- Για να στείλετε τα τραγούδια σας, μετατρέψτε τα σε μορφή mp3 (128kbs), ανεβάστε τα στο Rapidshare.de, ή Megaupload.com, ή Yousendit.com, κλπ και στείλτε μας το link με email στη διεύθυνση cd@kithara.gr, αναφέροντας πάντα και το όνομα μέλους σας στο "Κιθάρα".
Αρχικώς μία καλοπροαίρετη παρατήρηση ως τρίτος (με δεδομένο πως δεν έχω δυνατότητα συμμετοχής), μόνο και μόνο επειδή επισημάνθηκε πως η όλη διαδικασία πρόκειται να κινηθεί πάνω σε επαγγελματική βάση.
Από τη στιγμή λοιπόν που έχουμε να κάνουμε με επαγγελματικά επίπεδα, θεωρώ αδιανόητο να μιλάμε για ένα cd που θα προέρχεται από mp3 αρχεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χαμένες συχνότητες και πληροφορία. Χίλιες φορές να σταλεί μέσω ταχυδρομείου ένα cd με τα wav αρχεία ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί ένα μη απωλεστικό format τύπου Wavpack, Flac κοκ για τη συμπίεση στο μισό και να κατέβει μέσα από dsl, παρά να καταλήξει το πράγμα στην επιλογή του mp3.
Ουσιαστικά επικυρώνουμε και τις εταιρίες που ενστερνίζονται την άποψη πως το mp3 δε διαφέρει από το cd κι άρα συνιστά πειρατία οποιαδήποτε τέτοια μετατροπή.
Τα τραγούδια με ελληνικό στίχο θα προτιμούνται (αναλογία περίπου 3 προς 1).
Δεν είμαι αυτός που θα καθορίσει τις προϋποθέσεις μιας τέτοιας προσπάθειας, νομίζω πάντως πως τέτοιες διαφοροποιήσεις είναι περιττές. Τι γίνεται στην περίπτωση που όλως τυχαίως τα αγγλόφωνα κομμάτια υπερέχουν σε αξία και ποιότητα από τα ανάλογα ελληνόφωνα? Θα "πεταχτούν" μόνο και μόνο για να υπερασπίσουμε τη γλωσσική μας ακεραιότητα? Το ζητούμενο είναι να βγει ένα αξιόλoγο cd που θα εκφράζει τις τάσεις, όπως και όσες είναι, του kithara.gr ή να προτάξουμε την ελληνικότητά μας? Και στην τελική πόσο λιγότερο ελληνικό ήταν το Reflections του Χατζιδάκι?
Ο ίδιος έχω δώσει τις απαντήσεις μου...μεταξύ μιας μέτριας ελληνόφωνης μπάντας, σαφώς και θα προτιμήσω μια σημαντική αγγλόφωνη. Η τέχνη άλλωστε είναι γλώσσα από μόνη της.