Αδέρφια καλημέρα. Επειδή, ειλικρινά, δεν είμαι ειδήμων περί μουσικής (όχι πως είμαι πουθενά αλλού), πέστε μου, σας παρακαλώ, τι σημαίνει "έντεχνο"; Κι αν κάποια τραγούδια/μουσικές θεωρούνται "έντεχνα",ποιά είναι αυτά που είναι άτεχνα 

Καλημέρα αδερφέ.
Ο όρος "έντεχνο" ανήκει στον μεγάλο Χατζιδάκι.
Εννοούσε την λογική συνέχεια του "Νέου Κύματος",με επιπλέον μουσικά στοιχεία και ιδιότητες,πάντα γραμμένα σε πεντάγραμμο.
Τώρα,το πεντάγραμμο,η σύνθεση,η αντίστοιξη και η αρμονία,αήκουν στο παρελθόν.Υπάρχουν 1000 προγράμματα σύνθεσης στο PC και άλλα τόσα ενορχήστρωσης.
Καταλαβαίνεις λοιπόν,πόσο έχει μειωθεί ο χρόνος που ασχολείται πλέον ο "δημιουργός" με το "έργο" (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.)
Ως εκ τούτου,πραγματικά δεν βρίσκω καμμιά,μα καμμιά απολύτως διαφορά ανάμεσα στον Κότσιρα και τον Σάκη,τόσο σε επίπεδο σύνθεσης,όσο και στίχων.
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ τραγουδάνε τραγουδάκια με "Τακούνι Express" αισθητική (φαντάσου απλά τον Κότσιρα να τραγουδάει το 'Σ'εχω ερωτευτεί' και ο Σάκης το 'Σεντόνι' για να καταλάβεις τι εννοώ).
Αλλά επειδή ΔΥΣΤΥΧΩΣ το ελληνικό κοινό είναι απαίδευτο και αρέσκεται στο να βάζει ταμπέλες,πάλι ο Κότσιρας θα ήταν 'έντεχνος' και ο Σάκης 'pop'.
Ήδη ο Σάκης τραγουδάει τραγούδια του...Λάκη Παπαδόπουλου.
Αν τον δούμε στο Μέγαρο μετά από 3-4 χρόνια,δεν θα μου κάνει καμμιά εντύπωση...
Προσπερνάω άφοβα λοιπόν 'έντεχνα' και 'άτεχνα' και πάω να ξανακούσω λίγο Tori Amos και Pearl Jam...