Αποστολέας Θέμα: question  (Αναγνώστηκε 5058 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος morenita

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • What a magician used to be call a star and find...
    • Προφίλ
question
« στις: 10/12/05, 22:40 »
Den 3erw an einai to swsto meros sto forum gia mia tetoia syzitisi,an den einai pls alla3te to.me aformi to oti ta perissotera apo osa grafontai edw einai erwtikou synithws periexomenou,tha ithela na rwtisw poso euaisthitoi thewroumaste otan,enw gyrw mas yparxei tosi ftwxeia tosi mizeria,emeis koitame kapoia "euaisthita" erwtika stixakia.Ws "euaisthitous" de tha itan pio anamenomeno na mas apasxoloun perissotero ola afta apo kapoia elafra erwtika themata?
just mia gnwmi... perimenw apantiseis
you are the life that I desire...

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
    • http://myspace.com/gorthaour
Απ: question
« Απάντηση #1 στις: 11/12/05, 00:36 »
Κοιτα να δεις...Προσωπικα πιστευω πωως η ποιηση οπως και η τεχνη γενικοτερα εχει να κανει με πραγματα που σε εμπνεουν. Ασχετα με τις ευαισθησιες τα πιστευω σου κλπ...Εμενα πχ με εμπνεει κυριως ο θανατος, ο πονος κι η μιζερια. Ο ερωτας λιγο ως καθολου. Αλλους ανθρωπους παλι τους εμπνεει κυριως ο ερωτας, αλλους ο πολεμος και αλλους τα δεινα που ανεφερες. Οποτε πιστευω πως δεν εχει να κανει αποκλειστικα με τον χαρακτηρα και τις ευαισθησιες καποιου η θεματολογια των εργων του.
Twitter @mcrosog

Αποσυνδεδεμένος pascal.

• Δεν Είμαι Δικηγόρος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αυτό είναι η ζωή; Ε τότε, άλλη μια φορά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 11/12/05, 12:01 »
Νομίζω morenita ότι είναι άλλο πράγμα ο ευαίσθητος και άλλο ο ευαισθητοποιημένος. Ο ευαισθητοποιημένος είναι αυτός που τον συγκινεί η δυστυχία γύρω του. Ενώ ο ευαίσθητος μπορεί να είναι και το προηγούμενο που ανέφερα, αλλά και ένας καθαρά εγωκεντρικός τύπος που τον συγκινούν μόνο τα δικά του θέματα (και δη οι έρωτές του).

Χωρίς να σημαίνει ότι τα ερωτικά θέματα είναι πάντα ελαφρά. Κόσμος καταστράφηκε, πέθανε και σκότωσε για έρωτα και από έρωτα. Επίσης μετά το χρήμα και τη θρησκεία νομίζω είναι η τρίτη κινητήρια δύναμη του κόσμου.
Όσα ξέρει η γυναίκα του κιθαρίστα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Αποσυνδεδεμένος morenita

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 11/12/05, 12:32 »
thnx both :) pascal. really thnx me voithise poly i apantisi.to erwtima loipon einai poso euaisthitopoiimenos tha eprepe na einai kapoios pou grafei stixous?

Αποσυνδεδεμένος Maria_Adouaneta

• Θαμώνας
  • Αραγε υπήρξαμε ποτέ; Στα όνειρά μας!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 11/12/05, 13:03 »
Ελαφρά ερωτικά θέματα???????? :o
Δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι πιό βαθύ, σοβαρό και "βαρύ" απο τον έρωτα..Η φτώχεια, η δυστυχία και όλα τα δεινά προκαλούνται απο την έλλειψη έρωτα..Και μιλάω για τον έρωτα...Ακόμη εκείνος που κάθεται στη ζεστή γωνιά του και γράφει για την αδικία και την πείνα και τον πόλεμο δεν είναι και τόσο ευαίσθητος...Ίσως είναι καλύτερα να βγεί στο δρόμο...Έτσι λέω εγώ....
Η ανάσα σου ήτανε η πρώτη μου πατρίδα ...

Αποσυνδεδεμένος morenita

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 11/12/05, 18:17 »
de milisa gia ton "poiiti" pou grafei apo ti zesti gwnia tou,alla de nomizw oti o Ritsos i o Elytis px kathontan sti zesti gwnia tous otan egrafan gia ti dystyxia k ton polemo.
alla sigoura den einai o erwtas to pio "vary" thema stin epoxi mas.Yparxoun tosa provlimata k den pisteuw oti prokalountai apo tin elleipsi erwta.toulaxiston egw pisteuw oti dimiourgountai apo tin adiaforia k tin agnoia.

Αποσυνδεδεμένος pascal.

