Έτσι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα διαφωνήσω όμως σε αυτά που είπες για τον Friedman. Στους Megadeth καθώς και στο scenes μου φαίνεται τουλάχιστον άψογος.
Εκτός από παικταράς ο Kotzen έχει και φωνάρα. Άκου το fever dream.
Τα λέμε φίλε μου.
BECKER RULES
Μη με στενοχωρείς, σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα κακό λόγο για το Marty Friedman. Αυτός είναι εν ενεργεία και στο μυαλό μου είνα πάντα κάτι διαφορετικό από κάθε άλλο κιθαρίστα. Στις φράσεις του δεν περιμένεις ποτέ τη συνέχεια, ενώ οι περισσότεροι κιθαρίστες ακολουθούν θεωρία και συγκεκριμένη αρμονία, ο Friedman θα πετάξει χρωματικές που δεν τις βλέπεις με τίποτα να'ρχονται... Έχω προσπαθήσει να βρω με ποιο τρόπο σκέφτεται αλλά αδυνατώ να τον καταλάβω... Οι δε δηλώσεις του ότι δεν ξέρει καθόλου θεωρία, κλίμακες, αρπέτζιος κλπ. με έχουν κουφάνει... Για παίξιμο δε συζητάμε, και για το vibrato του πρέπει να ξεκινήσουμε νέο thread... Απλά έλεγα ότι (ίσως) μετά το καθημερινό πάρε-δώσε με το Becker έγινε λιγότερο "φλύαρος" σε νότες, αλλά ξέρεις, ποτέ δεν επρόκειτο για φλυαρία, και ο Becker και ο Friedman απλά γράφανε και γράφουνε αριστουργήματα...
'Εχεις δίκιο πάντως, το "πιο φτωχές σε κλίμακες και αρπέτζιο" που γράφω παραπάνω για το Friedman είναι λάθος έκφραση... Πάντως ο Friedman εξελίχθηκε στο στυλ και ακόμη και στους Megadeth (τους οποίους ανέβασε ακόμη περισσότερο) ήταν πιο δυναμικός με vibrato και θέματα με πεντατονικές, παρά με εξωφρενικές ταχύτητες σε όλο το σόλο και killing sequences από νότες... Η μουσική του είναι πάντα πλήρης, διότι γράφει για να εξυπηρετήσει το συναίσθημα και να προκαλέσει τον ακροατή να ακούσει αυτά που έχει να του πει... Το αν αυτό γίνεται με περισσότερες ή λιγότερες νότες είναι πάντα δική του υπόθεση και ποτέ δε με χάλασε που "άλλαξε" το στυλ του (η ίδια ιδιοφυϊα στη σύνθεση και το παίξιμο είναι πάντα). Άλλωστε στο Music for Speeding έχει και πάλι απ'όλα τα καλά...
Όσο για τον Kotzen έχεις απόλυτο δίκιο, είναι πολύ αξιοσημείωτη η φωνή του και το Fever Dream είναι από τα πολύ αγαπημένα μου άλμπουμ από όλους τους κιθαρίστες. Επίσης μου αρέσουν πολύ και οι δουλειές του στο "Tilt", αλλά ειδικά στο "Project" με το Greg Howe. Γενικά με τους Jason Becker, Marty Friedman, Ritchie Kotzen, Greg Howe και Prashant Aswani έχω κτηνώδες κόλλημα, δηλαδή σπάνια περνάει μέρα που να μην ακούσω έναν από τους 5. Πάντως το Perpetual Burn του Becker και το Dragon's Kiss του Friedman τα έχω λιώσει από τις φορές που τα έχω ακούσει, όσα άλλα ακούσματα κι αν έχω προσθέσει και από τους ίδιους, αλλά και από διάφορους άλλους παλιούς και καινούριους...
O Becker πάντως στα λίγα χρόνια καριέρας που είχε μας άδειασε μία και καλή...