Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 439064 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Mana Sama

• Επισκέπτης
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #375 στις: 03/09/06, 12:38 »
κτ τελευταίο: εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που απέρριψαν ή δέχθηκαν κτ στη ζωή τους επειδή το έψαξαν μόνοι τους
Λοιπον μια συμβουλη!Καντε μια βολτα στις σελιδες του myspace.Αν δειτε κανεναν 16-17 χρονο να εχει βαλει στη θρησκεια christian ελατε να μου το πειτε.Δεν λεω καθαρα προσωπικο θεμα ειναι και καλα κανει οποιος το κανει αλλα τα τελευται χρονια ειναι περισσοτερο μοδα να δηλωνεις αθεος.Ειδικα αν ακους ροκ και τετοια ψαγμενα :P ειναι το αλατοπιπερο :P(δυο ειρωνιες? :P)

Πέστα πέστα!!! Συμφωνώ απολύτως!

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #376 στις: 03/09/06, 15:35 »
Δηλαδη εμεις τι ειμαστε Kiratzoharis? Οι οπαδοι της Disco?:P
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: 03/09/06, 15:38 »
Δηλαδη εμεις τι ειμαστε Kiratzoharis? Οι οπαδοι της Disco?:P
Εσυ δεν εισαι 16-17 πρωτον.. 8) Δευτερον τη διαφημιση disco fan και jazz believer την εχεις δει? :PΩραια ειναι. :P
Τριτον.Ναι εγω ειμαι χριστιανος τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #378 στις: 03/09/06, 15:41 »
Βασικα, το πηγα συγκριτικα με τη μουσικη και τη μοδα που επικρατει ( ροκ, αρα αθεος )! :) Ναι, τη διαφημιση του ραδιοφωνικου σταθμου red, αν θυμαμαι καλα! Μην ξεφυγουμε ομως τελειως απο το θεμα :)
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος rocknrolldemon

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: 03/09/06, 21:04 »
όποις ακούει rock δεν σημαίνει ότι είναι και άθεος και πράγματι έχει γίνει μόδα το δεν πιστεύω και αυτά αλλά για μένα δεν ίσχυει κάτι τέτοιο το έχω ψάξει πολύ το θέμα και είμαι σίγουρος ότι ξέρω για την θρησκεία πολύ περισσότερα πράγματα από εσένα και πολλούς άλλους που πιστεύουν εδώ μέσα.
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: 04/09/06, 01:55 »
όποις ακούει rock δεν σημαίνει ότι είναι και άθεος και πράγματι έχει γίνει μόδα το δεν πιστεύω και αυτά αλλά για μένα δεν ίσχυει κάτι τέτοιο το έχω ψάξει πολύ το θέμα και είμαι σίγουρος ότι ξέρω για την θρησκεία πολύ περισσότερα πράγματα από εσένα και πολλούς άλλους που πιστεύουν εδώ μέσα.
Συγνωμη αλλα οταν προσπαθεις να εξηγησεις τις αλληγοριες της Καινης διαθηκης λογικα τοτε λυπαμε αλλα δεν ξερεις πολλα απο τα βασικα της χριστιανικης θρησκειας.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: 04/09/06, 02:03 »
και μόνο που γνωρίζω τις αλληγορίες της καινής διαθήκης γνωρίζω αρκετά!!!το να προσπαθώ να τις εξηγήσω λογικά δείχει την επιμονή μου και την χρόνια διατριβή μου επάνω σε θέματα τέτοιου είδους που απέχεις πολύ ακόμα για να κατάλαβεις. Κρίμα για τον εαυτό σου γιατί συναστρέφεσε στο συγκρότημα σου με πολύ καλά παιδιά. Ελπίζω να πάρεις κάτι από αυτούς με τον καιρό. keep fighting βλακάκο
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: 04/09/06, 08:11 »
Κρίμα για τον εαυτό σου γιατί συναστρέφεσε στο συγκρότημα σου με πολύ καλά παιδιά. Ελπίζω να πάρεις κάτι από αυτούς με τον καιρό. keep fighting βλακάκο

Μολονότι διαφωνώ πλήρως με το σκεπτικό του Roufus και τις γενικότερες μομφές στην προσπάθεια του οποιουδήποτε να αποδείξει ακόμα και ζητήματα πίστεως, δε δικαιολογείται η επιθετικότητά σου με βάση το σχόλιό του. Κόψε κάτι, γιατί είναι κρίμα να ρίχνουμε μονίμως το επίπεδο της συζήτησης σε μια ακατάσχετη υβρεολογία που ούτε καν έξυπνη και πρωτότυπη δεν είναι.

