝ κατάλαβαν που είναι το πρόβλημα, ΔΕΝ βρέθηκε κανένας να τους το πει με ήρεμο και φιλικό τρόπο, παρά μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μπαράζ αρνητικών σχολίων και πιστεύουν ότι για κάποιο λόγο στο Κιθάρα δεν θέλουμε νέα μέλη, υπάρχει κλίκα παλιών, κλπ. Πιστεύω ότι είχαν το δικαίωμα τουλάχιστον να τους πει κάποιος, ήρεμα και φιλικά, τι ακριβώς δεν βρίσκουμε σωστό, και να έχουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Και εγώ, και ο καθένας μας πιστεύω, έτσι θα ήθελε να του φερθούν...

Πράγματι. Για την ιστορία όμως να πω ότι: Η παρότρυνση προς προβληματισμό και συζήτηση (αφού το φαινόμενο είχε ξεκινήσει τότε) από εμένα τουλάχιστον (δε θέλω να μιλήσω εξ' ονόματος άλλων) άρχισε αρκετές μέρες πριν τα αρνητικά σχόλια σε αυτό ακριβώς το θέμα. Κοίτα τις ημερομηνίες των παραθέσεων και θα καταλάβεις.

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=20837.msg296824#msg296824  (14/07/06, 23:22)

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=20837.msg296924#msg296924  (15/07/06, 14:59)

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=20837.msg297527#msg297527  (17/07/06, 11:37)

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=20837.msg297771#msg297771  (17/07/06, 19:19)

Το πρώτο αρνητικό-επικριτικό σχόλιο έγινε (ευγενικά σε πρωτη φάση) στο θέμα "Η μ.Χ Πηνελόπη. " στις 18/07/06, 01:30 . Τέσσερις ημέρες μετά από τα πρώτα σχόλια εδώ. Μετά ακολούθησαν και κάποιες εμπρηστικές δηλώσεις δικές τους και το θέμα ξέφυγε τελείως.
Επίτρεψέ μου να πω ότι, επειδή ήταν Σαββατοκύριακο (14-15 και 16/7) πέρασα πολλές ώρες κοιτώντας "ποιός είναι συνδεδεμένος" και είδα αρκετούς που ασχολούνται με τα ποιήματα να διαβάζουν μεν το θέμα "φτάνει πια" (που σημαίνει ότι είχαν ενημέρωση) να απαξιούν να απαντήσουν δε, γεγονός που αν είχε γίνει (αν είχε απαντήσει κάποιος από όλους) θα είχε φέρει μια τέτοια κουβέντα που ίσως να είχε προλάβει τους καυγάδες. Στην ερώτηση γιατί δεν εστελνες ενα πμ ή γιατί δεν άνοιγες ένα θέμα στην κατηγορία εκείνη να το δουν θέλουν δε θέλουν (ότι δηλαδή θα υπάρχει τώρα η δικαιολογίια "δεν το είδαμε"), εγώ έχω την άποψη (όπως είχα πει και τότε με την αναζήτηση τραγουδιών) ότι τα μέλη που αδιαφορούν για το φόρουμ συνολικά, δε συμμετέχουν, δε προσφέρουν τίποτα, μόνο ζητούν ή καταχράζονται απλώς ένα χώρο για ίδια εξυπηρέτηση "ζουν" εδώ παρασιτικά και δε μας χρειάζονται. Προσωπική μου άποψη βέβαια αλλά λειτούργησα με βάση αυτή. Όποιος είχε διαφορετική άποψη ας έκανε ότι νόμιζε σωστότερο.

