Αποστολέας Θέμα: Bursting Bubbles...  (Αναγνώστηκε 5855 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • My name is Peter Stillman-This is not my real name
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
Bursting Bubbles...
« στις: 03/10/05, 04:22 »
Όλα ξεκίνησαν με τους στίχους της Μαρίνας..Ύστερα η Μαρίνα έφυγε, και ο Σταύρος ήθελέ να τους κάνει τραγούδι. Τον βοήθησα στο μισό κομμάτι και έτσι έκανα την πρώτη μου προσπάθεια να γραψω με τραγουδιστική δομή. Έστω συνεργατικά... Θέλαμε ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα αλλά η παραγωγή μας δεν είναι και ...ο άσος στο μανίκι..
Έτσι για να ακούσω τις απόψεις σας, παραθέτω τα συγκεκριμένα links..

Bursting Bubbles (acoustic version) (Μόνο κιθάρες και η δική μου φωνή για οδηγός με πρόχειρη ηχογράφηση)
http://rapidshare.de/files/5498513/01_Bursting_Bubbles.mp3.html

Bursting Bubbles (radio edit ;D ) (Τελική μίξη του Σταύρου με full ενορχήστρωση και φωνή της Μαριλένας)
http://rapidshare.de/files/5809893/01_Bursting_Bubbles__radio_edit_.mp3.html

Τhnx για το χρόνο που τυχον διαθέσετε.
soundcloud.com/conticucci

Αποσυνδεδεμένος Aleister

• Περαστικός
  • *
  • Create your own path..
    • Προφίλ
Απ: Bursting Bubbles...
« Απάντηση #1 στις: 03/10/05, 10:31 »
Όσον αφορά το πρώτο μέρος, το "αδούλευτο", είναι μια χαρά. Μεστό, παρότι ακούω μόλις δύο κιθαρούλες και χρωματισμένο υπέροχα από τη φωνή σου (που μέχρι στιγμής δεν έχεις αξιοποιήσεις αξιοπρεπώς και θα έπρεπε να ντρέπεσαι). Θα έπρεπε να διαθέσεις και τους στίχους, που χάνονται στη στιγμιαία κακή άρθρωση και των δύο αποδόσεων, το σίγουρο είναι ότι αφήνει ένα όμορφο συναίσθημα, εν τέλει είναι ένα τραγούδι που εκπληρώνει το λόγο που δημιουργήθηκε :)

Το δεύτερο κομμάτι, το "δουλεμένο" δε μου άφησε τίποτα. Πατάει ακριβώς πάνω στα στίγματα του προηγούμενου με απλοική -για να μην πω αδιάφορη- ενορχήστρωση ενώ η φωνή της αγαπητής Μαριλένας είναι τουλάχιστον κενή κατά την ταπεινή μου άποψη (ίσως επειδή πέφτω στη διαδικασία της σύγκρισης) τόσο που δε θα μου έκανε έκπληξη αν μου έλεγες ότι λίμαρε τα νύχια της όσο τραγουδούσε. Θλιβερά κενό.
I get out, I get out of all your boxes
I get out, you can't hold me in these chains
I'll get out
Father, free me from this bondage
Knowin' my condition is the reason I must change

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2 στις: 03/10/05, 11:41 »
Το πρωτο κομματι, ειναι οντως πιο δυνατο απο το 2ο. Μπορει να του λειπουν καποια πραγματα ( οπως η καλη παραγωγη που εχει το 2ο ), ομως εχει πιο ωραια φωνητικα, που ταιριαζουν στο κομματι. Καποιες αλλαγες θυμιζουν Radiohead, ομως μολις μπαινει το ρυθμικο μερος, αυτο αλλαζει αμεσως και εχουμε ενα γκρουβατο κομματι! Μου αρεσει επισης η ηλεκτρικη κιθαρα που σε καποια σημεια, παιζει κοφτες αλλαγες. Με μια καλυτερη ισορροπια, στον ηχο, θα ηταν μια ομορφη ιδεα, ομορφα εκτελεσμενη.
 Οι ψευτικες ειναι παρα πολυ ομορφες και πολυ σωστες! Γενικα το 1ο κομματι εχει το παθος, που δεν εχει το 2ο...Ισως να ταιριαζε γενικα σε αντρικη φωνη. Και το κομματι ειναι αρκετα πολυπλοκο, και ενορχηστρωτικα και σαν συνθεση! Παρα πολυ ωραιο παιδια! Συγχαρητηρια!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος D@ve Murray

• Χορδοβασανιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Once a wolf.... always a wolf...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 03/10/05, 13:23 »
Θα συμφωνησω και εγω με την σειρα μου οτι το πρωτο μου αρεσε καλυτερα απο το δευτερο αν και μοιαζει πιο λιτο... ομορφη δουλεια παντως και τα δυο...με σαφη προτιμηση στο πρωτο...
Φάτε οτι προλάβετε...Ο Χονδροc γaρ Τaχυc...

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #4 στις: 03/10/05, 16:36 »
... και χρωματισμένο υπέροχα από τη φωνή σου (που μέχρι στιγμής δεν έχεις αξιοποιήσεις αξιοπρεπώς και θα έπρεπε να ντρέπεσαι).

+1 Εχεις πολύ ωραία φωνή μεγάλε. Το κομμάτι μου άρεσε αν και δεν τρελλάθηκα. Συμφωνώ ότι το 1ο είναι καλύτερο από όλες τις απόψεις

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #5 στις: 04/10/05, 00:06 »
Alei, το πρωτο δεν εχει κανα δυο...έχει ...5 κιθαριτσες... ;D To αρχικο ριφακι, ένα strumming, to στο ρεφραιν κατι σαν ‘arpeggiator‘ που κανω με κλασικό δακτυλισμό, το ριφάκι το αρχικό επεξεργασμένο με μεσαία νότα αλλαγμένη και ένα υποτυπώδες σολάκι προς το τέλος με συνοδευτικά ανιόντα κοφτά arpeggios slur-like. Αυτίο θα ήταν η βάση στην οποία νόμιζα ότι θα τραγουδούσε η Μαριλένα και απλά απο πάνω τραγούδησα μια φορά για οδηγό το κομμάτι κάνοντας βέβαια και τα απαραίτητα overdubs και αυτοσχεδιάζοντας ένα ‘σολακι‘ με φαλτσέτο.
Όσο για τα σχόλια τα δικά σου και του parlats περί φωνής, να σας πω χιλια ευχαριστώ. Το τραγούδι είναι κάτι που κάνω με καρδιά και μεράκι βέβαια, αλλά με αυστηρά ‘διεκπεραιωτικό‘ ύφος, δλδ μόνο άμα χρειαστεί. Αρχικά πλασάρομαι για κιθαρίστας.
Dave thnx πραγματικά για το χρόνο σου, η άποψή σου μετράει big guy ;)
Free, ευχαριστώ για τα λόγια σου. Έχω μάθει όμως να ‘διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές‘ στις κριτικές και πραγματικά εντοπίζω και λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τους διπλωματικούς υποθετικούς λόγους  και τα ‘ίσως‘ σου..;D
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος vangelis

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ..pera apo ton orizonta...
    • Προφίλ
    • Music
« Απάντηση #6 στις: 04/10/05, 13:44 »
mou kanei entuposh pws h profora sou (akousa mono to proto) einai oxi typical greek...gia to kommati...h kihtares einai para para polu kales, paigmenes me "tropo" ekei pou prepei..an kai diakrino, idiaitera sto 2:37, mia elafros xekourdismenh kithara.