Τελικά η ειρωνία είναι τέχνη υψηλή που λέει και μια ψυχή...γι' αυτό και χρησιμοποιείται όλο και σπανιότερα.
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/06, 08:18 από schizm »

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: 04/09/06, 11:31 »
Σχετικα με την "μοδα' του να μην πιστευεις.Ειναι "φυσικο" να υπαρχουν περισσοτεροι 16ρηδες σημερα που δν πιστευουν απο τι υπηρχαν αλλες εποχες γιατι πολυ απλα ο κοσμος σημερα εχει πολυ περισσοτερες πηγες γνωσεις και ερεθισματα που θα αποτελεσουν τροφη για σκεψη πανω απ'ολα.Ακομα και ο "κωδικας davinci" -βιβλιο αμφιβολου λογοτεχνικης αξιας- ειναι ικανο να ξυπνησει εστω και στιγμιαια τις μαζες.Οποτε δικαιολογειται το γεγονος πως κανοντας μια βολτα στο Myspace θα βρεις πολλους "αθεους".Η νεα γενια "σκεφτεται" περισσοτερο απο τις προηγουμενες γιατι πολυ απλα οι πηγες πληροφορησης ειναι περισσοτερες και  πιο ευκολα προσιτες.

Ο ανθρωπινος νους ακομα ειναι ανικανος να κατανοησει πολλα πραγματα,εχει ορια.Δν μπορει να κατανοησει ας πουμε το απειρο.Παλια οι ανθρωποι θεοποιουσαν τον ηλιο και τα αστερια γιατι μεχρι εκει εφτανε ο νους τους.Μετα απο χιλιαδες χρονια θα εχουν κατανοησει πολυ περισσοτερα πραγματα και ισως πλεον να κατανοουν ,πως, απο το τπτ δημιουργειται μια εκρηξη,ισως παλι να εχουν κατανοησει και την εννοια του Θεου.Για το μοναδικο πραγμα που ειμαι σιγουρος ειναι πως η θεϊκη υποσταση του Χριστου με τα χρονια φθινει στα ματια των ανθρωπων.
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #384 στις: 04/09/06, 12:15 »
Inthewoods, η τελευταια σου διαπιστωση προερχεται απο καποια στατιστικη μελετη που εχεις κανει?
Επισης να τονισω πως ενω ο μεσος 16αρης εχει οντως περισσοτερες πηγες για να "ενημερωθει", συγχρονως ολο και λιγοτερες πηγες ειναι και αυτες που δινουν μια σωστη πληροφορηση. Η προπαγανδα και η παραπληροφορηση ειναι 2 σημαντικα στοιχεια που υπαρχουν απλετα μεσα στο internet. Ο καθενας μπορει να ανοιξει μια σελιδα, και να γραψει οτι θελει..Σε μια google αναζητηση, αυτη η σελιδα μπορει να βγει, με αποτελεσμα, να θεωρηθει "αυθεντια" ο κατοχος της και τα λεγομενα του "σιγουρα"! Οποτε ειναι γενικο αυτο το "ο νεος εχει περισσοτερες πηγες"..Ναι, εχει, αλλα με χαμηλη ποιοτητα πλεον!
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/06, 12:17 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #385 στις: 04/09/06, 12:15 »
Συγνωμη αλλα οταν προσπαθεις να εξηγησεις τις αλληγοριες της Καινης διαθηκης λογικα τοτε λυπαμε αλλα δεν ξερεις πολλα απο τα βασικα της χριστιανικης θρησκειας.
Εννοείς πως αν δεν τις εξηγούσε με βάση τη λογική θα έβγαινε νόημα?
Το περίεργο είναι πως άλλοτε λαμβάνουμε υπόψιν μας κάποια πράγματα αλληγορικά και άλλοτε οχι...
Μήπως πρέπει να πάρουμε μια απόφαση επιτέλους?
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #386 στις: 04/09/06, 12:19 »
