Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφιες κιθαρων!!  (Αναγνώστηκε 1247823 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
Απ: Φωτογραφιες κιθαρων!!
« Απάντηση #950 στις: 13/01/08, 13:47 »
Λοιπόν μετά από καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων επανέρχομαι με φωτογραφίες φυσικού φωτισμού όπως είχα υποσχεθεί.. Έχουμε και λέμε:

Στις επόμενες 2 φωτογραφίες φαίνεται η διχρωμία που δημιουργεί η απόχρωση mystic dream.. Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται και το switchακι που επιλέγει τους μαγνήτες (piezo/κεραμικούς/και οι δύο μαζί).. Btw, οι piezo μαγνήτες στα αυτιά μου τουλάχιστον ακούγονται πολύ genuine ακουστική..

Η υπογραφή του άρχοντα στο headstock!! (αχ αυτά τα κόλπα του marketing).. Επίσης εδώ είναι αισθητά διά της απουσίας τους τα lockάκια στο headstock γεγονός που καθιστά την MMJP άμεσα "κουρδίσιμη" ανα πάσα στιγμή και με tremolo που αντέχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό κακοποίησης..

Η απόλυτη πατέντα!! Το truss rod ρυθμίζεται από αυτή εδώ την "ροδέλα", χωρίς ξεβιδώματα, allen και ιστορίες.. Εν τούτοις θέλει αρκετή δύναμη για να γυρίσει έστω και λίγο :(..

Μια τελευταία φωτογραφία πριν η κιθάρα αποσυρθεί στη θήκη της μετά από ένα αρκετά σκοτεινό και ογκώδες The Dark Eternal Night :).. Η θήκη κλείνει χωρίς να απαιτείται αφαίρεση του tremolo..

Είναι αρκετά πιθανό, η κιθάρα να αποσυρθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου :(.. Δεν πειράζει όμως, γλιτώνει και από φθορές παιξίματος.. 

Αποσυνδεδεμένος Crossroad

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I went down to the crossroads,fell down on my knee
    • Προφίλ
    • ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ
« Απάντηση #951 στις: 13/01/08, 15:35 »
Παλι θαμπές τις εβγαλες ρε ατιμε.......και ξερεις οτι πολλοι ειμαστε ερωτευμενοι με αυτη την κιθαρα!
 :-[
Ninjammer | Guide | Blog

Αποσυνδεδεμένος Solstafir

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #952 στις: 13/01/08, 22:50 »
Ααχχχ.. μάς έκανες ζημιά βραδυάτικα...

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #953 στις: 13/01/08, 23:00 »
Oμορφη κιθαρα... Αν και εμενα δεν μου αρεσουν πλεον τα solid χρωματα... Εχω φαει κολλημα με τα flame maple και quilt tops... ;D
Μεγειες και καλοπαιχτη...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #954 στις: 14/01/08, 00:27 »
Οι επόμενες JPMM θα είναι σώματα alder η mahogany με quilted maple tops...

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #955 στις: 14/01/08, 00:30 »
Faser πολυ σωστη η κιθαρα, και λειπαμε για τα περι ελευθερου χρονου, σε καταλαβαινω απολυτα...
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #956 στις: 16/01/08, 13:02 »
Οι επόμενες JPMM θα είναι σώματα alder η mahogany με quilted maple tops...
Ήδη η ΜΜ έχει λανσάρει τη σειρά Ball Family Reserve, η οποία έχει maple tops αλλά πραγματικά είναι πανάκριβες.. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι εξάχορδες (για εφτάχορδες δεν γνωρίζω αν υπάρχει αυτή η σειρά) έχουν €1000 παραπάνω.. Τόση διαφορά ένα ξύλο και ένας χρωματισμός σώματος;

Παλι θαμπές τις εβγαλες ρε ατιμε.......και ξερεις οτι πολλοι ειμαστε ερωτευμενοι με αυτη την κιθαρα!
 :-[

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις φωτογραφίες.. Όταν τις κάνω upload στο PC μου είναι ΟΚ, αλλά μετά που τις περνάω από imageshack μου θαμπώνουν.. Weird ???

