οπως ίσως να φαίνεται σε πολλα ποστς μου, έχω ένα ψιλοκόλλημα με τα γνωστα "genres" και εξηγούμαι:
Εξ' αρχής, μισώ τόσο πολύ την κατηγοριοποίηση, που έχω φάει τη ζωή μου να την κατανοήσω. Απόφθεγμα:
Η κατηγοριοποιηση, δεν αξίζει καν για να χωρίζουν τα cd στα δισκοπωλεία. Μονος χαρακτηρισμος που χρησιμεύει?
Ελληνόφωνο
Αγγλοφωνο
Αλλη γλωσσα
Καθόλου Λογια.
Κι αυτο, Για να μπορει να χωρίζει τους οροφους το Μετροπολις, γιατι και κει, τη Bjork που θα τη βαλεις? αφού τραγουδάει 3 γλώσσες σενα δισκο....
Οι κατηγορίες, δημιουργούνται ΓΙΑ τη μουσική που εχει ΗΔΗ γραφτει. ΔΕΝ καθορίζουν τη μουσική. Ακόμα και το περιβόητο NuMetal, δημιουργήθηκε από τους κριτικούς, για να εξηγήσουν τα φαινόμενα Korn, Linkin Park, System Of a Down, Slipknot, που δεν ανήκαν σε άλλο είδος (απ αυτά πολυ οι ίδιοι κριτικοί είχαν ήδη δημιουργήσει)
οποτε, δικιά μου συμβουλή? ακούστε ΄πρώτα κάτι, αγνοώντας επιρροές, και προυπάρχοντα παραδείγματα, και αποφαν8είτε μόνο με βάση το τι ακούτε. Άμα κάτσω εγώ τώρα να πω ότι οι Perfect Circle πχ, που ακούω αυτή τη στιγμή, είναι επιρεασμένοι από τους Tool, αλλά έχουν και δικά τους στοιχεία, καθώς έχουν επιρροες Gothic και πάει λέγοντας, ε, και το Θεό να βάλετε να μου τραγουδήσει....