Προφανως ο Roufous, εννοοουσε την εξηγηση των παραβολων του Χριστου που αναφερονται μεσα στη Καινη Διαθηκη. Παρολο που η Καινη Διαθηκη δεν ειναι ενα ιστορικο κειμενο ( δηαλδη δεν ενδιαφερεται τοσο για την καταγραφη των ιστορικων στοιχειων της εποχης, αλλα για τη διδασκαλια του Χριστου ), εχει κατα μεγαλο βαθμο πραγματολογικα στοιχεια, τα οποια βεβαια δεν μπορουν να ονομαστουν "αλληγορικα".
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #387 στις: 04/09/06, 12:29 »
Επισης να τονισω πως ενω ο μεσος 16αρης εχει οντως περισσοτερες πηγες για να "ενημερωθει", συγχρονως ολο και λιγοτερες πηγες ειναι και αυτες που δινουν μια σωστη πληροφορηση. Η προπαγανδα και η παραπληροφορηση ειναι 2 σημαντικα στοιχεια που υπαρχουν απλετα μεσα στο internet. Ο καθενας μπορει να ανοιξει μια σελιδα, και να γραψει οτι θελει..Σε μια google αναζητηση, αυτη η σελιδα μπορει να βγει, με αποτελεσμα, να θεωρηθει "αυθεντια" ο κατοχος της και τα λεγομενα του "σιγουρα"! Οποτε ειναι γενικο αυτο το "ο νεος εχει περισσοτερες πηγες"..Ναι, εχει, αλλα με χαμηλη ποιοτητα πλεον!
Το οτι υπάρχουν περισσότερες πηγές πληροφόρησης δεν σημαίνει κατ'ανάγκην οτι ανεβαίνει και το ποσοστό της παραπληροφόρησης...
Αν ο 16αρης δεν εχει την ικανότητα να ξεχωρίσει τις μπουρδολογίες απο την τεκμηριωμένη άποψη τότε μάλλον εκείνος έχει πρόβλημα και οχι οι γύρω του...
Οι "αυθεντίες" που αναφέρεις οτι πολλαπλασιάζονται συνεχώς, δεν θα υπήρχαν αν δεν ήξεραν οτι κάποιοι θα τσιμπήσουν...
Με λίγα λόγια συμφωνω με τον inthewoods. Οσο οι προσλαμβάνουσες γίνονται ολο και περισσότερες, οσο υπάρχει ολος αυτός ο βομβαρδισμός πληροφοριών τόσο θα αναπτύσσεται και η ανάγκη της αναζήτησης και της απόκλισης απο το κατεστημένο...
Η γνώση ακόμη και λανθασμένη να είναι ποτέ δεν κάνει κακό..αρκεί να έχεις την κατάλληλη κριτική ικανότητα..
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/06, 12:32 από actr »
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #388 στις: 04/09/06, 12:34 »
Με συγχωρεις, αλλα εδω υπαρχουν 50αρηδες που παρακολουθουν Λιακοπουλο, και τον πιστευουν, και θελεις να πιστεψω πως ο 16αρης εχει μεγαλυτερη ικανοτητα να ξεχωριζει τη λαθος πληροφορια απο τη σωστη?!
Επισης, σε αλλα post σας παραπανω, μου λεγατε ποσο δυσκολο ειναι για τον 14-16αρη να κρινει τι πρεπει να επιλεξει στη ζωη του και τι αποφασεις πρεπει να παρει, και τωρα μου λετε οτι μπορει να ξεχωρισει τι ειναι σωστο και τι οχι σε μια πληροφορια?!
Η αποκλιση απο το κατεστημενο ειναι σωστη, οχι ομως οταν γινεται εις βαρος των "αναζητητων". Καποτε υπηρχαν μονο τα βιβλια ως μεσο "αναζητησης". Οι συζητησεις που γινονταν ηταν περιορισμενες μεν, αλλα ειχαν καποια βαση, διοτι οι εκδοτες ( ιδιαιτερα στην Ελλαδα ), προσεχαν τι εξεδιδαν..Στο ιντερνετ ομως, δεν υπηρχει εκδοτης, ουτε ελεγκτης της εκδοσης..Ακομα και μια απλη αναζητηση στη Wikipedia, θα σου βγαλει αποτελεσματα που ειναι τραγικα! Εσυ μπορει να μην τα πιστεψεις, ομως ενας 16χρονος που εχει ως μονη πηγη το ιντερνετ, θα το θεωρησει σωστο...
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #389 στις: 04/09/06, 12:41 »
Αυτό ακριβώς λέω φίλε μου..
