Τελικά είμαστε πολλοί!!!
Ξεκίνησα για πλάκα όταν στο ξυλουργείο ενός φίλου μου βρήκα κάτι ξύλα που είχε για πέταμα όπως δρυ, μαόνι, καρυδιά, σφένδαμο και ένα μικρό κομμάτι παλίσανδρο Βραζιλίας!
Τα έβαλα κάτω, έκανα κάτι δικά μου σχέδια και ξεκίνησα να το φτιάχνω στο ξυλουργείο του φίλου μου με επαγγελματικά εργαλεία ακριβείας
Υπολόγισα γωνίες, κοψίματα, έκοψα τάστα και βγήκε μια χαρά (Συμβουλή: ο χάρακας και η μεζούρα δεν κάνουν ποτέ λάθος)
Το τελείωσα μετά απο ένα χρόνο περίπου (με 2 ώρες τη βδομάδα περίπου)
Είναι μία ακουστική ιδιοκατασκευή, τρίχορδη (τρεις διπλές) σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο απο μπαγλαμά (42,5 ίντσες κλίμακα), και με κούρδισμα ΜΙ-ΣΙ-ΣΟΛ (επειδή παίζω κιθάρα είπα να μη μπώ σε άλλο λούκι). Είναι όλα τα λεφτά!!!
Γλυκάθηκα και λέω να φτιάξω και ένα ηλεκτρικό μπάσο (τετράχορδο) neck through
Το έχω σχεδιάσει (δικό μου σχέδιο κι αυτό) και σιγά σιγά λέω να το βάλω μπροστά
Σώμα απο wenge, καρυδιά με flame maple top (εάν βρώ) αλιώς απλό σφένδαμο ή zebrawood (τρια κομμάτια)
Neck (through) απο flame maple ή απλό σφένδαμο, wenge και εάν βρώ bubinga (εννιά κομμάτια)
Ταστιέρα απο wenge ή flame maple
Δυστυχώς ο φίλος μου ο ξύλουργός δεν έχει τόσα ξύλα για πέταμα και θα πάω να αγοράσω
Το wenge είναι πανάκριβο αλλά χαλάλι του
Ξέρετε που θα βρώ πουθενά flame maple ή bubinga στην Αθήνα?
Ξέρω οτι θα ήταν καλύτερο να φτιάξω πρώτα ένα με φτηνότερα ξύλα (σε περίπτωση που βγεί πατάτα) αλλά υπολογίζω οτι θα μου πάρει περίπου ένα χρόνο (περίπου 200 ώρες) και αυτό, αλλά δεν θέλω να περιμένω τόσο για να δώ πως θα βγεί
Γι' αυτό λέω να το φτιάξω απευθείας όπως το ονειρεύομαι
Όσο για το κόστος το υπολογίζω περίπου στα 400€ ή στα 600€ με Bartolini
To ακουστικό ιδιοκατασκεύασμα μου κόστισε 14€
Μακροπρόθεσμα έχω και μιά κιθάρα στο πρόγραμμα αλλά μέχρι τότε βλέπουμε...