Τι λέει ως κιθάρα;
Τι μου άρεσε:
Πολύ καλό το φινίρισμα. Ήρθε με 10ρες χορδές.
Ακούγεται αρκετά καλά unplugged, δεν έχει τον μπάσο ήχο μιας ακουστικής βέβαια (αλλά έχω κι 9ρες με το καλημέρα).
Λεπτό μπράτσο, το nut είναι στα 44mm.
Το σώμα είναι μικρό, 2-3 cm πιο φαρδύ από την Tele.
Το πάχος δεν παίζεται, πολύ λεπτή, δεν πήγε τσάμπα το όνομα Verythin.
Οι μαγνήτες της χωρίς να έχω κάνει ιδιαίτερο ποιοτικό τέστ ακούγονται μια χαρά, αλλά μου φάνηκαν πολύ ψηλά και τους κατέβασα. "Σπάει" ωραία όμως ο ήχος άμα τα τσιτώσεις όλα.
Η ταστοδουλειά πολύ καλή, δεν εξέχει τίποτα. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από την Hofner βέβαια, ακόμα και για κινέζικη τους κιθάρα.
Πίσω από τους μαγνήτες η κιθάρα είναι βαμένη με αγώγιμη μπογιά.
Η κιθάρα είναι πανάλαφρη. Ή 2.4 ή 2.6 κιλά, δε θυμάμαι τι από τα δύο.
Τα κλειδιά είναι μια χαρά, δεν έχω χάσει κούρδισμα.
Τι δε μου άρεσε:
Εμφανισιακά, τα κουμπιά vol/tone. Μου θυμίζουν κουμπιά βακελίτη από κουζίνα Εσκιμό του '70. Τα άλλαξα με το καλημέρα.
Εδώ έβγαλα ένα φάουλ στην Hofner. Είχαν βάλει χαρτοταινία τυλιγμένη στο shaft του ποτενσιόμετρου, προφανώς για να μην φεύγουν τα κουμπιά. Όντως δεν φεύγουν. Αλλά για να τα αλλάξω ήμουν οριακά στο να σπάσω την κιθάρα... Είπαμε να μην φεύγουν, αλλά όχι και καθόλου...
Ο 3θέσιος διακόπτης έχει τρισάθλια αίσθηση στις δύο ακριανές θέσεις. Νιώθεις ότι θα ξεκουμπώσει με το παραμικρό. Δεν το κάνει, αλλά η αίσθηση που σου δίνει είναι χάλια. Μικρό το κακό, θα τον αλλάξω.
Λόγω της κατασκευής, η αλλαγή ηλεκτρικών θα είναι χοντρό pain in the ass. Οι μαγνήτες θα αλλάξουν εύκολα, αλλά ο τριθέσιος για να βιδωθεί εκεί που είναι, θα σου βγάλει την ψυχή. Σχεδόν το ίδιο και στα pots, αν κι εκεί λόγω της f τρύπας με το χέρι θα μπορέσεις να τα κρατήσεις. Βέβαια αυτό αφορά όλες αυτές τις κιθάρες, κι όχι την συγκεκριμένη.
Α, και το cut away δεν είναι τόσο κοφτό οπότε στα τελευταία τάστα φτάνεις με δυσκολία. Μικρό το κακό για μένα και το κιθαριστικό μου επίπεδο.
Γενικά, η κιθάρα μου άρεσε αρκετά. Δεν θα πω 100%, αλλά 85% σίγουρα.
Βάση των specs έδινε action στο 12ο τάστο (χωρίς capo) 2mm στη μπάσα μι και 1.3mm στην μι καντίνι.
Ήρθε με 2.15 και 1.50mm αντίστοιχα.
Στο τελευταίο τάστο (χωρίς capo) ήταν 2.50 & 1.40.
Το action περίπου στα 0.10mm (στο 9ο τάσο, με capo στο πρώτο και στο σημείο που ενώνει μπράτσο).
Κατέβασα άνετα το action στα specs (2.0/1.3) και κατεβαίνει κι άλλο άνετα χωρίς τριξίματα.
Από intonation κλπ μια χαρά ήταν, μικρορυθμίσεις των 2-3 cents χρειάστηκαν.
Γενικά πάντως, η αίσθηση που αφήνει, είναι μιας "μαλακής" κιθάρας. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, αλλά πιάνοντας πχ την Ibanez μου φαίνεται ότι κρατάω κάτι πολύ μασίφ και hardcore ενώ αυτή νιώθεις ότι κρατάς κάτι σε στυλ "κινέζικο βάζο"
Δεν έχω εμπειρία με semi hollow για να συγκρίνω, οπότε δεν ξέρω πως παίζουν οι άλλες, πάντως έχει πλάκα. Οι μαγνήτες φέρνουν και λίγο feedback από τον ενισχυτή υπό προυποθέσεις και δίνει λίγο vintagίλα παραπάνω.
Πάντως φαίνονται εκ πρώτης να έχουν μια χαρά ήχο οι μαγνήτες.
Γενικά, και η Shorty που έχω είχε άριστο μαγνήτη.
Δεν ήμουν σίγουρος για την αγορά, γιατί θεωρούσα ότι δεν είμαι τύπος αυτού του στυλ. Πχ οι LP δεν μου αρέσουν καθόλου εμφανισιακά. Τελικά απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται να φύγει - βέβαια είναι νωρίς ακόμα...