Υπάρχει τέτοιος βομβαρδισμός πληροφοριών που για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, εφόσον βέβαια εχεις πάρει απόφαση να κάνεις μια ολοκληρωμένη αναζήτηση για ένα θέμα και οχι να αρκεστείς στην πρώτη απάντηση που θα δείς μπροστά σου, οι απαντήσεις είναι αμέτρητες...
Τώρα αν έπειτα απο τη συνισταμένη των πληροφοριών που λαμβάνει κάποιος δεν μπορεί να σχηματίσει άποψη..τότε μάλλον έχει πρόβλημα...
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/06, 12:43 από actr »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #390 στις: 04/09/06, 12:51 »
Μη το λες..οταν εχεις 1000 πηγες, απο τις οποιες πρεπει να αντλησεις αποψεις, να φιλτραρεις γνωμες και μετα απο ολα αυτα να αποκτησεις την δικη σου φιλοσοφια,ειναι πολυ δυσκολο να φτασεις ευκολα καπου! Εκτος αν εισαι 24 ωρες συνδεδεμενος με το διαδικτυο και κοιτας συγχρονως 100 σελιδες..
Εδω, τοτε που τα βιβλια ηταν η πηγη αποψεων, στα 10 βιβλια, επρεπε να εισαι πολυ προσεκτικος στο τι διαβαζεις και τι πρεπει να πιστεψεις..Δεν θα ειναι δυσκολο για καποιον με τοσες παραπανω πηγες?
Λιγοι ειναι αυτοι που μπορουν να θεωρηθουν οτι στα 18 τους εχουν μια τελειωμενη αποψη για τη πιστη τους..Ή απο τα 6 τους θα διαβαζουν συνεχως, ή θα τους εχει συμβει κατι σημαντικο στη ζωη τους. Ανθρωποι που ειναι 30 χρονων, και παλι αναζητουν την πιστη τους...Δεν ειναι ξερεις μια αποφαση για το τι γλυκο θα παρεις σε καποιον ή τι θα φορεσεις αυριο..Θελει περισσοτερη μελετη απο 50 βιβλια για να καταληξεις καπου!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #391 στις: 04/09/06, 13:05 »
Μα αλίμονο, ποτέ δεν είπα οτι είναι εύκολο να καταλήξεις απο τα 18 σου για τέτοια θέματα..μάλλον ακατόρθωτο το βρίσκω...
Μέχρι να το κάνεις λοιπόν δεν ειναι λογικό να απέχεις απο τη θρησκεία?
Οπως είδες σου έθεσα ως προυπόθεση την όρεξη για μελέτη και αναζήτηση, ειδάλλως δεν έχει νόημα...
Οπως υπάρχουν "αυθεντίες" στο διαδίκτυο υπάρχουν και "αυθεντίες" που ανήκουν σε κάποιο εκδοτικό οίκο...Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση αν δεν είσαι αποφασισμένος να βρεις την αλήθεια μάλλον θα καταλήξεις στην άποψη του πρώτου τυχώντα..
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/06, 13:17 από actr »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #392 στις: 04/09/06, 13:25 »
Σιγουρα, οσο ψαχνεσαι, δεν μπορεις να πεις οτι ανηκεις καπου! Θα ηταν μια βιασμενη κινηση, μονο κ μονο για τις εντυπωσεις. Και απο τη στιγμη που θα το δηλωνες, θα σημαινε πως παραβιαζες την ιδια σου την αναζητηση!
Ευτυχως, οι εκδοτικοι οικοι, εχουν καποια κατευθυνση. Πχ, στην δεκαετια του 90, ηξερες οτι οι εκδοσεις Ωρορα βγαζουν φανταστικη λογοτεχνια, οι εκδοσεις Κακτος, βιβλια μελετης, κλπ κλπ...Δηλαδη ηξερες πανω κατω τι θα πεσει στα χερια σου και πιστεψε με ( οι παλαιοτεροι μπορουν να το επιβεβαιωσουν ), οι εκδοτες προσεχαν πολυ για να κρατησουν αυτη την κατευθυνση!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #393 στις: 04/09/06, 13:45 »
Μα αλίμονο, ποτέ δεν είπα οτι είναι εύκολο να καταλήξεις απο τα 18 σου για τέτοια θέματα..μάλλον ακατόρθωτο το βρίσκω...

