Αυτό εδώ τι σας λέει;
Το έχει κανείς στο οπλοστάσιο του;
Το πήρε πρόσφατα ένας φίλος. Το μόνο πρόβλημα στη χρήση του για κιθάρα είναι ότι χρειάζεται προενισχυμένο σήμα για να λειτουργήσει αλλιώς το gate κόβει το σήμα. Δοκιμάσαμε να το βάλουμε στο fx loop αλλά επειδή ο ενισχυτής είναι full tube και χωρίς master volume πάλι έπρεπε να δίνουμε αρκετή ένταση ώστε να δουλεύει σωστά και να ξεπερνάμε τα -60db που είναι το κατώτατο επιτρεπτό threshold. Σε πρόβες no prob, αλλά στο σπίτι που θέλει να παίξει λίγο πιο χαμηλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Είναι γενικά φτιαγμένο για studio χρήση, αν και για αυτό το σκοπό εγώ δε θα το προτιμούσα γιατί ρυθμίζεις το attack και αν δεν κάνω λάθος κ το release με τη χρήση κάποιων presets που έχει και όχι όπως τα θες εσύ.
Σε ευχαριστώ Fteo.. Πάντα συγκινητικός
.. Τελικά πήρα τον DBX 266xl..Πολύ καλό compressor (τουλάχιστον για τα γούστα μου) που σημαίνει ότι τον καλό compressor δεν τον "ακούς" όταν του κάνεις dialing αλλά όταν παίζεις..
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ο compressor δουλεύει σωστά όταν το αποτέλεσμα ακούγεται φυσικό και όχι όπως χρησιμοποιείται από ορισμένους που ακούγονται λες και παίζουν μέσα στο κεφάλι σου...
Ποια είναι η γνώμη σου για τον 266? Βασικά χρειάζεται ένας φίλος μου ένα rack compressor για φωνή, τραγουδάει μπουζούκια και με έχει βάλει στο ψάξιμο. Μέσα στο budget του, το οποίο είναι σχετικά χαμηλό, είναι και ο δικός σου. Το πρόβλημα με τους compressors αυτής της κατηγορίας είναι ότι είτε θα έχουν διακοσμητικό ρόλο είτε θα κάνεις τη δουλειά σου αλλά για ηχογράφηση με τίποτα. Στην πρώτη κατηγορία είναι π.χ. οι behringer που τους βλέπεις να δουλεύουν, αλλά δεν τους ακούς πουθενά. Και μόλις τους πιέσεις λίγο ακόμα και αρχίζουν να λειτουργούν και στα αυτιά σου αρχίζουν να κλάνουν και να παραμορφώνουν. Αυτός είναι τουλάχιστον στη δεύτερη κατηγορία? Εγώ έχω έναν παλιό dbx ψηφιακό που δεν βγαίνει πια και είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά ανήκει σε άλλη κατηγορία...