Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438927 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος juggernot breaker*

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • Eγω+εσυ=τα παντα...Εγω=τιποτα
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/dimitrisbenekos
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #425 στις: 05/09/06, 20:09 »
να τονισω οτι παντα η επιστημη βρισκοταν σε συγκρουση και με τη θρησκεια και με τα μεταφυσικα γεγονοτα....
ειναι αστειο να προσπαθησει καποιος να μαθει αν το συμπαν φτιαχτηκε απο μονο του ή αν το εφτιαξε ο θεος...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ?

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: 06/09/06, 02:18 »
να τονισω οτι παντα η επιστημη βρισκοταν σε συγκρουση και με τη θρησκεια και με τα μεταφυσικα γεγονοτα....
ειναι αστειο να προσπαθησει καποιος να μαθει αν το συμπαν φτιαχτηκε απο μονο του ή αν το εφτιαξε ο θεος...

που ακριβως ειναι το αστειο ?
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: 06/09/06, 09:34 »
ε γιατι πολυ απλα δεν γινεται...
παντα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις...και τσακωνονται οι παπαδες με τους επιστημονες και παει λεγοντας.
αλλα ετσι και αλλιως ειναι αδυνατον να βρει κανεις τι εγινε μετα απο τοοοοοοοοοοοοοοοοοσα χρονια....αν ηταν απλο τοτε θα ειχε δωθει και μια πειστικη απαντηση τουλαχιστον...

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #428 στις: 06/09/06, 09:37 »
παντα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις...και τσακωνονται οι παπαδες με τους επιστημονες και παει λεγοντας.
αλλα ετσι και αλλιως ειναι αδυνατον να βρει κανεις τι εγινε μετα απο τοοοοοοοοοοοοοοοοοσα χρονια....αν ηταν απλο τοτε θα ειχε δωθει και μια πειστικη απαντηση τουλαχιστον...
Ξέρεις πολλές φορές δεν μετράει μόνον ο προορισμός αλλά και το ταξίδι...
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: 06/09/06, 12:25 »

α, σωστα..δεν το ειχα σκεφτει ετσι..να παρατησουμε ολες τις ερευνες και να μεινουμε εδω μωρε..σιγα.,..αφου δεν εχουν βρει απαντησεις για χιλιαδες θεματα μεχρι τωρα..τι το ζοριζουμε;;; σωστα;;;
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος rocknrolldemon

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: 06/09/06, 13:45 »
λοιπόν τελείωσε το θέμα ο κόσμος δεμιουργήθηκε απο την μεγάλη έκρηξη αν κάποιος δεν θέλει να το πιστέψει τότε είναι δικό του το πρόβλημα.επίσης όποιος πιστεύει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο τον θέο(όχι να πιστεύει στον θεό)αλλά ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο αυτόν τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #431 στις: 06/09/06, 13:49 »
λοιπόν τελείωσε το θέμα ο κόσμος δεμιουργήθηκε απο την μεγάλη έκρηξη αν κάποιος δεν θέλει να το πιστέψει τότε είναι δικό του το πρόβλημα.επίσης όποιος πιστεύει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο τον θέο(όχι να πιστεύει στον θεό)αλλά ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο αυτόν τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.
Που ήσουν ρε μεγάλε τόσα χρόνια και σε ψάχναμε?
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος Santa

• Παλιός
  • Ο μικρός τυμπανιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: 06/09/06, 14:01 »

Καλά, αλλά αυτό είναι άποψή σου. Τι πάει να πει πέρα νυχτωμένος? που ξέρεις ότι όντως έτσι έγινε? το είδες στην τηλεόραση? και? Επίσης..... ποιός προκάλεσε τη έκρηξη? και αυτός που προκάλεσε την έκρηξη από τι δημιουργήθηκε? και πάει λέγοντας....

