Κώστα,
Καταπληκτικό που έβαλες βίντεο. Μου λύθηκαν πολλές απορίες, διότι όταν άκουγα τη μουσική σου έλεγα "δε μπορεί να γίνεται αυτό κι εκείνο χωρίς πένα..."
Ναι, το νύχι λύνει τις περισσότερς απορίες. Αλλά δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου κάτι τέτοιο, ειλικρινά. Και το κυριότερο, ούτε θα μπορούσα να το φανταστώ...
Επίσης μου ήταν αναμενόμενο το ότι δε σε έχω συναντήσει ποτέ, διότι σαφέστατα ο Σωτήρης (ξέρεις ποιός Σωτήρης) θα μου είχε πρήξει τα αυτιά αν αυτός σε είχε συναντήσει νωρίτερα από την τελευταία φορά που τα είπαμε, και θα με είχε στείλει να σε βρω με τη μία... Για κοίτα ρε κάτι φρούτα που βγάζει η Ελλάδα, δεν έχω δει έναν και δύο κιθαρίστες στο εξωτερικό, αυτό δεν περίμενα να το δω πάντως (άσχετο το που).
Κοίταξε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο πιστεύω πως νομίζεις, κρίνοντας από αυτό που είδα και τον τρόπο που απαντάς στα παραπάνω σχόλια στο thread.Yπάρχουν οι κιθαρί στες που θα βγάλουν ρεπερτόριο άλλων πρώτα, και πολύ ρεπερτόριο μάλιστα, ώσπου να φτάσουν στο σημείο να νιώσουν άνετα να σκεφτούν κάτι τεχνικά και να συνθέσουν μουσική. Εσύ είσαι χαρακτηριστική περίπτωση μουσικού που έχει υπερρέουσα δημιουργικότητα. Δηλαδή, θα πάρεις την κιθάρα και θα πειραματιστείς αγρίως, εν τω μέσω οποιουδήποτε προγράμματος μελέτης. Αλλά θ πειραματιστείς όχι για να εντυπωσιάσεις, για να εξυπηρετήσεις τη μουσική που έχεις στο μυαλό σου. Εγώ είδα πρώτα μουσικό και μετά κιθαρίστα στο βίντεο. Το δεύτερο κοντά στο πρώτο, διότι από τεχνική και ύφος υπάρχει άνεση, μεγάλη άνεση.
Η τεχνική σου εξυπηρετεί το tone σου και το tone σου τη μουσική σου. Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει τρελός ενθουσιασμός στο thread για το βίντεο είναι αυτή η ολοκληρωμένη εικόνα. Είχες μία ιδέα (πολύ ωραία ιδέα) και την υλοποίησες χωρίς συμπλέγματα. Αυτό λέει πάρα πολλά.
Θα σου κλέψω ιδέες για την πεντατονική. Αλλά η μουσική σου δεν κλέβεται, διότι είναι ανεπιτήδευτη. Αυτό έχει τεράστια αξία. Φαίνεται μία πηγαία και αυτοδίδακτη σοφία στη μουσική και το παίξιμό σου. Πρέπει να τα καταλάβεις αυτά, να τα συνειδητοποιήσεις, διότι αυτό είναι που κάνει ένα μουσικό να ξεχωρίζει, το πάθος του για τη μουσική του, και όχι η ανάγκη να επιδειχθεί σε τρίτους. Και λέω να τα καταλάβεις, διότι θα ήταν καλό αναζητήσεις ένα περιβάλλον με κάπως πιο ώριμους μουσικούς (δε γνωρίζω κανένα από το περιβάλλον σου, απλά το λέω σα σκέψη) και να ανταλλάξεις ιδέες με εκείνους. Έχεις τη δεκτικότητα για κάτι τέτοιο.
Από τότε που άκουσα για πρώτη φορά κομμάτι σου, είπα απλώς πως αυτός ο τύπος θα μείνει μονίμως εντυπωμένος στο μυαλό μου. Πρέπει να βρεις άτομα σοβαρά,π.χ. τον Prashant Aswani, το Guthrie Govan, το Greg Howe...
Χαραμίζεσαι Κώστα, οι φίλοι σου πρέπει να το καταλάβουν αυτό, αλλά πρώτα πρέπει να το καταλάβεις εσύ. Να γράφεις μουσική, μουσική για κιθάρα, έχουμε πολλά να ακούσουμε και να μάθουμε από σένα.
Με τις καλύτερες ευχές μου,
Χρήστος