Φαντάζομαι πως η εδώ παρέα σηκώνει συζητήσεις "επι του προσωπικού", έτσι δεν είναι; Ιδίως όταν οι περισσότεροι εδώ με έπιασαν στο στόμα τους, αν και δεν γνωρίζω κανένα τους. Λοιπόν, είμαι ο Αλέξης Βάκης, αυτός δηλαδή που υπέγραψε την κριτική για το δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο περασμένο ΔΙΦΩΝΟ, υποθέτω οτι είναι σε δημόσια θέα και το e-mail μου. Με λύπη μου είδα οτι με το καλημέρα άρχισαν τα "τσάμικα". Το μέλος dora, που αντέγραψε και δημοσίευσε την κριτική μου, δεν βρήκε τίποτα άλλο να πει πέρα απο το οτι "μυρίζει προσωπική εμπάθεια το θέμα", λες και δεν είχα κανένα επιχείρημα σ' αυτά που λέω, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανένας μαζί μου. Κρίνει όμως τις προθέσεις μου (τι "εμπαθής" θα ήμουνα αλλιώς;) χωρίς να με γνωρίζει. Το μέλος erevos, ξεμπερδεύει με το ΔΙΦΩΝΟ και με τους γράφοντες σ' αυτό θεωρώντας περιοδικό και συνεργάτες "παντελώς ανάξιους λόγου", χωρίς όμως και να μπει στον κόπο να επιχειρηματολογήσει επ' αυτού. Το δε μέλος analogia, αφού πρώτα μου αμφισβήτησε το δικαίωμα να είμαι "κύριος" (δεν γεννήθηκα σε βάρκα και δεν με γνωρίζεις, οπότε τέρμα τα κολλητιλίκια και οι "φιλικές" σφαλιάρες, συνεννοηθήκαμε;) μου προσάπτει οτι "φτύνω με το σάλιο που έγλυφα αυτούς που χαράζουν δρόμους". Θα πρέπει φυσικά να μου αποδείξει πότε το έκανα αυτό όμως, έτσι δεν είναι; Αν φυσικά δεν θέλει να τον αποκαλέσω κοινό συκοφάντη. Όσο για το "ξεκούρντιστο πιάνο" που παίζω στις "επιεικώς άθλιες ενορχηστρώσεις του λαίκού χαβαλέ", που κάνω, μήπως κι αυτό δεν χρήζει απόδειξης; Και εννοώ σοβαρής, με τεχνική και θεωρητική επάρκεια, απόδειξης. Περιμένω.
Ενδεχομένως κάποιοι εδώ μέσα (δεν γνωρίζω το χώρο, σήμερα μόλις με πληροφόρησαν οτι σχολιάζονται τα γραφόμενά μου) να αρέσκονται στη λογική του άσπρου- μαύρου. Κάτι να είναι η αριστούργημα η για πέταμα δηλαδή. Δικαίωμά τους, δικαίωμα και δικό μου όμως να αποτιμήσω το βάθος της σκέψης τους.
Για να τελειώνουμε: Συμφωνείστε η διαφωνείστε όσο θέλετε με τα όσα είπα για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Μη με πιάνετε όμως στο στόμα σας εφ 'οσον δεν γνωρίζετε ούτε εμένα ούτε τη διαδρομή μου στη μουσική, ειδικά με χαρακτηρισμούς όπως "αποτυχημένος μουσικός" (και παρεμπιπτόντως δώστε και τον ορισμό της "επιτυχίας"), "εμπαθής", "ανάξιος λόγου" κλπ. Ιδίως όταν η πηγή σας είναι η τρίτη ξαδέρφη, που της το είπε ο μπατζανάκης, μέσω του κουνιάδου της θείας του γείτονα κλπ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Αλέξης Βάκης