ΥΓ. Πάντως ακόμα και μετά τους καυγάδες προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν τι ακριβώς μας πειραξε μια και το ρίχνανε στην τρομοκρατία και στις κλικες (μη βάζω πάλι λινκς, πιθανότατα τα έχεις διαβάσει κι αν όχι δεν έχει σημασία). Αλλά δεν παίρνουν χαμπάρι με τίποτα....
"....Μιλούν με τις ώρες για κρύες ανάγκες και μετά με το φόβο παλεύουν. Κι είναι τόσο καλοί όταν λένε βλακείες που καμιά φορά ...ΞΕΓΕΛΟΥΝ."   -    fatses asteies

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: 20/07/06, 10:21 »
Ρε παιδιά...ρε παιδιά...
Μη με κάνετε κι εμένα να γίνω...αυστηρούλης.
Όπως καθένας έχει δικαίωμα να δημοσιεύει τους στίχους του, αντίστοιχο δικαίωμα έχουν κι οι άλλοι να πουν την γνώμη τους. Άμα μερικοί, μερικοί δεν γουστάρουν κριτική, ας κρατάνε τους στίχους τους στο συρτάρι του γραφείου τους ή ας κάνουν...δισκογραφία...(μην αφοδεύσω...ε μα πιά...).
Εγώ από δω και πέρα, επειδή μου την έδωσε, σε όσους συμπεριφέρονται εριστικά και αλλαζονικά και δημοσιεύουν κάτι που δεν μ' αρέσει, θα γράφω ότι είναι μπούρδα. Με την καλή έννοια, βεβαίως  ;)
Μερικοί νομίζουν ότι είναι ο Βίρβος, για να μην πω ο Ελύτης. Πρώτα δημοσιεύουν ένα στιχούργημα, παθαίνουν ρεύση με τα "ΓΟΥΑΟΥΟΥΟΥ" και τα "ΠΡΟΣΚΥΝΩ" κι άμα κανείς τολμήσει να τους πει:¨"Συγγνώμη ρε φίλε, αλλά εμένα δεν μου πολυάρεσε", τον τραμπουκάρουν, τον λένε άσχετο, λένε: "Τι λες ρε; Σαράντα χρόνια φούρναρης, θα μου πεις ΕΜΕΝΑ για το αλεύρι;". Ώπα ρε "Οράτιε"...κουλάρησε λιγάκι.
Κακό πράγμα το καλάμι παιδιά...Πολύ κακό πράγμα.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #192 στις: 20/07/06, 10:36 »
Επειδή σε κάποια φάση χάσαμε την μπάλα, πρέπει να εγκαταλείψουμε τον αγώνα και να στείλουμε συμπαίκτες και θεατές στα σπίτια τους;
Θα πρέπει να αλλάξουμε όλη τη δομή του πίνακα "Δικοί μας στίχοι και ποιήματα" επειδή κάποιοι ήταν κακά παιδιά και κάνανε φάουλ; Δεν θα σεβαστούμε δηλαδή όλους τους υπόλοιπους, την συντριπτική πλειοψηφία, που παίζει σύμφωνα με τους κανόνες; Ο εν λόγω πίνακας συζητήσεων τόσο καιρό λειτουργεί με τον πρακτικότερο δυνατό τρόπο (νομίζω; ). Αν δεν εξευρεθεί κάποιος πρακτικότερος τρόπος (και εύκολα υλοποιήσιμος), καλύτερα να μείνουμε σε αυτόν, μοιράζοντας κίτρινες και κόκκινες κάρτες αν χρειαστεί, όπως γίνεται και στους υπόλοιπους πίνακες συζητήσεων!

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: 20/07/06, 10:40 »
ΚΙ αυτό σωστό Σολάνα μου..εεεε...Βασίλη μου ήθελα να πω. ;D
Πάντως, εγώ επιμένω ότι αν μπορεί να "παιξει" το αυτόματο δημοψήφισμα κάτω από κάθε ποιήμα, θα είναι πολύ καλύτερο και δικαιότερο για όλους, ειδικά για τους ποιητές (και τους "ποιητές").

