Δεν είναι και πολύ ευκολο...
Οι μεγάλες εταιρείες έχουν έτοιμα πρότυπα και φτιαχνουν τα σωματα αυτοματοποιήμενα. Οι μικροί κατασκευαστές τώρα, χρησιμοποιούν μοντέλα από ξύλο ή πλεξιγκλας και με το ρούτερ φτιάχνουν το σώμα.
Αυτό που πρεπει να κάνεις είναι να έχεις κάποιο σχέδιο για το σώμα που θέλεις, όσο πιο λεπτομερές γίνεται (ακόμα και σε autocad). Ο μάστορας τώρα, ή θα το εκτυπώσει και θα κόψει το σώμα στην κορδέλα, ή θα φτιαξει ένα μοντελο για να χρησιμοποιήσει ρούτερ. Οπότε, όσο πιο λεπτομερές είναι το σχέδιο σου, τόσο πιο ευκολο θα είναι. Και φυσικά το δύσκολο θα είναι να βγούν ακριβώς λεπτομέρειες όπως ή ένωση με το μπράτσο, ή η θέση των μαγνητών αναλογα με τη κλιμακα της κιθαρας σου (χώρις να ξέρω τι γίνεται στην αγορά, αν ήμουν μάστορας δεν θα ενθουσιαζόμουν...)
Σε κάθε περίπτωση θα κοστίσει αρκετά...
Θα σου πρότινα να κοιτάξεις για κάποιο έτοιμο σώμα (
www.warmoth.com), για τρεις λόγους:
- έχουν αρκετά μεγάλη ποικιλία από σχέδια- Μπορούν να κάνουν και custom
- Θα είναι σίγουρα συμβατό με το μπράτσο σου (έχουν προδιαγραφές για όλα τα μοντέλα)
- Νομίζω οτί τελικα θα σου έρθει φθηνότερα
Για ξύλα έχεις αρκετές επιλογές, αν κάνεις μια μικρή έρευνα στο φόρουμ θα βρεις αρκετές πληροφορίες
Μην υπολογίσεις κάτω από 300 ευρώ, και πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος των ηλέκτρικων (εκτός άν κρατήσεις αυτά που έχεις)
Καλή τύχη!