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #957 στις: 16/01/08, 17:12 »
Υποτίθεται τα BFR είναι limited runs με φοβερή προσοχή, πιό πολύ σε φινιρίσματα. Οι EBMM είναι κιθάρες χωρίς ιδιαίτερα καλωπιστικά στοιχεία, δίνοντας πιό πού προσοχή στα υλικά, αυτα υποτίθεται οτι πληρωνει ο αγοραστής. Λογικά οι καινούργιες θα είναι και πιό περιποιημένες ώς προς τήν εμφάνιση τους, αλλά και αλλαγμένες ώς πρός κατεύθυνση..

Δέν περίμενα να δώ τόν JP να παίzει με κιθάρα με υλικό άλλο απο basswood! :P

Αποσυνδεδεμένος KaBi

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #958 στις: 16/01/08, 18:36 »
Να και η δική μου:

http://img162.imageshack.us/img162/3356/epiphonelpgothzm8.jpg

Epiphone LP Goth με φρέσκους μαγνήτες SD TB-6 (Bridge) Και Duncan Designed Β103Ν (Neck). Beauty, isn't she? :)

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #959 στις: 16/01/08, 20:20 »
μαόνια και sd's.. μαγεία ;)

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #960 στις: 17/01/08, 01:49 »

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις φωτογραφίες.. Όταν τις κάνω upload στο PC μου είναι ΟΚ, αλλά μετά που τις περνάω από imageshack μου θαμπώνουν.. Weird ???

Τις "ξανασυμπιεζει" με άλλο πρότυπο και αυτό είναι το αποτέλεσμα...
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #961 στις: 17/01/08, 01:51 »
Να και η δική μου:

Epiphone LP Goth με φρέσκους μαγνήτες SD TB-6 (Bridge) Και Duncan Designed Β103Ν (Neck). Beauty, isn't she? :)

Έχει ένας φίλος ίδια, πολύ ωραία στο χέρι, παίζει μονη της! Αλλα την έχει σπάσει τελείως, την έχει ρίξει κάτω δυο φορες η μητέρα του χάχα  :D
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος GreekDudeCovers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • GreekDudeCovers on YouTube
« Απάντηση #962 στις: 17/01/08, 05:24 »
Να και η δική μου:

Την έχω κι εγώ τη συγκεκριμένη, όντως απίστευτη κιθάρα αν αλλάξεις μαγνήτες (όχι πως οι μανίσιοι epiphone είναι εντελώς χάλια), και επίσης απίστευτο μανίκι (κι αυτό το λέει Ibanezάς! - Δεν μοιάζει με ibanez βέβαια, αλλά είναι τρομερά άνετο!). Άντε να βάλω επιτέλους κι αυτούς τους EMG στη δικιά μου...  :'(

Με γειά τους μαγνήτες πάντως!  ;)

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #963 στις: 17/01/08, 10:45 »

Τις "ξανασυμπιεζει" με άλλο πρότυπο και αυτό είναι το αποτέλεσμα...

:(

Αποσυνδεδεμένος KaBi

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #964 στις: 17/01/08, 11:21 »
Να και η δική μου:

Την έχω κι εγώ τη συγκεκριμένη, όντως απίστευτη κιθάρα αν αλλάξεις μαγνήτες (όχι πως οι μανίσιοι epiphone είναι εντελώς χάλια), και επίσης απίστευτο μανίκι (κι αυτό το λέει Ibanezάς! - Δεν μοιάζει με ibanez βέβαια, αλλά είναι τρομερά άνετο!). Άντε να βάλω επιτέλους κι αυτούς τους EMG στη δικιά μου...  :'(

Με γειά τους μαγνήτες πάντως!  ;)

Όντως, ειδικά ο Bridge μαγνήτης ήταν ικανοποιητικότατος για κιθάρα των 400-450 ευρώ...EMG,έ? Το χοντραίνεις ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 17/01/08, 11:24 από KaBi »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #965 στις: 17/01/08, 11:33 »
Όντως, ειδικά ο Bridge μαγνήτης ήταν ικανοποιητικότατος για κιθάρα των 400-450 ευρώ...EMG,έ? Το χοντραίνεις ;)