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: 06/09/06, 14:07 »
ρε συ μέρι εκεί γνωρίζει η ανθρωπότητα(εκτός απο την NASA που γνωρίζει πολλά περισσότερα). Μένει να ανακαλυφθεί τι έγινε πριν την Μ.Έκρηξη μέρι εκεί μπορούν να επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες. Που σημαίνει ότι το έχουν αποδείξει. Δηλαδή σου ακούγετε ποιο λογικό να υπήρχε ο κύπος του παραδείσου;με τον Αδάμ και την Εύα;
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #434 στις: 06/09/06, 14:11 »
Προσβαλεις τα πιστευω αλλων ανθρωπων..Και περα απο αυτο, προσβαλεις τη νοημοσυνη σου και το προσωπο σου οχι με αυτα που λες, αλλα με τον τροπο και τη σιγουρια που τα λες. Αν θελεις λοιπον ολοι να σε παρουν στα σοβαρα, καλυτερα να εισαι πιο ευγενικος και να μην προσβαλεις θεματα πιστης των αλλων.
Συγχωρα με που πιστευω και στο Big Bang αλλα και στον Θεο..Το ενα συμπληρωνει το αλλο και τα 2 μαζι μου δινουν μια καλυτερη και πιο γεματη εικονα για το συμπαν.
Κι εγω που νομιζα οτι εγω ημουν αυταρχικος και απολυτος στις αποψεις μου! Ευτυχως, ειμαι ο 2ος στη σειρα...
Rocknrolldemon..Επειδη διαβασες 2 περιοδικα παραπανω, δεν σημαινει πως ολοι οι υπολοιποι εδω μεσα εχουμε νοημοσυνη ζωολογικου κηπου ή συντακτη αρθρου αυτων των περιοδικων..Τελειωσε αγορι μου το σχολειο, δες τι θελεις να γινεις, δες πως κανουμε συνταξη προτασεων, μαθε τα σημεια στιξης, μαθε καλυτερη ορθογραφια, μειωσε την ταση σου για αποστηθιση και παπαγαλια και καποια στιγμη θα εισαι σε θεση να μιλησεις γι'αυτα τα θεματα και να λες τα πιστευω σου με πιο ανθρωπινο και κατανοητο τροπο!
Και σε παρακαλω...ειναι κηπος της Εδεμ και οχι "κυπος του παραδεισου"!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Santa

• Παλιός
  • Ο μικρός τυμπανιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #435 στις: 06/09/06, 14:20 »
ρε συ μέρι εκεί γνωρίζει η ανθρωπότητα(εκτός απο την NASA που γνωρίζει πολλά περισσότερα). Μένει να ανακαλυφθεί τι έγινε πριν την Μ.Έκρηξη μέρι εκεί μπορούν να επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες. Που σημαίνει ότι το έχουν αποδείξει. Δηλαδή σου ακούγετε ποιο λογικό να υπήρχε ο κύπος του παραδείσου;με τον Αδάμ και την Εύα;

Βασικά νομίζω πως ο Κήπος της Εδέμ με τον Αδάμ και τη Εύα είναι μία απλή ιστορία για να γίνεται εύκολα κατανοητή από τους ανθρώπους. Έχω κολλήσει τώρα και δεν θυμάμαι πως λέγονται αυτές η ιστορίες, ο freemind ίσως ξέρει. Όπως και η αποκάλυψη του Ιωάννη μιλάει μεταφορικά για τα δεινά του κόσμου. Δεν υπήρχε δηλαδή απαραίτητα το φίδι και το μήλο κλπ κλπ. Δεν κόβω και το κεφάλι μου αλλά έτσι θυμάμαι...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #436 στις: 06/09/06, 14:23 »
Αλληγοριες? :/ Ειναι ομως συμβολισμοι! Υπαρχουν πολλα βιβλια στη "πιατσα", τα οποια ερμηνευουν τα κειμενα της Π.Διαθηκης. Δεν ειναι τοσο δυσκολο να τα αναζητησετε..Αρκει να ειστε σιγουροι πως γραφουν "ερμηνεια Π.Διαθηκης" και οχι "μυθιστορημα ή αποψεις" ( γιατι υπαρχουν και κατι Brown και Μαστακουρηδες )
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Santa

• Παλιός
  • Ο μικρός τυμπανιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #437 στις: 06/09/06, 14:25 »
Αλληγοριες? :/ Ειναι ομως συμβολισμοι! Υπαρχουν πολλα βιβλια στη "πιατσα", τα οποια ερμηνευουν τα κειμενα της Π.Διαθηκης. Δεν ειναι τοσο δυσκολο να τα αναζητησετε..Αρκει να ειστε σιγουροι πως γραφουν "ερμηνεια Π.Διαθηκης" και οχι "μυθιστορημα ή αποψεις" ( γιατι υπαρχουν και κατι Brown και Μαστακουρηδες )

Α μπράβο! αλληγορίες

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #438 στις: 06/09/06, 14:30 »
ρε freemind πρώτεινε κανένα για να πάω να το αγορασω!αλλά πρόσεχε να είναι καλό...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #439 στις: 06/09/06, 15:06 »

α, σωστα..δεν το ειχα σκεφτει ετσι..να παρατησουμε ολες τις ερευνες και να μεινουμε εδω μωρε..σιγα.,..αφου δεν εχουν βρει απαντησεις για χιλιαδες θεματα μεχρι τωρα..τι το ζοριζουμε;;; σωστα;;;

εχεις βρει καποια απαντηση εσυ?(ο καθενας μπορει να ψαχνει οτι θελει εγω ειπα απλα τη γνωμη μου...οπως πιστευω οτι δεν προκειτε ποτε να μαθουμε την αληθεια γιατι κανεις δεν θα τη ξερει...)

