Εγω παντως στην Lag μου (που ειναι μαονι με καπακι flame maple και maple λαιμο με εββενο ταστιερα) εχω (απο μαμα βασικα) EMG set (81/SA/89) και μπορω να πω οτι οι μαγνητες κελαϊδανε... Ενω περιμενα να κανουν πιο πολυ για καφριλες, με τον Vetta εφτιαξα εναν απιστευτο ηχο Van Halen στυλ και η κιθαρα τα σπαει... Εχει ακριβως τον ογκο που χρειαζεται χωρις να μπουκωνει, ολες οι νοτες ακουγονται καθαρα και ας μην μιλησω για τις αρμονικες που ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ σε οποιο σημειο της ταστιερας θες!
Νομιζω γενικα οτι προκαταληψεις τυπου EMG δεν πανε σε Les Paul κτλ ειναι χαζοι... Δοκιμαστε και δεν θα χασετε. Οι περισσοτεροι την πατανε γιατι πανε βαζουν EMG σετακια και μετα χωρις να αλλαξουν τα settings στον ενισχυτη τους, περιμενουν να εχουν καλυτερο ηχο απο πριν... Δεν ειναι ετσι τα πραγματα...
Αναλογως τι μαγνητη βαζεις πανω σε μια κιθαρα, πρεπει να αλλαξεις και τα settings του ηχου σου για να υπαρχει ισσοροπια.
Επισης αν μιλαμε για λαμπατους ενισχυτες - ειδικα mid-gain οπως jcm 800, plexi 68 κτλ (ή για ενισχυτες με καλο modelling οπως εχω στον Vetta) τοτε οι EMG τα σπανε αφου οδηγουν πολυ καλα την προενισχυση και κανουν τον ενισχυτη να χωνει ασχημα... Και χωρις θορυβο