Αποσυνδεδεμένος pinelopi

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • κι όμως δεν είναι μακριά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: 20/07/06, 10:44 »
Αφού κάνω κλαπ κλαπ κλαπ στο Βασίλη....Το ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με όλη τη σημασία δηλαδή...

Οι admins αν διαπιστώσουν οτι υπάρχει πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί ας πουν τις προτάσεις τους για το τι είναι εφικτό και όποιος γνωρίζει ας τοποθετηθεί.

Τώρα...κάτι απαξιώνουν ν' απαντήσουν...κάτι αδιαφορούν για το φόρουμ συνολικά κ.λ.π. κ.λ.π. χαριτωμένα να τα αφήσω ασχολίαστα λέω...είμαι και σε διακοπές, δεν είναι και του χαρακτήρος μου  ;D το ξεκατίνιασμα... ::) ...ας τηρήσω σιγή τσιπούρας.
όνειρο είναι να ουρλιάζουν χιλιάδες ναι απ' το λαρύγγι του όχι  (Κ.Δ.)

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #195 στις: 20/07/06, 10:50 »
Τώρα...κάτι απαξιώνουν ν' απαντήσουν...κάτι αδιαφορούν για το φόρουμ συνολικά κ.λ.π. κ.λ.π. χαριτωμένα να τα αφήσω ασχολίαστα λέω...είμαι και σε διακοπές, δεν είναι και του χαρακτήρος μου  ;D το ξεκατίνιασμα... ::) ...ας τηρήσω σιγή τσιπούρας.

Αυτά δεν απευθύνονταν σε σένα αλλά σε άλλους που ξέρουν καλά ποιοι είναι μη το λέμε συνέχεια.  ;)
Δυστυχώς διακρίνω ειρωνεία από μέρους σου πράγμα που δεν είναι καλό γιατί εσύ ως παλιό μέλος έπρεπε να είχες συνεισφέρει στο φρενάρισμα του ανελέητου σαχλού πόστινγκ στη κατηγορία, αντ'αυτού επικροτούσες και συ με "σχόλια" τους εν λόγω κυρίους!

Καλές διακοπές λοιπόν και δεν πειράζει, αν εμείς είμαστε κατίνες που προσπαθούμε να σώσουμε ότι απέμεινε από το φόρουμ, τότε δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τι είναι αυτοί που δεν το κάνουν!  ::)

Αποσυνδεδεμένος Ο Νέος Κιθαρωδός

• Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ... και καλό τραγούδι!
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #196 στις: 20/07/06, 11:29 »
Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη 1000%... Νομίζω ότι παραδώσαμε σημασία στο θέμα...

Παράθεση
Τα άτομα αυτά είχαν ειδοποιηθεί και είχαν μάθει τους κανόνες πριν μπουν στο κιθάρα. Οπότε, ό,τι έκαναν το έκαναν εν γνώσει τους.

Αυτό μου φαίνεται λίγο απίθανο... Απο ποιον ειδοποιήθηκαν (και για ποιο πράγμα) και πώς είχαν μάθει τους κανόνες (ποιους κανόνες; αυτούς που και εμείς οι ίδιοι δεν είχαμε καλά-καλά γράψει;) και μάλιστα ΠΡΙΝ μπουν στο Κιθάρα;

Παράθεση
Αντίθετα η όλη συμπεριφορά της παρέας και η αντίδρασή τους στα σχόλια που έγιναν (έστω και έντονα), μού φάνηκε μάλλον προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη.

Δεν νομίζω ότι υπήρχε τέτοιος δόλος και τέτοια συνωμοσία από πίσω. Από όσο μπόρεσα να καταλάβω από κάποια μαιλ που μου έστειλαν μερικοί από αυτούς, πραγματικά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν και έμειναν να απορούν, γιατί αντιμετωπίστηκαν με τοση χολή και έχθρα.