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #440 στις: 06/09/06, 15:10 »
Που ήσουν ρε μεγάλε τόσα χρόνια και σε ψάχναμε?

προσωπικα δεν πιστευω οτι δημιουργηθηκε απο εκρηξη...αλλα πες οτι οντως εγινε απο εκρηξη...η ζωη απο που ηρθε?μετα απο εκρηξη λιγο δυσκολο...καποιος πρεπει να βαλε το χερακι του....

Αποσυνδεδεμένος aljam

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: 06/09/06, 15:16 »
καλα ρε σεις,χαζοι εισαστε?
αφου μας εφτιαξε ο θεουλης με τα χερακια του
οταν πεθανουμε θα παμε σε εναν μεγααααααααααααλο κηπο
(αν ειμαστε καλοι και υποτακτικοι)
η γη ειναι επιπεδη
υπαρχουν μαγισσες
ελλας ελληνων χριστιανων
πας μη ελλην βαρβαρος
υπαρχει μονο ο δικος μας θεος και κανενας αλλος

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: 06/09/06, 15:17 »
Λοιπον επειδη προβλεπω σφαγη αλληλων εδω μεσα να σας φτιαξω το κεφι λεγοντας σας οτι σε λιγο καιρο θα υπαρχει ελευθερη στο ιντερνετ μια ταινια που γυρισαμε με καποια αλλα μελη απο δω μεσα με θεμα το πρωπατορικο αμαρτημα και τους πρωτοπλαστους..
Θα σαςλυθουν πολλες αποριες παιδακια :P 8)

Και να συπληροσω κατι στα λεγομενα του ρουφους(αποκατω)..Αν τα θεωρουμε τοσο γελοια ολα αυτα,που αν τα δεις μονο με τη λογικη ισως και να ειναι, τοτε θα πρεπει να δουμε και γελοιο τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο..Υπαρχουν απειρες ιστοριουλες που εινια εντελως γελοιες.Και μαλιστα μυθικες εντελως.Αυτες κρυβουν παρα πολλους συμβολισμους απο πισω.Αλλα δεν το κανουμε αυτο(δλδ δεν βλεπουμε τον ελληνικο πολιτισμο γελοιο).Γιατι?Μια απντηση ειναι το οτι τοτε οι ανθρωποι δεν ειχαν τις γνωσεις που εχουμε εμις και αξηγουσαν διαφορετικα ολα τα πραματα γυρω τους.

Οι ιστοριες για τη δημιουργια του κοσμου κλπ μπορει να φαινονται γελοιες αλλα τουλαχιστον δειτε τις σαν διδαγματα.
« Τελευταία τροποποίηση: 06/09/06, 15:36 από Kiratzoharris »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: 06/09/06, 15:30 »
Σε παρακαλω, προσπαθησε να καταλαβεις την εννοοια της πιστης. Μην τα εκτοπιζεις ολα στο βωμο του λογικου. Επισης οταν γραφτηκαν αυτες οι ιστοριες οπως θες να τις λες ξερεις πολυ καλα οτι δεν ξερανε τιποτα για την δημιουργια του συμπαντος. Οποτε τι περιμενες? Απο εκει και περα εμεινα σαν παραδοση αν θες. Σαν πιστευω των χριστιανων. Διοτι απο εκει ξεκινησε η πιστη. Δεν σημαινει οτι ενας χριστιανος δεν αποδεχεται την επιστημονικη εξηγηση. Αλλα κατανοησε τι σημαινει πιστη. Τοτε μονο θα κανουμε συζητηση.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: 06/09/06, 19:43 »
Καλα παιδια το ξεφτιλισατε το θεμα....
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: 06/09/06, 20:03 »
ρε συ ρούφους δεν υπάρχει ορισμός της πίστης. ο καθένας την ορίζει όπως θέλει. για μένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. σωστά;

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: 06/09/06, 22:49 »
Θα προσπαθησω παιδια να σας πω λιγα λογια, ελπιζοντας οτι θα σας βοηθησω και θα διευκολυνω το διαλογο.

