Πατέρας μου Έλληνας (η γιαγιά μου κατάγεται απ'τη Μικρασία, κι ο παππούς μου Πελοπονήσιος), η μητέρα μου είναι πιο πολύπλοκη. Γενικά μιλόντας Ολλανδέζα είναι αλλά ο πατέρας της είναι στο 1/4 περίπου ινδονήσιος, αλλά η οικογένειά του (που έμενε Ινδονησία) είχε καταγωγή από έναν Γερμανό, ο οποίος εκδιόχθηκε επειδή είχε κάνει μονομαχία με κάποιον άλλο και τον σκότωσε ενώ είχε απαγορευτεί η μονομαχία την εποχή εκείνη (μιλάμε για κάναν αιώνα πίσω, έτσι?), και πήγε Ινδονησία κι έκανε οικογένεια. Η γιαγιά (από ολλανδικής πλευράς) μου απ'την άλλη κατάγεται από μια οικογένεια ευγενών, τους van Kuik (προφέρεται βαν Καϋκ), που έχει τις ρίζες τις στις φυλές του Καύκασσου που κατέβηκαν στην Ολλανδία και έχτισαν μια πόλη, σ'ένα σημείο όπου βρισκότανε κάποτε ένα ρωμαϊκό στρατόπεδο, η οποία πόλη έγινε γνωστή ως Cuyk, εξ' ου και το επώνυμο της οικογένειας. Η οικογένειά μας είχε κάνει κάποια πράγματα που τη δυσφήμησαν κάπως, μιας και κάποιος παλιόοοοος πρόγονος αρνήθηκε να ακολουθήσει την πρώτη Σταυροφορία, και έτσι του αφαίρεσαν τον τίτλο του κόμη. Ο τίτλος ξανααποκαταστήθηκε αργότερα, όταν ένας άλλος πρόγονος πήγε στην δεύτερη σταυροφορία, και ξαναχάθηκε με τον προπάππου μου (τελευταίος κόμης, και, κατά τη γνώμη της υπόληπης οικογένειας, προηγούμενή μου ενσάρκωση, αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να το πιστέψω....), ο ζωφράφος, ποιητής, επιστήμων ΚΑΙ μύστικιστής Laurens van Kuik, εκτώς του ότι η οικογενειακή περιουσία ήταν πλέον ανύπαρκτη, κατόρθωσε να κάνει μόνο κόρες (ως γνωστών οι γυναίκες δεν μπορούν να κληρονομήσουν τον τίτλο του κόμη... Μη ρωτάτε γιατί), κι έτσι πλέον δεν υπάρχει κόμης van Kuik. Αλλά εμείς την παράδωση και την ιστορία μας συνεχίζουμε να τη φυλάμε καλά (όπως καταλαβαίνετε).
Εγώ νιώθω πιο πολύ van Kuik, πάντως, παρά Αρβανίτης. Εξ' ου και το καλλιτεχνικό μου ψευδόνυμο: Alexander van Kuik...