Μα γιατί το λες αυτό?  ;D
Την ίδια ατάκα ακούω συνέχεια, αλλά όταν τους άκουσα σε μια παρόμοια les paul μου άρεσαν πολύ, οπότε θα τους βάλω πάνω κι ότι προκύψει!  ;D

Αποσυνδεδεμένος KaBi

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #966 στις: 17/01/08, 11:45 »
Την ίδια ατάκα ακούω συνέχεια, αλλά όταν τους άκουσα σε μια παρόμοια les paul μου άρεσαν πολύ, οπότε θα τους βάλω πάνω κι ότι προκύψει!  ;D

Μια χαρα θα ακούγονται βασικά..Εγώ ρε γ**ώτο δεν ήθελα να μπλέξω με active, αλλιώς EMG θα έβαζα. Πρέπει να δίνουν τρομερά γκάζια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #967 στις: 17/01/08, 11:46 »
Εγω παντως στην Lag μου (που ειναι μαονι με καπακι flame maple και maple λαιμο με εββενο ταστιερα) εχω (απο μαμα βασικα) EMG set (81/SA/89) και μπορω να πω οτι οι μαγνητες κελαϊδανε... Ενω περιμενα να κανουν πιο πολυ για καφριλες, με τον Vetta εφτιαξα εναν απιστευτο ηχο Van Halen στυλ και η κιθαρα τα σπαει... Εχει ακριβως τον ογκο που χρειαζεται χωρις να μπουκωνει, ολες οι νοτες ακουγονται καθαρα και ας μην μιλησω για τις αρμονικες που ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ σε οποιο σημειο της ταστιερας θες!
Νομιζω γενικα οτι προκαταληψεις τυπου EMG δεν πανε σε Les Paul κτλ ειναι χαζοι... Δοκιμαστε και δεν θα χασετε. Οι περισσοτεροι την πατανε γιατι πανε βαζουν EMG σετακια και μετα χωρις να αλλαξουν τα settings στον ενισχυτη τους, περιμενουν να εχουν καλυτερο ηχο απο πριν... Δεν ειναι ετσι τα πραγματα...
Αναλογως τι μαγνητη βαζεις πανω σε μια κιθαρα, πρεπει να αλλαξεις και τα settings του ηχου σου για να υπαρχει ισσοροπια.
Επισης αν μιλαμε για λαμπατους ενισχυτες - ειδικα mid-gain οπως jcm 800, plexi 68 κτλ (ή για ενισχυτες με καλο modelling οπως εχω στον Vetta) τοτε οι EMG τα σπανε αφου οδηγουν πολυ καλα την προενισχυση και κανουν τον ενισχυτη να χωνει ασχημα... Και χωρις θορυβο

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #968 στις: 17/01/08, 11:48 »

Μια χαρα θα ακούγονται βασικά..Εγώ ρε γ**ώτο δεν ήθελα να μπλέξω με active, αλλιώς EMG θα έβαζα. Πρέπει να δίνουν τρομερά γκάζια

Βρε παιδιά γούστα είναι αυτά και στα αυτιά του καθενός.. Αλλά μπορεί να συγκριθεί το responsiveness ενός passive σε μια καλή κιθάρα με το αντίστοιχου ενός active;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #969 στις: 17/01/08, 11:50 »
Βασικα απο εμπειρια προσωπικη οι active ειναι πολυ πιο ευασθητοι απο οτι εχω δοκιμασει με διαφορους passive (Dimarzio Paf, Super distortion,Chopper, Seymour TB6, Texas special fender, Alnico II)