Παράθεση
Όπως καθένας έχει δικαίωμα να δημοσιεύει τους στίχους του, αντίστοιχο δικαίωμα έχουν κι οι άλλοι να πουν την γνώμη τους. Άμα μερικοί, μερικοί δεν γουστάρουν κριτική, ας κρατάνε τους στίχους τους στο συρτάρι του γραφείου τους

Αυτό είναι μάλλον (κατ' εμέ) και το πραγματικό πρόβλημα και η πηγή όλων των άλλων κακών! Το πώς αντιμετωπίζει ο καθένας την κριτική που του γίνεται. Και δυστυχώς εκεί κολλάμε... :-\ :-\ :-\

Επίσης, πιστεύω ότι το θέμα έχει "υπερθερμανθεί" προς το παρόν, και στο τέλος θα καταντήσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας χωρίς να υπάρχει λόγος.

Προτείνω (και θα το εφαρμόσω και ο ίδιος) να κάνουμε λίγο πίσω, να το ξανασκεφτούμε λίγο πιο νηφάλια και να επανέλθουμε.
Όσο πιο πολύ σου αρέσει η μουσική, τόσο πιο πολλή μουσική σου αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • www.vagiapapapostolou.gr
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: 20/07/06, 11:31 »
Pinelopi,
δεν είναι του χαρακτήρα  σου το ξεκατίνιασμα.
Ούτε του δικού μου είναι, ούτε κάποιον άλλων, όσο κι αν φάνηκε έτσι.
Ωστόσο το ξεκατίνισμα, πολλές φορές είναι και αναπόφευκτο… ;D
Σκέψου...υπάρχουμε κι εμείς που δεν είμαστε διακοπές και μας την έχει "βαρέσει" γενικώς!!! Αν συνηγορήσει και το κακό "κλίμα" (μην ξαναμπώ στα επί μέρους), δεν θέλει και πολύ να ξεφύγουμε από τα του χαρακτήρα μας  ;D
Ακόμα και η τήρηση σιωπής τσιπούρας είναι συχνά ανέφικτη ;D
Και η ειρωνεία επίσης. Υπάρχουν topics της εν λόγω κατηγορίας στα οποία η ειρωνεία πάει κι έρχεται και μάλιστα από συγκεκριμένα άτομα, προς συγκεκριμένα άτομα, καιρό τώρα ::).
Κάνω λάθος?
Και για όλα υπάρχει σαφώς κάποιος λόγος  :)!

Και ναι. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Εγώ όμως ξέρω και κάτι άλλο και μάλιστα είμαι σίγουρη πως και εσύ το ξέρεις. Πολλές φορές τα δίκοπα μαχαίρια -όπως αυτά που ανέφερες στο «ποίημα» του Fatses- είναι τόσο αδύναμα λόγω μη ακονίσματος που ούτε γρατσουνιά δεν προκαλούν… :-* :-* :-*
« Τελευταία τροποποίηση: 20/07/06, 14:07 από Bάγια »

Αποσυνδεδεμένος pinelopi

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • κι όμως δεν είναι μακριά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: 21/07/06, 07:43 »
Πάρη, γνώμη μου είναι ότι εριστικά, αναίτια  και ξέχειλα ειρωνίας σχόλια (άσε δε αυτό το ''τα λέω στο σκύλο μου να τ' ακούσει η ουρά του'')  , ιδιαίτερα όταν προέρχονται από παλιά μέλη, κάνουν δέκα φορές μεγαλύτερο κακό απ' ότι ένα ανελέητο πόστινγκ.

Να σωθεί ότι απέμεινε από το φόρουμ;  Κάποιοι (''εσείς'') προσπαθείτε να σώσετε ,από ποιά άραγε λαίλαπα, το φόρουμ και κάποιοι άλλοι (''εμείς'') ποιούμε την νήσσαν καθ' ότι αδιάφοροι (έτσι θα χαρακτήριζες επιεικώς εμάς που δεν αξιολογήσαμε ως κατρακύλισμα στον πάτο την όλη ιστορία;).
Τι λέμε βρε παιδιά τώρα, είμαστε λίγο σοβαροί;  ???

