Προς Arg0: Έχεις δίκιο ότι είναι υποκειμενικό το θέμα. Αλλά το είπα κι εγώ. Παραθέτω
Από την άλλη, γούστα είναι αυτά.... Περί ορέξεως....
Δεν ξέρω γιατί δεν έγινα κατανοητός.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δικά μου γούστα, και πάντα έχοντας μέτρο σύγκρισης άλλους μαγνήτες, οι active emg (ας μιλάμε για τους 81/85/60) είναι μονοδιάστατοι metal μαγνήτες που ατού τους κάθε άλλο παρά τα καθαρά είναι.
Ο 81 σε οποιαδήποτε θέση, για καθαρά, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ήχος.
0 85 σε neck έχει μπουκωμένα καθαρά, θα έλεγα μουντά, ίσως ελειπή σε πρίμα
0 60 σε neck, είναι ο πιο ισορροπημένος από τους 3, αλλά και πάλι πολύ μακρυά από αυτό που εγώ θεωρώ "καλό καθαρό".
Αυτή είναι η άποψή μου, τεκμηριωμένη μέσα από άπειρες δοκιμές όλα αυτά τα χρόνια που οι μαγνήτες έγιναν το κόλλημά μου.
Πληροφορώ τον τάδε χρήστη με την τάδε esp ότι έχω δοκιμάσει τους emg σε κιθάρες που απέχουν πολύ από τα κουπιά, αλλά η άποψή μου δεν άλλαξε.
Για τον φίλο FrailBarlow, σε αντίθεση με πολλούς εδώ μέσα, αν επιμένει να βάλει emg, προτείνω να βάλει 85 στη γέφυρα και 60 στο λαιμό. ΟΚ ο 81 είναι ο πιο popular για bridge, αλλά πολύ τζιτζίκι για τα γούστα μου.
Και, please, μη μου πεταχτεί κανένας αμπελοφιλόσοφος και μου πει για ποιο λόγο ο zakk wylde ή ο loomis παίζει με 81/85, ή γιατί o hammet παίζει με 81/81. Ας πάει να τους ρωτήσει στο superheroes-makari-na-ksera.com.
Εδώ είναι το kithara.gr και λέω τη δικιά μου άποψη. To whom it may concern...