Θα προτιμούσες δηλαδή να σου γίνεται κατήχηση όπως συνηθίζεται στους καθολικούς; Έτσι, στα 16 χρόνια σου θα πάρεις το "χρίσμα" και θα γίνεις κανονικός χριστιανός (εκτός αν μείνεις μετεξεταστέος :P)

Πως γίνετε να γενίσει μια παρθένα;

Μα, δεν παρακολουθούσες στη τιβί το "Χουάνα η παρθένα";  ;D

Άσχετα από το αν είμαι πιστός ή όχι, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πχ. τις παραπάνω από 3 διαστάσεις, ή την τηλεκίνηση, ή τον κόσμο των πνευμάτων, ή την πνευματιστική εγχείρηση, τα θαύματα του Χριστού, κλπ. Ίσως χρειαστεί να δούμε για να πιστέψουμε (αν και η όραση είναι μια αίσθηση που απατά μερικές φορές), ίσως δεν πιστέψουμε ακόμη κι αν δούμε γιατί δεν υφίσταται στις τρέχουσες γνώσεις μας. Είναι περισσότερο ένα θέμα εσωτερικής αναζήτησης. Ο καθένας τραβάει τον δρόμο του και δεν τραβάει κανέναν μαζί του.

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #394 στις: 04/09/06, 14:00 »

Θα προτιμούσες δηλαδή να σου γίνεται κατήχηση όπως συνηθίζεται στους καθολικούς; Έτσι, στα 16 χρόνια σου θα πάρεις το "χρίσμα" και θα γίνεις κανονικός χριστιανός (εκτός αν μείνεις μετεξεταστέος :P)

Μάλλον δεν εχεις παρακολουθήσει τις θέσεις μου απο πιο πάνω...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #395 στις: 04/09/06, 14:39 »
και μόνο που γνωρίζω τις αλληγορίες της καινής διαθήκης γνωρίζω αρκετά!!!το να προσπαθώ να τις εξηγήσω λογικά δείχει την επιμονή μου και την χρόνια διατριβή μου επάνω σε θέματα τέτοιου είδους που απέχεις πολύ ακόμα για να κατάλαβεις. Κρίμα για τον εαυτό σου γιατί συναστρέφεσε στο συγκρότημα σου με πολύ καλά παιδιά. Ελπίζω να πάρεις κάτι από αυτούς με τον καιρό. keep fighting βλακάκο
Φιλε μου με ξερεις πολυ λιγο για να ανεχτω να με πεις βλακακο. Μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι. Δεν ειμαι κανενας φανατικος Χριστιανος ουτε θελω να υπερασπιστω την καινη η την παλαια διαθηκη η το δογμα του χριστιανισμου η οτιδηποτε. Αλλωστε ειδικα στην παλαια διαθηκη απειρα λαθη υπαρχουν το ιδιο και στην καινη. Ομως το να προσπαθεις να εξηγησεις τα παντα λογικα και οτι δεν μπορεις να το απορειπτης ως βλακεια τοτε φορας τοσο στενες παροπιδες που δεν θα ξεφυγεις ποτε απο την αγνια. Τοσες χιλιαδες πραγματα δεν μπορει να εξηγησει η επιστημη (ακομα τουλαχιστον) λογικα. Σκεψου οτι καποτε πιστευαν οτι η γη ειναι επιπεδη. Επειδη λοιπον η γνωση εξελισεται τιπτοα δεν μενει σταθερο στις αποψεις του ανθρωπου για τον κοσμο.