Πάρη, οι σχολιασμοί μου δεν απευθύνονται σε κατηγορίες μελών μήτε καν στα ίδια τα μέλη. Δεν ξεχωρίζω στους ''τάδε'' και τους ''δείνα'', στους καινούριους, στους παλιούς, στους ''αυτόχθονες'' και στους ''μετανάστες''. Σχολιάζω οτιδήποτε μου αρέσει , σύμφωνα πάντα με το υποκειμενικό μου κριτήριο,  από όπου κι αν αυτό προέρχεται. Γραπτά σχολιάζω όχι συμπεριφορές. Τόσο απλά.

Και κάτι ακόμα, λάθος διέκρινες ειρωνία, δεν ήμουν καθόλου μα καθόλου ειρωνική.
Όταν θέλω να γίνω ειρωνική, πίστεψέ με, δε διακρίνεται απλά διαπιστώνεται.  ;)

Βάγια, δε θα διαφωνήσω μαζί σου στα βασικά περί των ανέφικτων και αναπόφευκτων.
Ένας Κινέζος για να καταλάβει θα πρέπει να του μιλήσεις στη γλώσσα του.
Το θέμα είναι για ποιό λόγο να επιστρατευθεί ως μέσο η ειρωνία όταν δεν υπήρξε πρόκληση...

Τώρα αυτό με την ειρωνία που πάει κι έρχεται στη συγκεκριμένη κατηγορία από και προς συγκεκριμένα άτομα δεν το κατάλαβα ή δεν έρχεται κάτι στο μυαλό μου αυτή την στιγμή... :-\ αλλά ακόμη κι έτσι όπως το λες να είναι το θεωρείς λόγο ικανό ώστε να συνεχίζεται κάτι τέτοιο;

Τα πάντα δεν κρίνονται βάσει του αποτελέσματος, Βάγια  :)
Οι προθέσεις τις περισσότερες φορές μετρούν περισσότερο.
Αυτό για το μαχαίρι... :-*

όνειρο είναι να ουρλιάζουν χιλιάδες ναι απ' το λαρύγγι του όχι  (Κ.Δ.)

Αποσυνδεδεμένος vert

• Παλιός
  • ...τα ζάρια στον μάστορα.
    • Προφίλ
    • www.activeradio.gr
« Απάντηση #199 στις: 21/07/06, 08:17 »
   κατ` αρχάς... η ειρωνεία γράφεται με "ει"  απ` όσο ξέρω... η φράση ακριβώς είναι ...
"Θού Κύριε φυλακή τω στοματί μου"... κι άλλα πολλά ευτράπελα που έτυχε να διαβάσω σε σχέση με το παρόν θέμα... Δεν έχει σημασία βέβαια... αλλά ανθρώποι που ισχυρίζονται ότι υπηρετούν τον "Λόγο" , θα `πρέπε να `ναι πιο προσεχτικοί.

Κατά τ` άλλα Πηνελόπη... δεν καταλαβαίνω να παίρνεις ξεκάθαρη θέση, -τη μια με το σχολιασμό στο ποίημα του fatses, την άλλη μ` αυτά που λες εδώ. Κι αν ήξερα ότι θα έπρεπε να μάθω πρωτα κινέζικα για να συνομιλώ σ` αυτό το ρημάδι το site... δε θα έκανα εγγραφή...όχι ότι δεν μ` αρέσουν τα Κινέζικα.... αλλά είναι δύσκολη γλώσσα γμτ. κι εγώ  πολύ γέρος για μαθήματα ξένων γλωσσών....
« Τελευταία τροποποίηση: 21/07/06, 15:43 από vert »
Στην κοινωνία αυτή, σαπίσαμε στ` αλήθεια.
Απάνθρωποι θεσμοί,  μας γίνανε συνήθεια...