Ο θεος δημιουργησε τον κοσμο, ποιος δημιουργησε τον θεο ;
Τον θεο δημιουργησε ενα αλλος θεος ανωτερος, τον οποιο δημιουργησε ενας τριτος ανωτερος του δευτερου κοκ. αποδεχομενοι πολλους θεους στη σειρα, καταφθανοντας επιτελους και στο τερμα, τον πρωτο θεο παντων των θεων ανωτερος. Στην περιπτωση αυτη εχομε επιστρεψει στο σημειο απ’ οπου ξεκινησαμε, διαγραφοντας ενα καθολα περιττο κυκλο. Το ερωτημα, ποιος δημιουργησε το θεο, ειναι το ιδιο για ολους τους θεους αμα και τον πρωτον θεον και ανανεωνεται φυσικως εις το ποιος δημιουργησε τον πρωτο θεο, τον δευτερο, τον τριτο κοκ. Εξισου αναπαντητο παραμενει το αρχικο ερωτημα αν δεχτουμε μια σειραν απειρον και χωρις τερμα.
Εκ τουτου φαινεται οτι αυτο που προσιδιαζει εις το υπερτελειον και απειρον ον, ειναι το αγεννητον. Ταιριαζει να πουμε οτι ο θεος ειναι αγεννητος. Οτι γεννιεται εχει αρχη και τελος, πραγμα που σημαινει οτι αν ο θεος εδημιουργηθει, αρχισε και τελειωσε ή καποτε θα τελειωσει. Αλλα ειναι φανερον οτι, στην περιπτωση αυτη, μολονοτι νομιζομεν περι του θεου, ομιλουμεν περι παντος αλλου πλην του θεου. Αν ο θεος ειχε αρχην, μεσον και τελος δεν διαφερει κατ’ουσιαν σε τιποτα απο ολα οσα εχουν αρχην, μεσον και τελος και ολα πλην του θεου εχουν αρχην, μεσον και τελος. Ο καθενας εννοει οτι θελει με την λεξη θεος. Για μενα θεος ειναι το χρημα. Γι αυτο κι ο γερμανος θεολογος Karl Rahner ελεγε «δοξα τω θεω, αυτο που λεει η συντριπτικη πλειοψηφια οτι ειναι θεος, δεν υπαρχει.»

Θα συνεχισω μια αλλη φορα, με κατι αλλα ερωτηματα που ειδα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: 06/09/06, 22:53 »
απόσο ξέρω η πιο...νορμαλ θελογικη άποψη που στεκει είναι οτι ο θεος, όπως λενε και σε αρκετα σημεια κειμενα θρησκευτικα ( τουλαχιστον ο χριστιανικος θεος ) δεν γεννηθηκε ουτε φτιαχτηκε....προυπηρχε....και αυτο λέγεται σε ένα πολλλλλλυυυυυυ γνωστο θρησκευτικο κειμενο.....ελεος....
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #448 στις: 06/09/06, 23:09 »
Ο θεος δημιουργησε τον κοσμο, ποιος δημιουργησε τον θεο ;
Τον θεο δημιουργησε ενα αλλος θεος ανωτερος, τον οποιο δημιουργησε ενας τριτος ανωτερος του δευτερου κοκ. αποδεχομενοι πολλους θεους στη σειρα, καταφθανοντας επιτελους και στο τερμα, τον πρωτο θεο παντων των θεων ανωτερος. Στην περιπτωση αυτη εχομε επιστρεψει στο σημειο απ’ οπου ξεκινησαμε, διαγραφοντας ενα καθολα περιττο κυκλο.

Θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις τί σημαίνει "καταφθανοντας επιτελους και στο τερμα"..
Ποιο τέρμα? Στον πρώτο Θεό? Μάλλον ναι...και αυτόν ποιος τον δημιούργησε?
Μάλλον δε βγάζει νόημα ο συλλογισμός σου...
Να σου πώ την αλήθεια μου θυμίζει αυτό που ρωτάνε κάποιοι, αν μπορεί ο Θεός, ως παντοδύναμος, να φτιάξει μια πέτρα τόσο μεγάλη και τόσο βαριά που να μην μπορεί να την σηκώσει...;D
« Τελευταία τροποποίηση: 06/09/06, 23:14 από actr »

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #449 στις: 06/09/06, 23:51 »
ΟΧΙ! Ποτέ δεν πίστεψα και ούτε πρόκειται. Μακριά από μας! :-X
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/