υποδοέστερη και κούφια-έτσι ειναι οι καινούριες.
Οι καινουριες δεν ειναι "κουφιες" ουτε ποτε ηταν.
Μαλλον εννοεις τα tone chambers.Αν ναι, τοτε αυτο σε καμια περιπτωση
δεν μεταφραζεται ως "κουφια".
Τα τελευταια δυο χρονια εχω παρει 3 LP.
Οι δυο ηταν τωρινες, μια premium plus 2004 και μια standard 2001.
Και οι δυο δεν εχουν καμια σχεση με studio η classic.
Η Gibson πλεον χρησιμοποιει lightweight one piece
Honduran, η two piece
Brazilian mahogany.
Οσες εχω παιξει ειναι πολυ ανωτερες απο τα αντιστοιχα std μοντελα δεκαετιας '80 π.χ.
Πλεον βαζουν παλι waxed alnico μαγνητες, το neck-body, angle radius, ειναι το ιδιο με την LP του '58/'59.
Το παχος του μπρατσου ειναι παλι οπως και στις late '50s και οχι εκεινο το '60s slim των classic...
Hint:"The ideal neck must bring to mind a baseball bat.The fat is always more tonefull..." ταδε εφη Jeff BeckΓια ολους αυτους τους λογους υπαρχει αυτη η ξαφνικη αυξηση τιμων.Δεν την δικαιολογω φυσικα,
αλλα και εγω αν ημουν ο προεδρος της Gibson και εβλεπα ενα καρο και καλα, so called, custom
κατασκευαστες οπως Τ.McNaught, McInturff, N.Huber και αλλους τοσους, να κανουν
κοπιες των μοντελων μου και να τις πουλανε 5000$, η 6000$, την μια, δεν υπηρχε περιπτωση
να κανω τον μ.......α και να πουλαω ακομη 1500$.
Η PRS ειχε ενα σωρο μοντελα επηρεασμενα απο LP, τωρα εβγαλε και την Singlecut και την
χρυσοπουλαει.Χαζοι ειναι στην Gibson να μην ανεβασουν και αυτοι τιμες;
Επειδη ομως οι καιροι ειναι λιγο περιεργοι, αν δεν εχεις μετρητα, κοιτα για used.
Καποιες φορες μπορεις να βρεις κατι σε καλη κατασταση με λογικα λεφτα.
Μετα την αποκλιση απο το θεμα, θελω να καταληξω, οτι η Tokai π.χ., μια και αναφερθηκε,
λυπαμαι που θα διαφωνησω με τον φιλτατοτατητατο math2014, δεν μπορει ποτε να εχει τον ηχο μιας Gibson...
Για πολλους λογους.Αν μη τι αλλο δεν εχει τα resources που εχει η Gibson για Honduran & Brazilian μαονια και το know how
της εταιριας που δημιουργησε το εν προκειμενου ζητουμενο...
Ειναι σαν να λεμε οτι η Fiat, θα φτιαξει καλυτερες Ferrari απο την ιδια τη Ferrari...
Δεν γινεται οπως και να το κανουμε.
Η plus που εχω, οχι να το παινευτω, αλλα εχει ενα clarity στον ηχο, απιστευτο,
μια λεπτομερεια στο παιξιμο...
Δοκιμασα μια '87 std πριν δυο μηνες που δεν ειχε καμια σχεση.
Και δευτερον, αν θελεις κατι κλασσικης LP νοοτροπιας, κοιτα για Les Paul standard η ακομα καλυτερα
Les Paul standard premium plus.Οι classic ειναι λιγο πιο low
και εχουν μεγαλυτερη ηχητικη διαφορα με μια std, απ' ο,τι χρηματικη...
Αλλα απεφυγε κατι απο '81-82 μεχρι '94-'95.
Οσο για την τιμη της studio, θα ελεγα οτι καπου εκει τριγυρω ειναι η τιμη.