• Δεν Είμαι Δικηγόρος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 11/12/05, 18:30 »
Δεν ξέρω αν το συναίσθημα του έρωτα δημιουργεί κοινωνικά προβλήματα, πάντως σίγουρα πολλά προβλήματα δε θα υπήρχαν αν ο κόσμος έκανε πολύ έρωτα!

Δε σου πάει να μαλώσεις, να κάνεις κακό, να κρατήσεις κακία μετά από μια μια "αξέχαστη" βραδιά...πώς να το κάνουμε...

Αποσυνδεδεμένος morenita

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 11/12/05, 18:34 »
omg milame gia euaisthisia,euaisthitopoiisi or whatever k to rixnete sto xabale.den asxoloumai mallon xreiazetai egkefalo gia na dei kapoios tin koinwnia k tin epoxi mas oxi xavale.EOF

Αποσυνδεδεμένος pascal.

• Δεν Είμαι Δικηγόρος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 11/12/05, 18:46 »
Morenita με τις εκφράσεις που χρησιμοποιρείς, το θεματάκι θα βγάλει φτερά για κάδο λίαν συντόμως. Όλοι σοβαρά απαντήσαμε. Και το τελευταίο μου post είναι και αυτό εντός θέματος και κάτι λέει επ'αυτού. Μπορείς άραγε να βρεις το συσχετισμό;

Αποσυνδεδεμένος Maria_Adouaneta

• Θαμώνας
  • Αραγε υπήρξαμε ποτέ; Στα όνειρά μας!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 11/12/05, 20:58 »
Δε μαρεσουν οι αντιπαραθέσεις γενικά...όμως πρέπει μετα απο αυτά που διάβασα να σου πώ πως ευαισθησία για τους πεινασμενους και φτωχους κι αδικημενους δεν μπορει να υφισταται οταν δεν μπορεις καν να καθησεις να διαβασεις τι γραφουν οι αλλοι ανθρωποι και να τους καταλαβεις..Ο, τι δεν καταλαβαινουμε δε σημαινει πως προερχεται απο ατομο ανευ εγκεφαλου οπως μας χαρακτηρισες καλη μου...κι αν θες περισσοτερα για πεινα και δυστυχια (γιατι δεν υπαρχει μεγαλυτερο σφαλμα απο τα γρηγορα συμπερασματα) μπορουμε να τα πουμε πιο προσωπικα..να μαθεις τι μπορει να ειναι οι ανθρωποι που μιλας..μοναχα σε περιπτωση που γνωριζεις καλα κάποιον, τοτε ισως μπορεις να εχεις αποψη ..σε οποιαδηποτε άλλη περιπτωση οχι. Κι αν ακομη τα δεινα τουτα δεν προκαλουνται απο την ελλειψη ερωτα ε τοτε σιγουρα προκαλουνται απο την ελλειψη σεβασμου προς τις αποψεις των αλλων η απο την ελλειψη διαθεσης για κατανοηση και επικοινωνια...και τελοσπαντων σε καθε περιπτωση μεσα σε οποιεσδηποτε συνθηκες ακομη και σε συνθηκες πολεμου μεγαλοι ποιητες εγαρφαν για τον ερωτα οποτε ολα τ'αλλα τ'ακουω βερεσε...θα μπορουσα να καθομαι να γραφω ωρες γιατι με εξοργιζουν αυτα αλλα οπως λες κι εσυ δεν ασχολουμαι αλλο.
Η ανάσα σου ήτανε η πρώτη μου πατρίδα ...

Αποσυνδεδεμένος Malezyanni

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 12/12/05, 00:48 »
Ο πολεμος και ο πονος τι νομιζεις οτι ειναι?Ελλειψη ενος ειδους ερωτα και εμφανιση του "λανθασμενου" ερωτα για συμφερον.Η γνωση,η σκεψη ή μηπως το χρημα και την θρησκεια ποιος τους δινει εξουσια?Ο πιο προβληματικος συγχρονος ανθρωπος δεν ειναι ο πεινασμενος η οποιοσδηποτε αλλος,γιατι αυτοι εχουν νοημα ζωης,ο πιο προβληματικος ειναι ο ξενος προς τον ερωτα ο ξενερωτος.Αυτα με λιγη δοση μετριοπαθειας ομως που δεν μπορω να μεταφερω και το κειμενο φαινεται σκληρο εως λανθασμενο