Αποσυνδεδεμένος KaBi

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #970 στις: 17/01/08, 11:53 »
Εγω παντως στην Lag μου (που ειναι μαονι με καπακι flame maple και maple λαιμο με εββενο ταστιερα) εχω (απο μαμα βασικα) EMG set (81/SA/89) και μπορω να πω οτι οι μαγνητες κελαϊδανε... Ενω περιμενα να κανουν πιο πολυ για καφριλες, με τον Vetta εφτιαξα εναν απιστευτο ηχο Van Halen στυλ και η κιθαρα τα σπαει... Εχει ακριβως τον ογκο που χρειαζεται χωρις να μπουκωνει, ολες οι νοτες ακουγονται καθαρα και ας μην μιλησω για τις αρμονικες που ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ σε οποιο σημειο της ταστιερας θες!
Νομιζω γενικα οτι προκαταληψεις τυπου EMG δεν πανε σε Les Paul κτλ ειναι χαζοι... Δοκιμαστε και δεν θα χασετε. Οι περισσοτεροι την πατανε γιατι πανε βαζουν EMG σετακια και μετα χωρις να αλλαξουν τα settings στον ενισχυτη τους, περιμενουν να εχουν καλυτερο ηχο απο πριν... Δεν ειναι ετσι τα πραγματα...
Αναλογως τι μαγνητη βαζεις πανω σε μια κιθαρα, πρεπει να αλλαξεις και τα settings του ηχου σου για να υπαρχει ισσοροπια.
Επισης αν μιλαμε για λαμπατους ενισχυτες - ειδικα mid-gain οπως jcm 800, plexi 68 κτλ (ή για ενισχυτες με καλο modelling οπως εχω στον Vetta) τοτε οι EMG τα σπανε αφου οδηγουν πολυ καλα την προενισχυση και κανουν τον ενισχυτη να χωνει ασχημα... Και χωρις θορυβο

Συμφωνώ και εγώ οτι οι 'κανόνες' πρέπει να παραβιάζονται...Πιστεύω γενικά οτι υπάρχει μια δόση υπερβολής σε όλους αυτούς τους γενικούς κανόνες και κατά πόσο πρέπει να εφαρμόζονται για να δίνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #971 στις: 17/01/08, 11:58 »
Δεν ξέρω ρε παιδιά για κανόνες, για μένα κανόνας είναι το αυτί μου. Τους άκουσα, μου άρεσαν, θα τους βάλω!  ;D  ;D  ;D

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #972 στις: 17/01/08, 12:00 »
Ετσι... Στην μουσικη υπαρχει ενας κανονας... Δεν υπαρχουν κανονες...
Εδω ο Eddie πειραζε με Variac τα volt στα Marshallονια για να βγαλει τον ηχο που ηθελε...
Ο μονος "κανονας" που εγω θα ακολουθουσα, θα ηταν να μην κανω κατι που θα βαλει σε κινδυνο την ζωη μου (ηλεκτρικα πειραγματα χωρις να ξερω χεχε) ή το οργανο μου (αυτο σχετικο, μπορει και να το κανα).

Αποσυνδεδεμένος KaBi

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #973 στις: 17/01/08, 12:02 »
Δεν ξέρω ρε παιδιά για κανόνες, για μένα κανόνας είναι το αυτί μου. Τους άκουσα, μου άρεσαν, θα τους βάλω!  ;D  ;D  ;D

Α γειά σου. Αυτό εννοώ. Και εγώ ψαχνόμουν στα φόρα πριν αγοράσω τους μαγνήτες γι΄αυτό το περίφημο 'f-spaced ή όχι?' (που υποψιάζομαι οτι είναι μια απο τις μεγαλύτερες marketing απάτες), τελικά έβαλα trembucker σε κιθάρα χωρίς τρέμολο και έχει κάτσει κομπλέ.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #974 στις: 17/01/08, 12:04 »
Καλά, να σου πώ την αλήθεια αν είχα μια PRS π.χ. θα το σκεφτόμουν πολύ περισσότερο να βάλω active, έτσι?  ;D  Αλλά γενικώς μ'ότι βολεύεται ο καθένας, χαλαρά!

Α γειά σου. Αυτό εννοώ. Και εγώ ψαχνόμουν στα φόρα πριν αγοράσω τους μαγνήτες γι΄αυτό το περίφημο 'f-spaced ή όχι?' (που υποψιάζομαι οτι είναι μια απο τις μεγαλύτερες marketing απάτες), τελικά έβαλα trembucker σε κιθάρα χωρίς τρέμολο και έχει κάτσει κομπλέ.

Κι οι f-spaced κι οι trembuckers μουφίτσες είναι για μένα. Εκτός ίσως απ'τους parallel axis της duncan, όπου όντως έχουν κάποια διαφορά.