Mou aresei para polu ekeino to arpegio apo thn klassikh mousikh, para polu wraio...

oso afora thn fwnh...sto 0:29 kati san na fusaei sto micro (den eixes Plop protector ??)...ALLA apo ekei kai pera..emeina xeros, to olo apotelesma akougetai para polu wraio, kai as einai mono maketa, auto to agno ths paragoghs tou dinei omorfia...an katalaba kala, exei kai polles epirroes apo thn klassikh mousikh, h di, tri, kai tetrafonies einai exairetikes.....

exei na dosei to kommati auto, me mia polu luth enorxhstrosh, oi 5 kithares ftanoun, ena krousto pou na paizei shaker to polu..kai einai tzitzi..:)
Vangelis
― Παλιέ μου φίλε τί γυρεύεις;
χρόνια ξενιτεμένος ήρθες
με εικόνες που έχεις αναθρέψει
κάτω από ξένους ουρανούς
μακριά απ' τον τόπο το δικό σου.
Seferis

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #7 στις: 05/10/05, 03:22 »
vangelis,
η άποψή σου μετράει με το παραπάνω για μένα.
Thnx για την προφορά και τις κιθαρες.

Το σημείο που λες είναι στο τριτο και τεαρτο μερος του μετρου, ξεκιναει απο το 2.36 μεχρι το 37 , 38, όπου παίζει το strumming ο Σταύρος και παίζει μι-σι-μι (4η, 3η, 2η, 1η ανοιχτη και ταυτοφωνια με τη δευτερη ). Δε φταιει αυτος. Εφταιγα εγω που έπαιζα πιο πριν με την κιθαρα χωρις να ξερω. Δεν ειχα ξαναηχογραφησει ποτε περασματα με ηλεκτρικη κιθαρα και ολα μου φαινονταν περιεργα. οπότε τη δοκιμαζα απο δω, απο κει, επαιξα λιγο με το τρεμολο.. και ξεκουρδιστηκε αρκετα. Προσπάθησα να την κουρδίσω, δεν κατάφερα απόλυτα αν και εκεινη τη στιγμη ειχα την ψευδαισθηση οτι ηταν οκ. Μετα στη μίξη μας ξεφυγε.. :-\ Ό,τι και να πεις δικιο έχεις.

Το συγκεκριμένο arpeggio ο freemind το αποδίδει στα oldfieldikα μου ακούσματα. ::)

Το "powerful" όντως ακούγεται σαν percussion.. ;D Kαι όχι τετοια ’πολύπλοκα’ συστήματα δεν ειχαμε..Εδώ ακουστικά και λειτουργούσε μονο η μια πλευρα και που και που..

Νice η ιδέα σου για ενορχήστρωση. Πραγματικά θα προσπαθήσω να το δουλέψουμε.
Ευχαριστούμε και πάλι για τα σχόλια.
Να στε καλα.

Αποσυνδεδεμένος manitou

• Επισκέπτης
  • **
  • Ω μεγαλε Μανιτού!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 06/10/05, 05:36 »
μου αρεσε πολυ. ειδικα η αλλαγη οταν λες buuuuursting buuuuuubbles. μου αρεσε η φωνη αλλα και η προφορα που δεν θυμιζει σε κανενα σημειο ελληνα ;). αυτα ισχυουν για τη πρωτη εκτελεση γιατι η δευτερη δεν ξερω δεν μου εκανε κλικ. μαλλον επειδη ειχα μετρο συγκρισης, ισως η φωνη δεν μου κολαγε. παντως γενικα πολυ καλο οπως προειπα....

Αποσυνδεδεμένος Πέτροc

• Γητευτής Ήχων
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είναι η Σιωπή που Τώρα ξεκινά ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 10/10/05, 20:54 »
 ... μμμμ ...  ;D όντως, η παραγωγή/ενορχήστρωση δεν είναι το δυνατό σας σημείο ...  ;D
(ενορχηστρωτικά γιατί ακούω 2 διαφορετικές μουσικές εικόνες  ;D, και σαν Παραγωγή δεν απέφυγε κάποια (μικρο-)λαθάκια ειδικά στην πρώτη εκδοχή) ...

παρόλ' αυτά θεωρώ ότι πρόκειται για πάρα πολύ καλή δουλειά,
με τη Radio Version είναι πληρέστερη (και πλουσιότερη  ;D ίσως)

... πιο συγκεκριμένα :
Τα εύσημα ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ !!! (πάρα πολύ καλά τοποθετημένες) με τη Μαριλένα διαθέτει πιο "πλούσια"  ;D φωνή (και πιο πολύ δεμένη με το ενορχηστρωτικό ύφος) ... 

στην πρώτη εκδοχή και στο λίγο το τέλος -my whole life- κάπου ξέφυγες ... όχι πολύ όμως ...  ;D

Μπράβο !!!

/nEwBiE  8)
Σε έμβρυα στάση να αναθρέφω χαραυγές ...

Αποσυνδεδεμένος Σιδηρόπουλος

• Το ζώον
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Engineers Do It With Models
    • Προφίλ
    • pink floyd
« Απάντηση #10 στις: 10/10/05, 21:10 »
φιλε συγχαρητήρια και απο μένα..
το πρωτο το προτίμησα..
θυμίζει οντως πολυ ρειντιοχεντ..
και η φωνη, και μερικα γυρίσματα, και το στυλ..
η φωνή ειναι καταπληκτική..
Είμαι ο Βασίλης και είμαι καλα...

Αποσυνδεδεμένος Καρχαρίας

• Ψωνάρα!
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • γ**ώ τα παιδιά είμαι!
    • Προφίλ
    • Ζωτικό Ψεύδος
« Απάντηση #11 στις: 11/11/05, 17:19 »
Στα τύμπανα δεν μπορούσατε να κάνετε κανένα καλύτερο ρυθμό? Το ίδιο ισχυεί για όλα τα όργανα που ακούγονται. Η φωνή μου άρεσε πολύ, ειδικά όταν την «σέρνεις» (doom) αλλά την φαλτσάρεις πολύ.

Με ένα αρμονιάκι έγινε όλη η δουλειά? Δεν μου άρεσε, sorry. Υπάρχει ένα σημείο (όπως αυτό στο 3:40) στο τραγούδι που είναι πολύ όμορφο, σε γενικά πλαίσια όμως δεν μου άρεσε.
Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #12 στις: 12/11/05, 04:50 »
Στα τύμπανα δεν μπορούσατε να κάνετε κανένα καλύτερο ρυθμό?

Φταιει το παλληκάρι που επέμενε να κάτσει να φτιάξει το κομμάτι μόνος του. Για μένα είναι μονότονο.

Η φωνή μου άρεσε πολύ, ειδικά όταν την «σέρνεις» (doom) αλλά την φαλτσάρεις πολύ.

Αυτό ομολογουμένως δεν το κατάλαβα, αλλά μιας και δεν είμαι τραγουδιστής, δεν ξέρω τι να πω.  Νιώθω λίγο αμήχανα.

Με ένα αρμονιάκι έγινε όλη η δουλειά? Δεν μου άρεσε, sorry.

Βασικά, το πρώτο έγινε με μια κιθάρα. (και μερικά διπλοπεράσματα). Το δεύτερο...είναι το ‘ολοκληρωμένο‘. Για το δεύτερο συμμερίζομαι κι εγώ την άποψή σου. Αλλά για το πρώτο (επειδή μου αρέσουν τα acoustic γενικότερα) συμφωνώ με την άποψη του vangelis περί δυο κρουστών κλπ...

Τhnx για το χρόνο σας για άλλη μια φορά.

• Ψωνάρα!
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • γ**ώ τα παιδιά είμαι!
    • Προφίλ
    • Ζωτικό Ψεύδος
« Απάντηση #13 στις: 12/11/05, 12:11 »
Το πρώτο δεν το κατέβασα, θα το κατεβάσω και θα σου πω.

• Ψωνάρα!
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • γ**ώ τα παιδιά είμαι!
    • Προφίλ
    • Ζωτικό Ψεύδος
« Απάντηση #14 στις: 14/11/05, 09:53 »
Πολύ σωστή χρήση του Delay!!! Η φωνή είναι πολύ καλή!!! Κάποια μικρολαθάκια στην κιθάρα (περισσότερο σε πιασήματα, κάτι τσουκ τσουκ) τα προσπερνάω. Πολύ καλό παιδιά!!!!!