Καλοσώρισες φίλε στο forum.
Αρχικά, μη θεωρείς κακό πράγμα το Ωδείο. Θυμίσου το , θα σου χρειαστεί παρακάτω.
Λοιπόν, κατέβασα το rar αρχειάκι με τα 4 ringtones

. Θυμήθηκα έτσι τις εποχές που βαριόμουν να διαβάσω για το σχολείο και έπαιζα με το Guitar Pro Και το Noteworthy Composer. Τα κομμάτια που βγαίνουν από αυτά, δεν αποτελούν δέιγμα μουσικής, το καταλαβαίνεις, έτσι? Μόνο σα sketches μπορεί κάποιος λοιπόν να τα δει. Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποια από αυτά λόγω του ότι δεν είσαι έμπειρος, δεν πιστέυω ότι μπορείς να τα αναπαράγεις.. Εν συνεχεία, και πιο συγκεκριμένα, το 4ο καλύτερα να μην το αναπαράγεις μπροστά σε οποιονδήποτε. Ειναι ενα τι βαρετο. (ισως με καταλληλη παραγωγή να δείξει, αλλα εγώ είμαι άσχετος και κρινω μονο απο νοτες κυριως) Speaking of which, πρεπει να σου πω οτι κανουν ενα ωραιο μαθημα στο Ωδειο, που λεγεται Αρμονια.

Άκου τι παιζει με αυτο. Οταν έκανα και εγω παρόμοια midia, αψηφούσα την αρμονικη διαδοχη και αγνοουσα σημαντικους κανονες. Πηγαίνοντας ωδείο, κατανόησα ότι ο κόσμος της Μουσικής είναι μια θαυμαστή πάλη ανάμεσα στην πειθαρχία της Αρμονίας και στην ελευθερία της έκφρασης. Έτσι, μπορούν να βγουν όμορφα πραγματα. Δεν είναι κακό λοιπόν το Ωδείο.
Για παράδειγμα, μιλώντας για το πρώτο κομματι, έχει μερικά όμορφα θεματάκια που μπόρεσα να τα φαντασιωθώ με όργανα, αλλα αν το πηγαινες σα λυμενη ασκηση αρμονιας στον καθηγητη σου σε Ωδειο, θα γεμιζε κοκκιναδια στο χαρτι λογω αρκετων παραλληλων πέμπτων διαστημάτων. (1η-2η χορδη, κατιοντα re-sol, do-fa, si-mi...

). Να πω βεβαια ότι σε κάπια όργανα, ή με έξυπνη ενορχήστρωση και παραγωγή σε ένα κομματι σύγχρονο, μπορούν να μπουν και αυτα, αλλά τωρα χτυπανε άσχημα. Ή για παράδειγμα στο τελος του Καλοκαιρινού κομματακιού, επανέρχεσαι στο πρώτο θεματάκι. Έχεις μπάσο Sol, και κάπου το σολο ψηλα κάνει ‘κορώνα‘ σε σολ και γυριζει κατεβαινοντας με fa αναίρεση. Εκεί πχ, το αυτί ζηταει τη διεση

Επίσης, όταν κάνεις ένα μελωδικό σολακι, απέφυγε τις τεραστιες εναλλαγες οκταβας. ‘Τραγουδαει‘ το σολιστικο όργανο στην αρχη μιας οκταβας? Δεν είναι όμορφο σε μερος της ιδιας φρασης να συνεχιζεται η ιδια μελωδια κανοντας πηδημα μιαμιση οκταβας..
Σε γενικες γραμμες, τα τρια πρωτα μου αρεσαν, το τεταρτο οχι. Δηλαδή, τα 3 πρωτα, αν τα σκεφτεις κι αλλο, τα επεξεργαστεις, τα κανεις λιγο ’ρεαλιστικα’ στο παίξιμο και τα ηχογραφησεις ομορφα , έχουν κάτι να πουν.
Καλο κουραγιο στο δρόμο σου. Keeop going.

Κώστας
ΥΓ.Η προοπτική φωνητικών δε με ενθουσίασε. Εγώ τα κοίταξα σαν ορχηστρικά. Ίσως με φωνή δείχνουν ακόμη περισσότερο τα κομμάτια. Μπράβο για την προσπάθειά σου και καλη συνεχεια.