Δεν εχω διαβασει τις αντιδρασεις/απαντησεις των παραπανων μελων..Απλα θα αναφερω την δικη μου αποψη, οσο και αυστηρη ή και ξεμπαρκη μπορει να ακουστει...
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!! Τερμα τα παιχνιδια! Αν αυτοι που εμφανιστηκαν χθες ηταν επαγγελματιες ( με ελαχιστες εξαιρεσεις ), τοτε εγω ειμαι ο Παπας της Ρωμης!
Ντροπη στο Γιαννη Σπανο, αυτο τον μεγαλο συνθετη, που εμφανισε ενα τετοιο προχειροτραγουδο. Τι δουλεια ειχε εκει?Απο το Φεστιβαλ περιμενε να γινει γνωστος?
Κριμα που το ιδιο εκανε και ο Κορκολης. Πολυ καλο κομματι, αλλα ρε Κορκολακο...μην περιμενεις απο κατι τετοια να ξαναεπανερθεις..στα ματια των μουσικων που ασχολουνται με το ειδος της κλασσικης εισαι ηδη παρα πολυ ψηλα με τις συναυλιες του Μεγαρου..Παλι πας να χτυπησεις τα 16χρονα; ( εννοω σαν θεατες...οχι σαν παιδοφιλια,ετσι? Αυτα ειναι Τριανταφυλοπουλιστικα κολπα )
Το ιδιο και ο Λουδοβικος...Εκπληκτικος συνθετης, τρομερη παρουσια, τρομερο κομματι..σε λαθος Φεστιβαλ..Ο κοσμος θελει καρβουνο Λουδοβικε...οχι μουσικη..Δυστυχως, μπορει να εισαι μουσικος μεγαλος, αλλα δεν μπορεις να πεσεις στο επιπεδο του Βαρδη...Ομως, ευχαριστουμε Λουδοβικο, που τους διδαξες και λιγο μουσικη εκει μεσα...
Βαρδης...Οριστε?Τι ειπατε?Τραγουδησε λαϊκο ή σκοτωσε το λαϊκο? Μαλλον το δευτερο..Λαθος πατηματα..Δεν του παει, γιατι ανεβηκε να το πει? Για χαρη του πατερα του ( που ολο φωναζε και "παμε"...ασε κυριε Βαρδη..ετσι δεν σωζεις το τραγουδι.. ); Αθλιο και αισχος....
Φαμελος...γλυκη παρουσια, απλος οπως παντα, ομως και αυτος σε λαθος Φεστιβαλ...δεν μοιραζε καρβουνο...

Μοιρασε μουσικη...εστω και οχι στα καλα προτυπα που τον ειχαμε συνηθισει
Διονυσιου....ο μπαμπας του επι σκηνης...Πολυ καλος.!!! Αλλα, σιγουρα δεν περιμενει και αυτος το Φεστιβαλ για να αναγνωριστει
Πλιατσικας....ενταξει...ο κλασσικος πλιατσικας..ωραιο κομματι με τις συνηθισμενες Πυξ Λαξ αλλαγες, και πιστευω οτι ταιριαζε για το φεστιβαλ...Δεν υπαρχει τιπτοα κακο..ο ανθρωπος αυτο ξερει, αυτο κανει..Και το εκανε πολυ καλα χτες...
Κραουνακης...Χμ..δυνατο κομματι οπως παντα...Μαζι με Φαμελο, Κορκολη, Λουδοβικο, αποτελουν τους καλλιτεχνες που μου αρεσε το τραγουδι τους..Απλα, εδωσαν μουσικη σε ενα φεστιβαλ, που ποτε δεν ηθελε μουσικη...
Μαχαιριτσας....Ενταξει...πηρε καποια κιλακια...εδωσε και μια ροκ παρασταση...μετριο τραγουδι..πανε οι παλιες εποχες κυριε Μαχαιριτσα?Μας εβγαλε και τη ντραμερ που χτυπαγε μυγες πανω στα ντραμς ( πρωτη φορα βλεπω να παιρνει κανεις φορα για να χτυπησει drum kit ), κατι νεαρα παιδια που θυμιζαν λιγο μεταλοειδη στην εμφανιση ( καλα καλα..ο ενας κιθαριστας μονο )...
Εχασα καποια τραγουδια, οταν πηγα να ετοιμασω κατι για "μαμ"...Εξαλλου υπεθετα πως δεν εχανα και τιποτα...Ακουσα και μια μπουκωμενη λαϊκη φωνη, σε μια παραγωγη που θυμιζε "Δι'Ευχων", ομως δεν προλαβα να πιασω συνθετη και τραγουδιστρια ( απλα σαν φιγουρα τη φανταζομαι με ντεφι κοκκινο, μινι και πιστα γεματη λουλουδια... )..
Και παμε στο πεταμενο ρουχο..Ε..τι πως?Ξενο ρουχο?Ααα..ναι..σωστα...Παιδια, αν αυτη τραγουδαγε σωστα, τοτε πρεπει να ξαναπαω να κανω σολφεζ...Δεν με νοιαζει αν μπηκε αγχωμενη, αλλα το couple, ηταν ολο εκτος...Μακαρι να κανω λαθος, αλλα ηθελε εκτελεση επιτοπου...
Ευτυχως που ειχαμε και το Νιονιο, να μας παραδιδει μαθηματα γεωγραφιας...Για το Κουγιουμτζη σηκωθηκες ρε, οχι για να κανεις επιδειξη ρατσισμου μεσα στην ιδια την Ελλαδα!! Πηρε και αυτος τα 10 λεπτα δοξα...Ενταξει, σε ειδαμε..κατσε...
Θετικα της βραδιας ( εκτος απο τους καλλιτεχνες που ανεφερα ), ηταν η παρουσιαση ( με κρατησε πριν παω για μαμ ) και ο Χατζηνασιος, που εκανε κατι μαγικα με το πιανο. Και βεβαια το αφιερωματικο 10λεπτο στον Κουγιουμτζη ( που απο το Παραδεισο θα εστελνε μουτζες στους οργανωτες )...
Και το αλλο εκπληκτικο, ειναι οτι οποια εταιρια ανελαβε την ηχητικη καλυψη, εκανε καλη δουλεια...Προβα τζενεραλε για Γιουροβιζιον??Μακαρι...να αποκτησουμε και εμεις ελληνικη ταινια με αξιοπρεπεια στον ηχο!!!
Αντε..και εις αλλα με υγεια... ( να τονισω πως αυτα που λεω ηταν για χτες και οχι για τους ερασιτεχνες )