Καποτε λεγανε οτι τα αστερια ειναι οι βασιλιαδες που πεθαιναν. Καποτε πιστευαν οτι ο Διας εριχνε κεραυνους γιατι δνε μπορουσαν να το εξηγησουν λογικα. Αυτο σημαινει οτι θα το απεριπταν? Αν εσυ δεν μπορεις να κατανοησεις την υπαρξη μιας 4ης διαστασης θα την αποριψεις γιατι δεν εξηγηται λογικα?

Αν δηλαδη ο χριστιανισμος μπορουσε να εξηγηθει λογικα θα τον αποδεχοσουνα? Πρεπει να καταλαβεις οτι δεν χρειαζεται αποδειξεις η πιστη. End of story. Για καποιους δεν πρεπει να αποδειχτει η υπαρξη του Θεου για να πιστεψουν. Αυτο επειδη εσυ δεν μπορεις να το εξηγησεις δεν θα το αποριψεις ως Βλακωδες και ηλιθιο.

Το ζητουμενο ειναι η ερευνα οχι η αποριψη. Οκ δεν θες τον χριστιανισμο δεν θα σου πει κανενας τιποτα για αυτο. Αλλα δεν μπορεις να εκφραζεσαι με τετοια απαξιωση για μια θρησκεια που στο κατω κατω υπαρχει για 2000 χρονια. Υπαρχουν καποιοι που πιστευουν σε αυτην. ΘΑ θελες να απαξιωσουν τις αποψεις σαν βλακωδεις?

Και σου επαναλαμβανω δν εχω καμια διαθεση να υπερασπιστω τον χριστιανισμο ουτε τα ιερα βιβλια του ουτε την εκκλησια ουτε τιποτα. ΕΓω απλα παρατηρησεις κανω οπως και συ ερευνας αλλωστε ετσι κανω και εγω.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #396 στις: 04/09/06, 15:18 »
Αγαπητέ Roufous,

όλα όσα μου ανέφερες τα γνωρίζω όπως για τα αστέρια το ότι είναι βασιλιάδες, για τους κεραυνούς του δία και ότι η γη είναι επίπεδη...σε αυτό το σημείο θέλω να πω όχι σε εσένα προσωπικά αλλά σε όλους ότι ο χριστιανισμός υποστιρίζει ότι η γη επιπλέει στα νερά.Την Μ.Πεμπτη υπάρχει ένα τροπάριο μεταξύ 6ου και 7ου ευαγγελίου και βγένει ο εσταυρομένος. Αυτό το τροπάριο λέει σε ένα σημείο ''σήμερον κρεμάτε επί ξύλου ο ενύδασιν τη γη κρέμασας''. Θέλω να φτάσω στο σύμπερασμα ότι παρόλο που έχουν αποδειχτεί κάμια θέματα ο Χριστιανισμός είναι αντίθετος με αυτά.

Ενας ακόμη λόγος που απεχθάνομαι την Θρησκεία είναι ότι καθυστέρησε πολύ την εξέλιξη του κόσμου. Όταν ο Γαλιλαίος Γαλιλέη είπε ότι η γη γυρίζει τον πήγα στην πυρά. Ο άνθρωπος αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις απόψεις του και τελικά τον τημόρησαν με κατ'οίκον περιορισμό. Τα ίδια έκαναν και σε άλλους επιστήμονες που έλεγα ότι ο ήλιος είναι το κέντρο του σύμπαντος και όχι η γη.

