Συμφωνώ με τα περισσότερα,και ιδιαίτερα με τον Αύγουστο,την Αγάπη και το Σ'ακολουθώ,και προσθέτω:
1)Δεν τραγουδώ,παρά γιατί μ' αγάπησες:Ε.Αρβανιτάκη,μελωποιημένο ποίημα της Πολυδούρη από τον Παπαδημητρίου.Ο πιο ερωτικός λόγος που έχω ακούσει,νομίζω.
2)Σ' αγαπώ γιατί είσαι ωραία:Ο πιο απλός ερωτικός στίχος που γράφτηκε ποτέ,αλλά που τα λέει όλα(σ' αγαπώ γιατί είσαι εσύ...).
3)Ανάθεμά σε:Π.Θαλασσινός.Η πίκρα και η λαχτάρα του έρωτα σε όλο της το μεγαλείο.
4)Μικρή πατρίδα:(Γ.Ανδρέου)Θεοχαρίδης,Θηβαίος-Νταλάρας."Το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ,η νύχτα εσύ,το όνειρο της μέρας.Μικρή πατρίδα,σώμα μου κι αρχή,η γη μου εσύ,ανάσα μου κι αέρας." Δίκαια,πιστεύω,θεωρείται από τα καλύτερα τραγούδια των τελευταίων ετών.
5)Όλες του κόσμου οι Κυριακές:(Χ.Νικολόπουλος-νομίζω-&Λ.Παπαδόπουλος).Χ.Αλεξίου.Εξαιρετικό.
6)Αγάπη που'γινες δίκοπο μαχαίρι:Μ.Μερκούρη.Χωρίς σχόλια...
7)Μη μου θυμώνεις,μάτια μου(Σ.Κουγιουμτζής):Γ.Νταλάρας.Απλά,πανέμορφο.
8.Δυο νύχτες:Δ.Μητροπάνος.Κορυφαίο στο είδος του,αξεπέραστη ερμηνεία.
9)Τυφλές ελπίδες:Μ.Κανά.Πώς δίνεται ο άνθρωπος στον έρωτα...
10)Θεός αν είναι:(Μπρέγκοβιτς-Νικολακοπούλου)Χ.Αλεξίου,Α.Πρωτοψάλτη.
''Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου,
λες κι ήρθες σε δικό σου κήπο,
κι αν μεγαλώσαν τα φτερά μου,
εγώ απ' το πλάι σου δε λείπω.
Θεός αν είναι..."
"Θεός αν είναι,στις φλόγες να καείς,
κι απ' το δάκρυ μου φωτιά να πιείς.
Δεν μπορείς,μια ζωή καρδιά να συγχωρείς,
Θεός αν είναι,κι αν μ' αγαπάει κανείς."
Η σειρά,φυσικά,δεν είναι αξιολογική αλλά τυχαία.Εννοείται ότι υπάρχουν άπειρα άλλα τραγούδια,που αυτή τη στιγμή δεν μου έρχονται στο μυαλό.Και ξένα δεν έβαλα,επειδή δεν ακούω ιδιαίτερα,και σίγουρα θα αδικήσω πολλά.