Στις προσωπικές μου σελίδες θα βρείτε ένα ένα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα γυρίζοντας στο internet, σχετικό με τις εταιρείες δίσκων, το internet, το copyright, τα "κλειδωμένα" CD, κλπ. Το μετάφρασα και πρόσθεσα και μερικά δικά μου σχόλια. Για ευκολία, σας παραθέτω την αρχή εδώ.
Για να προλάβω, ΔΕΝ συμφωνώ 100% με όλα όσα λέει ο circletimessquare παρακάτω, ούτε με 100% με τον τρόπο που τα λέει. Παρ' όλα αυτά, βρίσκω τις απόψεις του άκρως ενδιαφέρουσες...
--------------------------------------------------------------------------------
Αφήστε τους να συνεχίσουν με τον κακό τους εαυτό.
Από τον circletimessquare (circletimessquare@yahoo.com), Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2002, 02:51 μ.μ.
Διεύθυνση του άρθρου (στα αγγλικά):
http://slashdot.org/comments.pl?sid=44555&threshold=-1&commentsort=0&tid=141&mode=thread&cid=4627758 Οι μεγάλες εταιρείες δίσκων, οι συντεχνίες τους και οι αντίστοιχοι νόμοι, προστατεύουν έναν κόσμο που υπήρχε πριν από το internet. Προσπαθούν να γυρίσουν την ιστορία προς τα πίσω. Αφήστε τους να συνεχίσουν με τον κακό τους εαυτό, δεν υπάρχει πιθανότητα να νικήσουν. Το κουτί της Πανδώρας είναι ήδη ανοιχτό.
Δεν είμαστε πια στην εποχή του Γουτεμβέργιου, αγαπητοί μου φίλοι των εταιρειών. Ζούμε σ’ έναν κόσμο που πληροφορίες όπως μουσική, βιβλία και κινηματογραφικά έργα κυκλοφορούν και μετατρέπονται τόσο ελεύθερα όπως το νερό. Κατά κάποιον τρόπο, οι πληροφορίες «θέλουν» να είναι ελεύθερες. Η εντροπία, βασική έννοια της φύσης και της φυσικής, οδηγεί στην διάθεση και στην εξάπλωση των πληροφοριών. Κάθε προσπάθεια περιορισμού των πληροφοριών είναι σαν να προσπαθείς να πολεμήσεις ενάντια στην βαρύτητα: είναι ένα χαμένο παιχνίδι.
Η μουσική είναι κάτι αυτόνομο, που το απολαμβάνουμε για αυτό που είναι, και κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι ελεύθερο. Μπορείτε να κλέψετε μόρια, αλλά δεν μπορείτε να κλέψετε πληροφορίες. Μπορείτε να κλέψετε ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορείτε να κλέψετε ένα τραγούδι, ένα βιβλίο ή ένα έργο κινηματογράφου. Φαίνεται τόσο παράλογο; Το Kazaa και όλες οι σχετικές υπηρεσίες ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. Νομίζετε ότι ο νόμος της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι πάρα πολύ σημαντικός και θα έπρεπε να είναι μια βασική κολώνα της σύγχρονης κοινωνίας; Καλωσορίσατε στο internet, δυσπροσάρμοστοί μου φίλοι. Η διάδοση πληροφοριών ελεύθερα και εύκολα, χωρίς δυνατότητα περιορισμών και λογοκρισίας ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ. Κλείστε τούς server τους, μπλοκάρετε τις διευθύνσεις τους, κάντε ό,τι θέλετε: Κάποιος, κάπου θα τα παρακάμψει. Προστατέψτε τα CD σας από την αντιγραφή: Ο κόσμος θα πάρει μαύρους μαρκαδόρους και θα τα ξεπροστατεύσει. Προσθέστε συσκευές κλειδώματος και ό,τι άλλο θέλετε. Κάποτε θα πρέπει να μετατρέψετε τις πληροφορίες του CD σε μουσική. Και σε αυτό το σημείο, το ακουστικό σήμα μπορεί να ηχογραφηθεί, μετατραπεί και να διαδοθεί. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να το εμποδίσετε αυτό! Αν μπορεί να ακουστεί, μπορεί να αντιγραφεί. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Στείλτε ένοπλους φρουρούς μαζί με κάθε αγορά CD, που θα πηγαίνουν στο σπίτι του κάθε αγοραστή και θα προσέχουν να μην το αντιγράψει. Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε.
(Η συνέχεια στην
αντίστοιχη σελίδα...)