Αποσυνδεδεμένος Vern

• Επισκέπτης
  • **
  • Πισω απο την τρελα υπαρχει το νοημα της ζωης...
    • Προφίλ
    • KING NET RADIO(by sakis)
« Απάντηση #11 στις: 14/12/05, 03:10 »
Κατα τη γνωμη μου ποιηση γεννιεταιι οταν κατι σε τρωει και σε βασανιζει και θελεις να το βγαλεις απο μεσα σου.Κατι που βλεπεις καθε μερα και δεν το αντεχεις ,κατι που εζησες ,κατι που σε πληγωσε ,κατι που σε εκανε ευτυχισμενο ,τα παντα...Απλα ο ερωτικος τομεας πιανει ενα μεγαλο μερος της ποιησης γιατι ειναι αυτος που ερχεται σε μεγαλυτερη επαφη με μας.Πιστευω δυδτυχως οτι δεν υπαρχει ευαισθητοποιηση για τα υπολοιπα πραγματα που μας περιβαλλουν.Εχουμε στρεψει το ενδιαφερον της ζωης μας στο εγω μας αδιαφορωντας για το εσυ ,αυτος κτλ.Ισως να μη φταιμε,ισως να μας εκανεν να συμπεριφερομαστε ετσι...     
Αδρεναλινη κανενας δεν θα μεινει
μαυρη καταρα ανια βαρεμαρα
Η μερα σβηνει ΑΘΗΝΑ εισαι καμινι
ωσπου να φεξει να δουμε ποιος θα αντεξει

Αποσυνδεδεμένος vert

• Παλιός
  • ...τα ζάρια στον μάστορα.
    • Προφίλ
    • www.activeradio.gr
« Απάντηση #12 στις: 14/12/05, 13:14 »
   "Ευαίσθητος είναι αυτός που επειδή τον πονάνε οι κάλοι, πατάει τα πόδια των άλλων, για να πονάνε κι εκείνοι..."       
                                                          Oscar Wilde.

Δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα πράγματα στη ζωή. Όλα έχουν την ίδια αξία και μέγεθος ανάλογα με την αντίληψη κι αίσθηση που δημιουργούν στον καθένα.
   Αν κάτι δε συμφωνεί με την δική μας αντίληψη κι αισθητική, απλά το αποφεύγουμε...

(και μη μου εξοργίζετε το Μαράκι Αντουανετάκι, -κοινώς sandungaki-   ...θα σας μαλώσω)
Στην κοινωνία αυτή, σαπίσαμε στ` αλήθεια.
Απάνθρωποι θεσμοί,  μας γίνανε συνήθεια...

Αποσυνδεδεμένος porky

• Η κακιά γουρουνίτσα
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ήθελα να μαι η αφή στην άκρη των δακτύλων σου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 14/12/05, 21:47 »
alla sigoura den einai o erwtas to pio "vary" thema stin epoxi mas.Yparxoun tosa provlimata k den pisteuw oti prokalountai apo tin elleipsi erwta.toulaxiston egw pisteuw oti dimiourgountai apo tin adiaforia k tin agnoia.

Οταν και άμα ερωτευθείς εσυ γραψε για τον πολεμο τη δυστυχια και τα 7 κακά της μοιρας  κι ας μη τα βιωνεις και ασε τον ερωτα που θα νοιωθεις να κοιμαται υπνο βαθύ , να μην αποτυπωνεται στο χαρτί σου ,στα ματια σου και στο χαμογελο σου. Τότε όμως , θα μπορουσες να πείς με σιγουριά οτι όντως ο ερωτας σου χτυπησε τη πορτα? ή αυτό το συναισθημα ειναι κατι μικρό και ανευ σημασίας για σενα?....Μην καταδικαζεις και μην αναρρωτιεσαι γιατί και γιατί....Οι μεγαλυτεροι ποιητές και λογοτεχνες εχουν υμνησει τον ερωτα αναμεσα στους ανθρωπους γιατί αυτός ειναι πηγη ζωής και κινητήριος δυναμη .Και οταν τον νοιωσεις εμπνεεσαι , δημιουργείς.Ο πονος και η λυπη που θα νοιωσεις σε αποδυναμώνει σε κανει μικρό και αδυναμο να κανεις κατι για να τους απαλείψεις με τι δυναμη λοιπον να μιλησεις μεσα απο ενα γραπτό σου γι αυτά? Λιγοι αυτοί που μπορουν να εμπνευστούν απο τον πόνο και να τον αποτυπώσουν στη κόλλα τους διχως να φάνουν "δηθεν" και πραγματι τοσο προικισμενοι που τα εργα τους δεν μενουν κλειστά σε ενα συρταρι....

Καλή σου νυχτα.... :-\
« Τελευταία τροποποίηση: 14/12/05, 21:50 από porky »
Καλύτερα να μη μιλάς αν δε πολυκατέχεις..μα αν ξέρεις,μη κρατας κρυφό τον θησαυρό που έχεις....
καλύτερα να μη μιλάς κακές αν κάνεις σκέψεις..μα αν συλλογάσαι όμορφα ειναι χρυσές οι λέξεις....
να συλλογάσαι όμορφα....