Πραγματικά μόνο μίσος μπορώ να έχω απέναντι στην Εκκλησία τουλάχιστον (το τονίζω αυτό).Γιατί ποίος ξέρει πως θα ήταν ο κόσμος μας αν αυτοί οι άνθρωποι ( Ο Θεός να τους κάνει)τις Ιεράς εξέτασης δεν έιχαν υπήρξει ποτέ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς rocknrolldemon 

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #397 στις: 04/09/06, 18:41 »
Φιλε μου...αυτο το κομματι που αναφερεις, δεν εχει καμια σχεση με το οτι η γη επιπλεει σε νερο. Ειναι ενα τελειως συμβολικο μερος, το οποιο δεν "ανακατευεται" στην επιστημη! Περα απο την πραγματολογικη μελετη του κειμενου, σου προτεινω και τη θεολογικη, που στη προκειμενη περιπτωση, ειναι πιο σημαντικη και ουσιωδης...
Να τονισω επισης οτι ολα αυτα, οι επιστημονες τα τραβηξαν απο την Καθολικη Εκκλησια, οπου με το μεσαιωνισμο της, πιστευε οτι θα μπορεσει να διατηρησει την εξουσια της.
DreamCatcher

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #398 στις: 04/09/06, 18:48 »
Κάνεις λάθος δεν είναι συμβολικός ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου τροπαρίου κυριολεκτεί και ρώτα ΄θεολόγο. εγώ έκανα συζήτηση με έναν και τον ρώταγα διάφορα όπως και για το συγκεκριμένο τροπάριο τον ρώτησα... αλλά τέσπα ότι λέω το ξέρω για να το πω δεν λέω ψέματα.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #399 στις: 04/09/06, 18:54 »
Σχετικα με την "μοδα' του να μην πιστευεις.Ειναι "φυσικο" να υπαρχουν περισσοτεροι 16ρηδες σημερα που δν πιστευουν απο τι υπηρχαν αλλες εποχες γιατι πολυ απλα ο κοσμος σημερα εχει πολυ περισσοτερες πηγες γνωσεις και ερεθισματα που θα αποτελεσουν τροφη για σκεψη πανω απ'ολα.Ακομα και ο "κωδικας davinci" -βιβλιο αμφιβολου λογοτεχνικης αξιας- ειναι ικανο να ξυπνησει εστω και στιγμιαια τις μαζες.Οποτε δικαιολογειται το γεγονος πως κανοντας μια βολτα στο Myspace θα βρεις πολλους "αθεους".Η νεα γενια "σκεφτεται" περισσοτερο απο τις προηγουμενες γιατι πολυ απλα οι πηγες πληροφορησης ειναι περισσοτερες και  πιο ευκολα προσιτες.

Συμφωνω στο οτι οι 16ρηες εχουν ευκολη προσβαση σε πηγες πληροφορησης και μπορυν μαθουν οτι θελουν.
Αλλα κοιτα και την αλλη πλευρα.Ολα στην εποχη μας πουλιουνται μεσω καποιας μοδας.Ρουχα μουσικη κλπ Ετσι και η θρησκεια.Μεσα σε ολο αυτο συμφερτο υπαρχει και ενας αγραφος κανονας που λεει οτι αν εισαι ροκας ειναι υποτιθεται αντιδραστικος κλπ ετσι η αντιδραστικοτητα εκφραζεται με την αθεεια.Φυσικα αυτο δεν συμβαινει μ ολους αλλα επειδη και γω τοσο ειμαι μπορω να σου πω οτι απο ολους τους αθεους ενα 50% μονο εχει ψαξει τετοια ζητηματα.Η υπολοιπη μεριδα μολις ακουει τη λεξη Θεος απλα παθαινει..Ετσι.

Δεν μπορω να ειμαι απολυτος σε τιποτα ουτε να δηλωσω ψαγμενος προσπαθω να ελεγχω ομως τα πραγματα γυρω πριν δοσω μεγαλοπνοους τιτλοςυ..Ειδικα οταν ακουω λογια σαν αυτα που ειπε ο rocknrolldemon φαινεται οτι οι αποψεςι μου δικαιωνονται.

Μια επισημανση να κανω..Οσοι ειναι Χριστιανοι τελος παντων δεν ειδα ουτε να βρισουν ουτε να προσβαλουν κανεναν αλλα οι υπολοιποι γιατι θελετε να προσβαλετε κατι που για τους αλλους ειναι ιερο?Δεν θελω να κανω αναλυση σε φρασεις..Αλλα ενταξει λιγο προσοχη. :-\
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE